Pelican – új dal

Négy év után megint életjelt adott magáról az intstrumentális post-metal színtér egyik vezető csapata, a Pelican.
Tavaly is megjelent ugyan egy négyszámos EP-jük Ataraxa/Taraxis címmel, ízelítőnek már az sem volt rossz, és mint ahogy azt már szintén megszokhattuk tőlük, kislemez után nem kell sokat várni egy teljes stúdióalbumra sem. Ezúttal sincs másképp.

Az Immutable Dusk-ot hallgatva az az érzésem, hogy a zenekar nem különösebben kíván kilépni abból a skatulyából, hogy az Isis (béke hamvaikra…) szelídebb, instrumentális kistestvéreként tekintsen rájuk a nép, hiába dolgoznak már a Hydra Head helyett a Southern Lord kiadónál. De nincs is rá szükségük, mert úgy tűnik, egyre profibban, nagyobb átéléssel és hozzáértéssel művelik a dolgot. 

Sokat fejlődtek zenei téren, ha pedig ezt szeretik csinálni, hát miért ne? Persze itt-ott már feltűnnek egyedibb ötletek is a hangzásvilágukban (gondolva az előző két nagylemezükre), erősödik a hangulat, aminek természetesen csak örülni tudok. Az Immutable Dusk nekem mindenesetre nagyon meghozta a kedvem, most már kíváncsian várom a Forever Becoming névre elkeresztelt új albumot.
Ha a többi dal, vagy legalábbis a dalok többsége hozni fogja ezt a színvonalat, akkor nálam az idei év egyik nagy kedvence lesz az új Pelican.
Drukkolok nekik!

http://www.youtube.com/watch?v=Nat50FJBHVM&