Burning Sun Fanzine #1
Jó rég írtunk már - ha írtunk egyáltalán… - nyomtatott formájú fanzine-ról. Nem teljesen vág a Fémforgács profiljába a Burning Sun névre keresztelt hatvannégy oldalas kiadvány - lévén leginkább a heavy/power/speed irányt képviseli -, de mindenképp tisztetletet érdemel, hogy még vannak rajongók, akik a mai felgyorsult világban erre áldozzák a szabadidejüket.A Helloween Straight Out Of Hell lemezén hallható dalról elnevezett lapot Papi Zoltán és Molnár Bence jegyzi, de külföldi szerzőktől - Daniel Müller (Németország), José Luis Cano (Mexikó), Rich Catino (NY, USA), Stan V. Struchkov (Oroszország) - is adtak közre cikkeket.
Sőt, biztatnak a közreműködésre is.

A lapban főképp interjúkat olvashattok olyan - számomra legalábbis - ismeretlenebb csapatokkal, mint az ecuadori 
Black Sun, a botswanai Skinflint, de van olasz (Ancient Bards) belga (Magic Kingdom) vagy 25 évnyi tetszhalottság után visszatért mexikói (Stone Demons) és ciprusi (Lethal Saint) zenekarral készült beszélgetés is.A brit Starborn interjú kapcsán még korlátozott számban írott CD-n a csapat demója is megszerezhető.Aztán vannak nagyobb nevek is, mint például a Helloween-es Markus Grosskopf, akivel a Metal Asylum (www.metalasylum.net) webzine-es Rich Catino beszélgetett.
A hazánkat mindig is kedvelő, s október 17-én ismét nálunk játszó Stormwitch gitárosát, Ralf „Stoney” Rieth-et is kifaggatták.
A ‘zine-ben található interjú a már nem létező egylemezes német Vampyr zenekarral is. A speed metal csapatot még negyedszázad után is sokan fedezik fel.

Természetesen a hazai színteret sem hanyagolják. Bemutatkozik a kisvárdai Radar, akik idén már tíz éve működnek.Kalapács Józsival is olvashattok interjút, ami eredetileg az angol nyelven megjelenő, mexikói Under Fire Fanzine számára készült.

A lapban természetesen lemezajánlók is helyet kaptak. Öt oldalon olvashatjátok a szerkesztők véleményét többek között olyan csapatok felvételeiről, akiket ki is kérdeztek.

A fanzine egyik különlegességét a Célszemély rovat jelentette számomra. Ebben a Metalhead néven is ismeretes Málmhaus c. filmet jegyző izlandi filmessel, Ragnar Bragason-nal olvashattok interjút.
facebook.com/metalheadfilm

A ‘zine kialakítása, a tipográfia, a fotók elrendezése és minősége is korrekt. Első számnak tökéletes munka. Nyilván maradtak benne ilyen-olyan apróbb hibák, de erre talán kár is a szót vesztegetni.

Összefodlalva, remek munka. Ha a speed/power undergroundra is kíváncsiak vagytok és szeretitek a kézzelfogható olvasnivalót, akkor a Burning Sun tökéletes válaszás!
Itt érhetitek el: burningsunzine@gmail.com
facebook.com/burningsunzine
Burning_Sun_Fanzine_1
Írta:
9000Sanyi
2015. szeptember 22., kedd, 09:33
Facebook:
Koncertek
Tormentor: Anno Domini XXX
április 21.,
A38 Hajó
Heathen Crusade 2018
április 23.,
Barba Negra
Grind Over Europe Tour II
április 24.,
Dürer Kert - Room 041
The Dead Daisies, The New Roses
április 27.,
Barba Negra Track
The Dead Daisies
április 28.,
Hard Rock Cafe Budapest
America's LEAST Wanted 25
április 29., 20:00,
Barba Negra Track
March of Blood and Iron 2018
május 4.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Path To Glory European Tour 2018
május 8.,
Barba Negra Track
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.051 seconds to render