Turnényitány aranylemezzel
2017.09.29. Ady Endre Művelődési Ház, Miskolc
Szeptember 29-én a miskolci rock és metal kedvelő közönség az Ady Endre Művelődési Házban érezhette magát igazán otthon. A Leander Kills első koncertjét adta a Borsod megyei városban.


Egyedül érkeztem a diósgyőri helyszínre, mégsem éreztem magam elveszve. Az acélbetétes bakancsokban, zenekaros pólókat viselő fiatalok engem is megfiatalítottak, pedig nem vagyok öreg.

A kapunyitást követően a Kecskemétről érkezett Nova Prospect adott pörgős koncertet. Tőlük megszokott módon előkerült a buborékfújó, a hangosbemondó. Besnyő Gabriella, énekesnő hiperaktivitása már-már védjegye lett a koncertjeiknek. Elsőként a Ha félsz… című daluk hangzott el, ami megadta az alaphangulatát a koncertnek. A közönség is érdeklődve figyelte a négytagú zenekart.
Néhány örömittas fiatal srác a dalokat is meglepő határozottsággal üvöltötte, de olykor-olykor én is énekeltem a már ismert sorokat. Olyan szerzemények csendültek fel többek között, mint a Gemini faktor, a 2016-ban napvilágot látott Itt az idő, a Vészjel, a 333, az Amíg van benned élet.

A koncert végére arra lettem figyelmes, hogy az eredetileg moziterem megtelt, mindenki kíváncsisággal várta Köteles Leanderéket a színpadra. A szeptember 22-én megjelent Élet a halál után című lemezükről eljátszották az Egy hónapja nem láttalak, Vigyetek kórházba, Ha elmész és a Nem szól harang című dalokat. A hideg rázott, és megállapítottam, ez a srác még mindig tehetséges. Az éneklés és a tapsvihar nem maradhatott el ezúttal sem. A közönség egy emberként énekelte a dalokat a frontemberrel. A srácok nem teketóriáztak a színpadon, a másfél éve alakult zenekar első lemezéről hallhattuk a Te leszel a párom, a Szerelmetlen dal, Madár, Híd, Ketten egyedül, Este van és a Valami folyjon című szerzeményeket is. Még a Leander Rising időszakhoz is visszatértek a srácok pár dal erejéig (Csak te, Viharom tavaszom).
Leanderék az év elején a Dal című műsorban is helytálltak, ahol az Élet című dalukat adták elő. Ez nem csak a zsűrinek, hanem a közönségnek is tetszett, ugyanúgy mint Miskolcon. Továbbá könyveket is lopott a zenekar (Tankcsapda átdolgozás).

(fotó: Szűcs Árpád)

A zenekart az este folyamán Botlik Mátyás (Grenma) hangosította, akit már több alkalommal volt szerencsém látni/hallani, ahogy dolgozik. Meglepően szerény és alázatos srác, akinek szívből kívánom, hogy minél több tehetséges zenésszel, zenekarral dolgozzon együtt. Én biztosan figyelni fogom a pályafutását.
Vermes Andris, gitáros tavasszal érkezett a zenekarba, de a színpadon teljes összhang figyelhető meg. Együtt él a közönséggel, és a csapaton belüli összhang is szembetűnő. Teendőkkel teli évet tudhatnak maguk mögött, és az év még nem ért véget, az őszi turné most kezdődött csak igazán.
Érdemes figyelemmel kísérni a srácokat, mert a Leander Kills még csak másfél éve alakult, és sok van még bennük, amit nem félnek megmutatni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 8 nap alatt aranylemez lett a legújabb korongjuk, az Élet a halál után, amit a MOL kutakon bárki beszerezhet jutányos áron.
Turnenyitany_aranylemezzel
Írta:
jag
2017. október 10., kedd, 14:14
Facebook:
Mindent kaptunk semmiért… - 2017. március 17. - Szolnok, Váróterem
Koncertbeszámoló, jag @ 2017. március 25., szombat, 07:56
Leander Kills, Nova Prospect - 2016.08.25. Barba Negra Track
Koncertbeszámoló, jag @ 2016. augusztus 27., szombat, 14:35
Nova Prospect - Lépj ki az árnyékból (2009)
Kritika, thrashing @ 2009. március 8., vasárnap, 21:30
Koncertek
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.039 seconds to render