Obscene Extreme 2009
2009. július 16-18., Svojsice
gf: Bár stílusát tekintve eddig is Európa egyik legnagyobb fesztiváljának számított, mára teljesen kinőtte magát a cseh Obscene Extreme fesztivál: idén immáron 11. alkalommal rendezték meg a három napos bulit, az új helyszínre még a tavalyinál is több, az extrém zenék több ezer fanatikusa látogatott el.
Útunk ezúttal oda-vissza zökkenő és műszaki probléma mentesen telt, hálistennek az elfolyt hűtővíz és az éjszakai kocsibetolások csak sztorizgatás szintjén jöttek elő.


Stench: Hol is kezdjem, annyi minden történt pár nap alatt (és annyi alkoholt nyeltem le…hehe). Szerda reggel indultunk Budapestről egy 5 fős társaságban. Elég gyorsan odaértünk, mert Imi tolta neki, mint állat…hehe. Ezúton is köszönjük Zsuzsának a közereműködést (GPS hang... hehe) És üdvözöljük a cseh forgalom elterelő útkarbantartó bagázst, akik kicsit megnehezítik a metalos kolóniák bevándolását a fesztiváljaikra.. :D

gf: Három óra körül érkeztünk Svojsice falu melletti kis kemping övezetbe, mely a fesztivál új helyszínéül szolgált, de a 2006-os Brutal Assault miatt már nem volt számunkra ismeretlen. Előnyei között szerepel a remek kialakítás, a domboldalról és az ülő helyekről remekül látható a színpad, hátránya pedig az infrastruktúra gyakorlatilag teljes hiánya: a közelben mindössze egy kocsma, egy étterem és egy kisbolt található, megviselte a hirtelen odacsődült embertömeg súlya.

Stench: Szerda délután érkeztünk, rajtunk kívül egy-két csapat volt ügyesebb. Az idő fesztiválra alkalmasnak tűnt. Fel is mértük a terepet, helyszín nem sokat változott, én 2006-ban jártam itt utoljára. Rögtön találtunk egy kis kocsmát ahol húst (!!) főztek, elég jófélét, volt vagy 3 féle a választék. Aki nem tudná, az Obscene Extreme egy vega fesztivál, ahol csak vega kaját lehet venni.

gf: A főszervező Čurby (melynek helyes kiejtése magyarosan Csurbi nem angolosan Körbi) a helyszín változtatásával kapcsolatban azzal is érvelt, hogy Trutnovban elszaladt a ló a fesztiválon belüli kajáldákkal. Nem tudom, mi van pontosan a dolog hátterében, de ilyen lehúzással tavalyi években nem találkoztam. Az egy dolog, hogy csak vega cuccok vannak, de az, hogy egyik napról a másikra 2 helyett csak 1 rántott sajtot kapsz ugyanannyiért és a kechup is feláras lesz, szerintem nagyobb pofátlanság, mint tavaly a mirelit pizza. A sörárak viszont továbbra is korrektek, fél liter Gambrinus 1 kuponért átszámítva kb. 310 Ft-nak felel meg.

gf: Az elengedhetetlen táplálkozási kitérő után ugorjunk rögtön csütörtök délután 14:00, papíron ekkor kezdődött az Intro Show egészen 16:00-ig, lehet terveztek valami komolyabbat, lehet nem, mindenesetre még javában folyt a színpadépítés. A jobb oldali kivetítőn közben egy háborús film, majd az amúgy unalmas és erőltetett South Parkos Team America ment, mindkettő feliratosan, hang nélkül, nem igazán tudtam hová tenni a dolgot.

Stench: A fesztivál hivatalos első napján csak délután kezdett az első banda. Volt idő nézelődni délelőtt. Jegyet venni stb… egyébként a jegy 40 euro volt a kapunál, ami sztem barátinak számít egy olyan fesztiválért, ahol fellép 60 zenekar. Jobbnál jobb cuccokat pakoltak ki az árusok, volt minden, ami szem-szájnak ingere. Ez volt a legjobb merch amit életemben láttam és nagyon örültem, hogy eltűntek a szemét minőségű pólók, amik vagy 2 éve kezdtek bejönni a piacra, ami nem volt megszokott ezen a fesztiválon. Super Premium Pólókat 10-15 euro között lehetett venni, sok volt a színes is. A jóféle cseh sör korsója kb. 310 Ft-ra jött ki, ami nem vészes, főleg hogy ott nem szokás vizezni.


gf: A fesztivált ténylegesen egy cseh grindcore alakulat, a Choked by Own Vomits nyitotta 16:30-kor. A vicces showt az árnyékos domboldalról néztük végig, a 40 fokot egyelőre csak néhány száz fanatikus bírta a színpad előtt.

Stench: Délután 2 körül a kivetítőn filmeket vetítettek, valszeg ezt szánták intro show-nak, majd 16:30-kor kezdett a Choked By Own Vomits nevű cseh banda, ami Jig-Ai szerű grindcore/goregrind témákat nyomott. Egész jó volt, de ezeket a dolgokat ellőtte már az előbb említett csapat.


gf: Őket a lengyel F.A.M. követte, brutál death/grind zenét játszanak. Produkciójukat filmösszeállítás kísérte, mely az elején egy hosszabb összeállítás volt szülés videókról (és nem az amerikai filmekből megszokott patyolattiszta formában), rögtön fel is oldottam a nevüket képző mozaikszót: Faszt A Méhbe.

gf: A Captain Cleanoff végén volt egy stagedivingoló csaj, akit nem bírtak a biztonságiak letessékelni a színpadról.
gf: Őket a Desecration követte, a sablonos nevet nem egy csapat használja/használta, itt most az ír brutal death formációt takarja. Érdekesség, hogy énekesük egy temetkezési vállalkozó, így nehezen lehetne őket megvádolni azzal, hogy hiteltelen, amiről dalolnak. Engem nagyon nem nyűgözött le a produkció, hamar unalmassá vált a death metal aprítás, de ez persze ízlés dolga.


gf: A Birdflesh viszont annál inkább, a svédek humoros oldalról közelítik meg a grindcoret, a közönséget is teljesen beindították, a nap talán legjobb koncertje volt, a bevadult közönség folyamatoson nyomta az észnélküli stagedivingot is, szüntelen munkát adva ezzel a biztonságiaknak.Stench: Amire kiváncsi voltam az a Desecration, de nem igazán győztek meg.
A következő koncert a Birdflesh volt, ami szerintem baszottjó volt, kellemes meglepetés. Beindult a tömeg, ment a stagediving ezerrel.


gf: A Municipal Waste kezdésére már besötétedett és zsúfolásig volt a hely emberekkel. A richmondi csapat igazi thrash showt csinált, távol áll tőlem a stílus, de élveztem, amit a színpadon műveltek. Játszották a Mutants of War-t, és az új lemezről a Wrong Answer-t, a fülbemászó dallamok még másnap is visszajöttek. A zenéjükben politikával is aktívan foglalkozó csapat talán úgy tudna még jobb bulit összehozni, ha a számok közötti átvezető szövegeket rövidebbre fognák. Jut eszembe, igazi gyüjtőbarát bandáról van szó, az ő bakelitjeiket is be lehet szerezni annyi színben, amennyi csak létezik.


Stench: Utána a Municipal Waste jött, ami szintén kurva jó volt. Lemezen sosem hallgatnám, de élőben baszott jó bulit toltak. Utánuk jött az utolsó zenekar a Dead Infection. Jól lezúztak mindenkit, fasza buli volt.

Kántor: Municipal Waste engem kurvára nem érdekelt, de a koncert egész jó volt. Az ének az, ami kicsit bassza a csőröm, a csávó túl sokat akar elmondani, túl gyorsan és így erőtlen a hangja. Mindegy, annyi, amennyit toltak elég volt, de én Pesten tutira nem nézem meg őket. Itt jegyezném meg, hogy kibaszott sokan voltak, legalább plusz 1000-2000 ember tavalyhoz képest, olyan csajokkal hogy szinte végig állt(uk a fesztivált). Ez is mutatja, hogy feszt elmegy egy fajta mainstreamebb irányba, ami nekem nem jön be annyira, mert a trunymói családias hangulat eltűnik. Azon kívül a bandák száma / minősége arány nem éppen megfelelő a tömeghez képest. Majdnem kétszer annyian vannak, mint Death Feasten, itt még sincs Devourment, Guttural Secrete, cserébe van egy tonna crust / punk fos (nincs bajom a stílussal, hé! csak hol vannak a goregrind bandák? Ráadásul mindig az ilyenekre megy a legnagyobb tombolás.). Ja, erről jut eszembe a következő banda a Dead Infection volt, akik pont az említett stílust tolják, de inkább a klasszikus beteg vonalat. Néztem őket egy darabig, de rohadt unalmas volt az ének…


gf: A Dead Infection sem egy mai banda, a 7 éve ismét aktív lengyelek még 92-ben kezdtek és ők is visszatérő vendégek már az Obscene-n, 2003-ban játszottak már. A hangosítás az ő esetükben sem állt a helyzet magaslatán, az első számnak a végén jött csak meg az ének, addig kifele csak tátogást „hallottunk”. Nem ez volt az első és egyetlen probléma a fesztivál folyamán a hangzással, emiatt bizony egy nagy fekete pont illeti a szervezőket.

gf: A HELL show is tradicionálisnak számít már az Obscene-n, ennek ellenére ez volt az első, amit nem csak fél szemmel láttam. Az idei műsor rövidebbre lett fogva, a fél óra alatt a félmeztelen csajok kaptak egy kis popsikorbácsot, egy csávót meg a hátánál lánccal fellógatva felhúztak vagy két méterre. Ja és persze szólt a háttérben a techno, hát ennyi, én többre számítottam.

Stench: A szokásos Hell Show zárta az estét, csajokkal, kampókkal, horgokkal, láncokkal. A galériában lesz néhány kép.


Stench: Másnap reggel kitaláltuk, hogy elmegyünk valami komolyabb boltba (mivel a kocsmában csak délben van kaja), mert a vega cuccok nem igazán nekünk valók. A legközelebbi értelmes bolt 20 km-re volt egy Čáslav nevű városban.
Pakoltunk ki a kocsiból, amikor valami robbanás hallatszott. Valaki azzal viccelt hogy biztos valami vegyiüzem robbant fel és most kiürítik a környéket 20 km-es körzetben, annyi a fesztiválnak. :D Pár perc múlva jöttek a tűzoltók és utólag kiderült az egyik generátor adta meg magát. Jófejek voltak, maradtak kicsit és locsolták a népet, mert volt vagy 35 fok. 


gf: A pénteki nap már 12:30-kor rajtolt, a cseh Praselizer őrjítette a népet az éppen hogy csak nem szirénázó énekkel felszerelt grindcore muzsikájával.


gf: Őket a Livstid követte Norvégiából, pontosabban valamelyik környező országból, mivel épp turnén volt a zenekar, még hazánkat is érintette egy pesti és egy győri állomás erejéig. Crustot játszanak, énekesük hiperaktívan fel alá rohangált a színpadon, volt nagy észosztás is (meg akarják mondani, mit csináljunk, de mi ezt nem hagyhatjuk, bla-bla-bla), de ez ugye vele jár. A fesztivál belépő mellé jár egy válogatás CD, az azon lévő daluk (Krakilsk) egész slágeres, pedig nem emlékszem, hogy játszották volna. De ennek ugye más oka is lehet, aznap ugyanis sikeres fizikai kísérletet hajtottunk végre, meggörbült a tér este 8-ig, a Mumakil így sajnos kimaradt, nyugodtan kövezzetek meg érte.

Stench: Aznap a Livstid volt az első banda amit láttunk, elég fasza volt. Utána Distaste jött ami viszonylag hallgatható lett volna némi alkohol elfogyasztása után, úgyhogy el is mentünk a kocsmába. Aztán a nagy meleg és a zuhanyzók hiánya miatt le kellett öntenem magam vagy két üveg ásványvízzel. Felfrissülve néztük a Mumakil-t ami brutal faszán ledarált mindent. Utána Bombstrike nagy visszaesés volt a gitárszólós muzsikájukkal. El is mentem valami merch-et nézni. Az Afground végére értem vissza, ami kicsit Rotten Sound-os volt.


Stench: Ez után jött számomra a nap fémpontja a Lividity. Überfasza bulit toltak. Vettem is tőlük a koncert után 100 db-ra limitált pólóból egyet, amit csak itt és a Kaltenbach fesztiválon lehetett venni. Odajöttek, aztán pár közös kép is készült, még engem is rábeszéltek, pedig nekem nem szokásom. Aztán mondták, hogy itt Európában sokkal jobb a hangulat ezeken a fesztiválokon, mint az USA-ban és nagyobb a közönség is. Látszott rajtuk hogy fel vannak pörögve. Ezután vissza a sátorhoz lepakolni a merch-et, majd vissza.

gf: A Brutal Truth/Napalm Death/Brujeria/Lock Up/stb. tagokat verbúváló Venomous Concept szupercsapat bizony le sem tagadhatná a 20+ év színpadi rutint, simán irányították a közönséget, amerre csak akarták, profi produkciót láthattunk, de azt hiszem, erre számítani is lehetett. A dalok főleg a Poisoned Apple-ről szóltak, amely egyébként simán indulhatna a legbetegebb albumborítók versenyén is.

gf: A Disfear-rel nem tudok mit kezdeni. Lemezen fogós punk/hc témákat játszanak, ehhez persze nagy ívben hozzájárulnak a Motörhead, Discharge, Entombed hatások. Nagyon pörgős bulira számítottam, de nem ragadott magával a hév, de itt azért hozzátenném, hogy az én készülékemben lehetett a hiba:
gf: Napalm Death tette fel a koronát az estére, őket gondolom senkinek nem kell bemutatni. Bár a Venomous-ban is játszó bőgős Shane Embury és dobos Danny Herrera számára a Disfear bő fél órája elég volt, hogy kipihenjék magukat, a Napalm Death mégsem tolta végig az egy órájukat. Lehet féltek, megsérül valaki a teljesen megvadult a közönségből, Barney is csak pislogott értetlen szemekkel és mondta, hogy „no violence man”. Nézzétek a zúzást az alábbi (hanganyagát tekintve pocsék minőségű) videót, aztán képzeljétek el, hogy nézett ki Söndör haverunk keze-lába másnap:Stench: Kicsit tovább maradtunk a sátornál, aztán csak a Napalm Death-re értünk vissza. Szokásos fasza bulit csaptak, a közönség teljesen kész volt. Brutális örület.

Kántor: Egyértelműen a Napalm Death vitte a pálmát, meg az egész fesztiválon ők voltak a legjobbak, hogy miért? Egyrészt mert ezen én is elengedtem magam, és ugráltam a színpadról (és mivel ilyesmit nem nagyon csináltam feszten korábban, ezért igencsak maradandó élményt jelentett), másrészt ez a banda az alap. Mindenki ismeri, mindenkinek van pár kedvenc napalm lemeze, száma stb. Szóval geci sokan voltak és ez rányomta a bélyegét a bulira, nagyon jó hangulat volt. Úgyis mondhatnám, hogy ilyen bemozdulást OEF-en még nem láttam! Állat volt, most mit mondjak?


Stench: Utána már éreztem hogy az abszintkóla erősebb lesz… hehe, le is telepedtünk a domb tetején ahonnan elég fasza a kilátás. Ne kérdezzétek mi történt utána, nem igazán emléxem…hehe. Lemaradtam az Urtikaria Anal goregrind bandáról, amit nagyon bánok, mert többiek szerint az egyik legjobb buli volt.

Kántor: De még hátra volt az Urtikaria Anal, az egész feszt legparasztabb zenekara! Olyan zsír goregrind-ot nyomtak hajnali 2-kor, hogy most is azok a tufa témák mennek a fejemben. Jellemző, hogy az előtte lévő crust genyón voltak mondjuk 500-an, ezen meg négyszer annyian. Be is mozdult a közönség. De a zene volt a csúcs, ilyen alja csatorna grind-ot nagyon kevesen nyomják ennyire jól. Énekes gyerek olyan show-t nyomott, baszta a színpadot, meg mittomé’. Érdemes volt megvárni.gf: A szombati nap Csehországot is elérte az év vihara, szerencsére itt senkire nem dőlt rá a színpad, de valami dolguk azért csak volt a tűzoltóknak odafent. Mellékhatásként persze már kora délelőtt ronggyá áztunk, pedig a tisztálkodás más fajtáját jobban preferáltam volna, de idén zuhanyzó se volt, ami azért szégyen egy 11. alkalommal rendezett fesztivál esetén. A jóformán egész nap szakadó esőben a nedves cuccokban az embernek sok kedve nem volt koncerteket nézni, olyan sörsátor pedig sajnos nem volt, ahonnan rá lehetett látni a színpadra. Egy darabig a kocsiban hallgattuk a „Mobil bankár kurva anyád”-at, mely baljósan előre vetítette az éjszakát, a tranzakciót Csapi pénztárcája fedezte.

Stench: Másnap reggel jött a szó szerint hidegzuhany. Kb 15fok meg szakadó eső. Ááááá….még pulóverben is fáztam. Sátorban feküdtünk egész nap, annyi haszna volt, hogy legalább jól kialudtam magam. Éhség nagy úr, délben kb. elmentünk kajálni, szarrá áztunk, meg a szél is fújt. Délután 4 körül egyedül tudtam magam rávenni nagy nehézségek árán, hogy kijöjjek a sátorból megnézni az Ultimo Mondo Cannibale bandát, nagyon brutal goregrind muzsikát toltak. Sajnos az eső miatt a közönség néhány száz emberke volt, az igazi keménymag :D Ment a stagediving a szakadó esőben is.


Stench: Utána visszamentem a többieket kirángatni a kocsiból, mert jött a Spasm. Jót röhögött a közönség amikor az énekes (aki amúgy kb úgy néz ki mint egy közalkalmazott a földhivatalban.. :D ) megjelent a Borat-tól jól ismert UV zölt nagyon mély dekoltázsú tanga fűrdőruhában és egy bőr kutyamaszkban lánccal a nyakában :D. Jó bulit toltak, a közönség is megszaporodott.
Ezután amit láttam a Pigsty volt, egy nagy ultrahulladék mainstream fos. Komolyan néha a Korn jutott az eszembe, meg a Meshuggah. Az énekes mint valami epilepsziás, vergődött egész koncert alatt. Sokkal többet vártam tőlük, jó nagy csalódás volt. Remélem soha nem lesz itt fellépőként ez a zenekar.

Kántor: Jelentem, tanúja voltam a Pigsty elbaszódásának. Emlékszem 4 éve mekkora fasza volt és az évek során egy nagy rakás szar lett, ha belegondolok, minden évben láttam őket valahol. Most már ott tartanak, hogy ilyen Korn-os témázgatások, Meshuggah témák vannak a zenében, ami lehet, hogy jól hangzik, de szerintem szar, ráadásul Topinka hangja is elkopott.


gf: Azért az esti Jig-Ai koncertet csak megnéztem, ők az a csapat, akiket minden grinder cimbora istenít, nekem meg egyik alkalommal sem tetszett: nem volt ez másképp ezúttal sem. Egyik dalba beszállt a Brutal Truth-os Danny Lilker is.

Stench: Jött a Jig-Ai szokásos témákat hozta, de 10 perc után elkezdtem unni, és csak azért maradtam, hogy megnézzem mikor töri a ki a nyakát a gitáros :D Olyanokat ugrott mezítláb, hogy rossz volt nézni. Legalább hatszor elesett. A végére még a nadrágját is sikerült leugrálni, aztán alsógatyában tolta tovább. A végére felhívták a színpadra a Brutal Truth bőgős-t egy számot énekelni.


gf: A buli után egy gyors interjú erejéig elkaptam a cseh srácokat, egy kis angol-nyelvi akadozás után sikerült is összehozni a dolgot, valamikor a hetekben olvashattok róla, hogy volt-e már szexuális kapcsolatuk japán csajjal.


Stench: A következő a Hail Of Bullets volt, jól tolták, fasza oldschool death buli volt, kétszer is visszahívták őket.

Kántor: Következő banda, ami érdekelt, a Hail Of Bullets volt. Na, ezzel gondban vagyok. Jól szóltak, volt nagy tömeg és a banda is beleéléssel játszott. Elnyomták majdnem végig a lemezt, új nóta is volt, meg kétszer vissza is jöttek. Nekem mégsem jött be valamiért, valószínűleg nem voltam olyan hangulatban, hogy tetsszen. Ide parti muzsika kell (pl. TDEBN), nem ilyen old school death metal (néhol jó doomosra vették a figurát), gyorsabb számokra szépen beindult a tömeg, lassabb számokon meg mindenki csak lesett, mint borjú az új kapura. Szóval tényleg jó koncert volt ez, csak nem idevaló.


gf: Az este főzenekara az ausztrál Blood Duster volt, ők egyúttal a főszervező (egyik) kedvencei is, a fesztivál előtti napokban zajló Európa-turnéjukon is kísérte őket, a színpadon pedig bemutatta a gyerekeit a közönségnek. Tudom, mindez nem nagyon kapcsolódik a koncerthez, de mivel lemezen sem tetszett sosem a zenéjük, nem éreztem túl sok kedvet a részvételhez.

Stench: Majd a Blood Duster jött, amit nagyon vártam, bár csak az utolsó lemezük kettes lemeze miatt. Féltem előtte, hogy el fogják cseszni a dolgokat, mert kb. szerintem összesen 15 percnyi jó zenéjük van és kaptak vagy 50 perc játékidőt. Bíztam benne hogy nem keverik össze a régi számokat az újakkal, de sajnos nem így történt. Azt a pár számot élveztem, de amúgy nem nagy durranás volt a koncert.

Kántor: A Blood Duster engem nem érdekelt, de megnéztem őket, annyira nem is tetszett. Azért a Kevin Sharp-pal előadott Terrorizer feldolgozás fasza volt. Bár az is jó volt, ahogyan a konferáló embert szopatták.

Stench: Aztán el is indultunk venni valami merch-et még a maradék pénzből. De addigra a merch-esek nagy része jól összepakolta a cuccát és lelécelt. Még hivatalos Obscene merch is bezárt addigra. Ezt nem értem, mert 3-ig voltak koncertek. Néztünk valami kaját lefekvés előtt, ami jó nagy pofánbaszás volt. Mert első nap 3 kuponért (ami durván 1000 Ft) kaptál két rántottsajtot sültkrumplival, kechuppal. Második nap már csak egy sajtot adtak. Harmadik nap már a kanálnyi ketchup is fél kupon volt. Ez szerintem nagyon gáz. Mondtam a hülye kurvának, hogy akkor tartsa meg a fél kuponos ketchupját. Inkább vettem valami vega virslit, amiből vagy 20 db is kevés lett volna, ha jól akar lakni az ember.

Stench: Megvártuk még a Crepitation-t, amitől én többet vártam, el is húztunk aludni mert már hajnal kettő is elmúlt.
Hajnal 5-6 körül arra ébredtem, hogy valami köcsög próbálja kinyitni a sártamat. Rábaszott, mert belülről le volt lakatolva. Meghallotta, hogy felébredtem és elszaladt, mert elkezdtem ordítani rá hogy mi a kurva anyját csinál.
Csak reggel derült ki, hogy nem nálam kezdte a rablást, hanem egy haverunknál, akitől elvitte az összes készpénzt. Lenne pár ötletem, hogy mit kéne csinálni az ilyen emberrel, de az szerintem nem pulikus.

Kántor: Vasárnap kibaszott nagy dühvel konstatáltuk, hogy az egyik haverunkat meglopták az éjszaka, hát a büdös kurva anyád, te geci tolvaj! Az ilyen embernek le kéne nyúzni a bőrét, aztán kibaszni a napra, a 40 fokba pár órára, aztán ha maradt még benne élet odadobni a disznók elé, persze előtte megmártani egy kis kukorica darában.

gf: Vasárnap reggel egy kis sátorfacsarás után a távozás mezejére léptünk. Számomra sem a zenekari felhozatal, sem a buli nem hozta a tavalyi szintet, de ez koránt sem jelenti azt, hogy jövőre nem leszünk ott már a 0. nap délután.

Stench: Összeségében fasza volt a buli, bár mégegy olyan hely nem lesz, mint a trutnovi. Reméljük, hogy jövőre elhozza végre a Čurby a The Day Everything Became Nothing-ot. Ja, és azt is reméljük hogy 2010-ben nem a 2008-as el nem adott OEF merch lesz kipakolva.
Jövőre találkozunk!


Obscene_Extreme_2009
Írta:
godfucked
2009. július 20., hétfő, 21:26
Facebook:
Rockstadt Extreme Fest 2017 - Augusztus 10-13, Barcarozsnyó, Erdély
Koncertbeszámoló, farrrkas @ 2017. augusztus 19., szombat, 22:02
Menace - Impact Velocity (2014)
Kritika, emp @ 2014. március 23., vasárnap, 10:26
Obscene Extreme 2013 - 2013. július 3-6., Trutnov
Galéria, godfucked @ 2013. július 14., vasárnap, 12:28
Obscene Extreme 2013 - 2013. július 3-6., Trutnov
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2013. július 14., vasárnap, 12:27
Obscene Extreme 2012 - 2012. június 11-14., Trutnov
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2012. július 18., szerda, 18:05
Obscene Extreme 2012 - 2012. június 11-14., Trutnov
Galéria, godfucked @ 2012. július 18., szerda, 17:59
Koncertek
Stone Sour, Nothing More
június 25.,
Barba Negra Track
Summer Totenritual Crusade 2018
június 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Alice In Chains
július 1., 19:00,
Budapest Park
Ten Years After - 50th Anniversary
július 1.,
A38 Hajó
Billy Idol - Live! 2018 Tour
július 2.,
Budapest Park
Exodus, Savage Messiah
július 4.,
Dürer Kert
Gothoom Open Air 2018
július 5., 13:20,
Revištské Podzámčie
Soulfly
július 8.,
Dürer Kert - Kerthelyiség
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.05 seconds to render