Wolves in the Throne Room
2010. május 10., Dürer Kert
2010. május 10-én végre Magyarországon is fellépett az amerikai poszt-black metal egyik legismertebb képviselője, a Wolves in the Throne Room. Az előzenekar szerepét a békéscsabai The Moon and the Nightspirit töltötte be.


20.30 körül lassan összegyült kb ötven fős közönség a Dürerben, mire a TMatN el is kezdte kis műsorát. A zenekart az Evensong utódaként Tóth Ágnes és Szabó Mihály alapította. Koncerteken csatlakozik hozzájuk Végh Gábor és Cseh Gergely. Itthon egyedülálló kezdeményezés ilyen sámánfolkot játszani. Zenéjükben keveredik a pogány hitvilág és a romantikus álmodozás, talán Hagalaz Runedance vagy Loreena Mckennit világával vonható párhuzamba.
A négy zenész megadta a módját, korhű jelmezben, mosolygósan jelentek meg előttünk. Egyszerűség, vidámság jellemzi őket és egy kevés melankólia. Ezt is kaptuk fél órában. Sok-sok szépséget, csillagfényt és alkonyvarázst, ami már a giccs határát súrolta. Tulajdonképpen nincs ezzel semmi baj, egy reneszánsz fesztiválon vagy a mesterségek ünnepén igazán jó buli lehetne, de valahogy a WitTR hangulatát nem alapozta meg.
A táltosok után hallhattunk egy kevés funeral jazz aláfestő zenét a Bohren-től, amig a farkasok elkészítették a tróntermet. Washington állambeli Olympiából érkezett el hozzánk a három újkori blekkes. Mentalitásukban a természet tisztelete fontos szerepet tölt be. Elmondásuk szerint egy farmon élnek, elzártan a külvilágtól és emellett az életmód mellett alkotják zenéjüket.


Meglepően sok dekorációt hoztak magukkal. Már a merch-pult is érdekes volt a mécsesekkel, kristályokkal, hát még a színpad, amit egy szentéllyé varázsoltak percek alatt. Voltak zászlók farkassal, mókussal és egyéb állatokkal. No meg egy komoly oltár készült füstölőkkel, mécsessel és egy kiszáradt, sok fellépést látott gyökérrel a sötétlelkű művészek legnagyobb örömére, akik már a zene előtt lelkesen megörökítették a látványt. És jól tették, mert a zenekar szépen megkért mindenkit, hogy vakuval az előadás alatt ne zavarja meg az atmoszférát. 20 perc alatt sikerült kicsinosítani a termet, összegyűlt olyan 60-70 fős nézősereg, így hát kezdődhetett a szeánsz a Queen of Borrowed Light-tal.
Hamar sikerült átlépni a fura külsőségeket, mert remek koncertet kaptunk. Az általában 10-15 perces számok csak néhol tűntek laposnak, a koncert végéig sikerült fenntartaniuk a feszültséget. I Will Lay Down My Bones Among the Rocks and Roots-ból viszont hiányoztak a finomabb dallamok, azok a gitártémák, amik kicsit Mono hangulatot árasztanak. (Persze nem Mono-ra jöttünk) A kezdetben nagyon erős hangerőhöz hamar hozzászokott az ember füle, és a dalok is egyre felismerhetőbbé váltak. A minőségi egy órás koncert pont elég volt, elégedetten távozhattunk.

Szervező: www.concerto.hu
Wolves_in_the_Throne_Room
Írta:
ragnes
2010. május 13., csütörtök, 10:08
Facebook:
Altar of Plagues - Mammal (2011)
Kritika, Nagaarum @ 2012. június 14., csütörtök, 07:28
Thy Catafalque - Rengeteg (2011)
Kritika, zeba @ 2011. november 5., szombat, 15:01
Woodland Choir - Serenity Rise (2010)
Kritika, haragSICK @ 2010. szeptember 18., szombat, 21:56
Dark Gothic Folk Night - 08 dec 5 Szombathely
Koncertbeszámoló, Van der Graaf @ 2008. december 7., vasárnap, 09:33
Koncertek
Maximum Evocation Tour 2017
október 26., 20:00,
Barba Negra
Igorrr, Broken Note
október 26.,
Dürer Kert
Anathema - The Optionist Europe 2017
október 27.,
Dürer Kert
20 Years Of Plays Metallica By Four Cello
október 27.,
Művelődési Központ (MOM)
The Wrong Tour to Fuck With Europe 2017
október 27.,
Supersonic - Blue Hell
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.013 seconds to render