Kyuss Lives!
2011. március 20. Petőfi Csarnok
A Kyuss alapbanda, ezt kár is lenne vitatni. Így nagyon sajnáltam volna, ha kihagyom a majdnem eredeti felállású, de most Kyuss Lives!-ként újra turnézó négyes műsorát.
A bemelegítésről a német Burden (róluk lemaradtam) és az amerikából érkezett Waxy gondoskodott. Az öttagú banda egész kellemes perceket okozott a szépen gyülekező közönségnek. Zenéjükben nekem a korai hard rock bandák hatása érződött leginkább, de voltak borult jammelős témáik is rendesen.
A billentyűsüknek köszönhetően a Deep Purple neve ugrott be. Igazából nem lógtak ki a főbanda elől, de akkora hatást sem gyakoroltak rám,hogy kezem lábam törjem, ha legközelebb erre járnak.

A Kyuss-tól az utóbbi időben kissé eltávolodtam, bár igazán annyira közel nem is kerültünk egymáshoz sosem, de a Blues For The Red Sun lemezt egy időben sokat hallgattam. Amikor az első hírek érkeztek a kvázi reunionról, az mindenképp figyelemfelkeltő volt számomra is. Aztán mikor kiderült, hogy jönnek hozzánk az azért több, mint elgondolkodtató hír volt.


A helyszín megváltoztatása ugyan előzetesen okozott némi bizonytalanságot a PeCsa mérete miatt, de utólag tökéletes húzásnak bizonyult. A turné előző állomásairól érkező hírek és beszámolók mindenütt teltházról szóltak, de meg kell mondjam, a PeCsa is szépen megtelt szóval nem hiszem, hogy csalódás volt a nézőszám.


A program meg nyilván szubjektív, de összességében szerintem egy korrekten összeállított programmal érkezett a John Garcia (ének)/Brant Björk (dob)/Nick Oliveri (basszusgitár)/Bruno Fevery (gitár) felállású négyes. Véleményem szerint a hangulat is igazi nagybetűs volt, minden Josh Homme hiányát előhozó fanyalgás ellenére. Engem legalábbis nem az mozgatott, hogy ki játszik mondjuk gitáron, hanem az okozott kellemes nagyjából másfél órát, hogy olyan mára klasszikussá érett dalokat hallhattam, mint a
buli első három nótája (Gardenia, Hurricane, Thumb) vagy a második ráadásban elhangzó Green Machine, hogy csak néhányat említsek.


Abban az értelemben nem volt egy hagyományos buli, hogy Garcia majd fél óra után lépett kapcsolatba velünk a számok között egy foghegyről odavetett "All right!" erejéig, de később sem volt beszédesebb. Igaz a közönség sem igényelte, ahogy láttam. A műsor kárpótolt mindenkit.
Az biztos, hogy nekem ez a program így volt kerek, hangulatos és azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy utánozhatatlan is Oliveri mélyen búgó bőgőjével és vokáljaival, Björk káprázatos dobolásával, Garcia egyéni előadásmódjával, s Fevery is simán közéjük illik.


Ha a hírek igazak ezek négyen lemezt is fognak készíteni, az pedig mindenképp a beszerzendő, ha jönnek még, akkor ismét kihagyhatatlan lesz a buli.
Kyuss_Lives
Írta:
9000Sanyi
2011. március 29., kedd, 23:25
Facebook:
Necrofaust 2011. március 30., szerda, 10:50
Necrofaust
Csatlakozott:
2009. február 23.
Hozzászólások: 126
életem stoner bulija volt! Egy legendát láthattunk, és őszintén, eszembe se jutott Josh Homme!
Koncertek
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.063 seconds to render