Fire Walk With Me, European Tour Vol. II.
2013. április 10. - Dürer Kert - Kisterem, Budapest
A Fire Walk With Me, European Tour Vol. I. beszámolómat úgy fejeztem be, hogy remélem lesz folytatása és magyarországi állomással is bővítik. Jelentem, teljesült mind két feltétel! A norvégok idén is indítottak egy európai turnét, mely 10 országot érintett, 14 állomással. A Powerground Management-nek köszönhető, hogy idén magyarországi állomása is lett, mely április 10-ére, szerdára esett.

Norvégiában ez a turné már 6. alakalommal kerül megrendezésre, kb egy hónap múlva, mely kizárólag Norvégia nagyobb városait érinti. A felállás a már megszokott három kiváló norvég zenekar.

Az európai változata április 4-17. között második alkalommal kerül(t) megrendezésre, melynek április 10-én, Budapesten a Dürer Kert – Kisterme adott otthont.
Amikor először értesültem arról, hogy a Kisteremben lesz a buli, voltak fenntartotásaim a hely paraméterei miatt. Rögtön az a kérdés fordult meg bennem – "Egy ilyen rendezvényt miért kell bezsúfolni ilyen kis helyre?”
Szerencsére csak részben teljesült, amitől tartottam. Ez nem volt más, mint a levegőhiány, és a fullasztó meleg. A másik dolog nem következett be, vayis hogy annyian lettek volna, ami akadályozta volna az elférést. Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy rétegzenéről beszélünk, ill. a hét közepére esett a buli.

A rendezvény 19:00 órai kapunyitással volt meghirdetve, jómagam 19:20 környékén értem oda. Az épület előtt álló turnébuszon és a szervezőkön kívül csupán néhány embert láttam lézengeni az italpult körül.

A menetrend a következőképp volt feltüntetve:

20:00 – In Vain
21:10 – Solefald
22:40 – Vreid

Ezeket a kezdésidőpontokat nagyjából be is tartották, csupán a Solefald esetében volt kb. 15 perc csúszás, viszont ezt kompenzálták a koncertjük utáni gyors átszereléssel, így nem volt csúszás.
20:00 órai kezdéssel a norvég In Vain volt látható a színpadon. A srácok nemrég megjelent az Ænigma albumuk lemezbemutatóját tartották, természetesen régebbi darabok is előkerültek a műsoruk alatt, ahol összesen 7 dalt játszottak.
Korábban nem hallottam a zenekarról, csak akkor jártam utána, amikor értesültem erről a rendezvényről és láttam, hogy ők is játszanak. Nagyon megtetszett, amit alkotnak, a koncert pedig még egy lapáttal rá is tett! Nagyon erős kezdést produkáltak. Számomra az egyik legjobban sikerült műsort hozták össze. Gratulálok!


Zenéjük elég összetett megtalálható benne black, death metal, amelyet sok progresszív elemmel fűszereznek. A koncertjük alatt egyre többen jöttek be a terembe, végül szép kis tömeg alakult ki, de még szellősen lehetett mozogni.
Az utolsó dalnál az énekes lejött a színpadról és egy ideig a közönség soraiból énekelt. Látszott, hogy ők is élvezik a bulit.
Remélem, jönnek még Magyarországra, mert nagyon igényes és roppant jó koncerttel rukkoltak elő!

Setlist: Captivating Solitude, Against The Grain, Det Rakner!, Hymne til havet, October’s Monody, Image of Time, The Titan
Második fellépő szintén norvég Solefald volt. Az első, ami rögtön feltűnt velük kapcsolatban, hogy szinte a teljes In Vain legénysége volt látható a színpadon. Kiderült, hogy ők segítették ki a csapatot. Valószínűleg az eredeti brigád nem tudott eljönni a turnéra, így ez a megoldás maradt.


Látszott, hogy legtöbben miattuk jöttek el, mivel ezen idő alatt tartózkodtak bent a legtöbben a teremben. Azok akik Solefald-ért látogattak el biztos vagyok abban, hogy nem csalódtak. Nekem viszont a hangzással volt némi problémám.
A koncert második feléről ki is kellett mennem, mert fájt a fülem, vagy pl. a Mont Blanc Providence Crow-nál a szintetizátoros témákból semmit nem hallottam, később orvosolták a hangtechnikusok ezt a problémát, de hangzás akkor sem volt az igazi. Ahogy írom ezt a beszámolót, még mindig sípol egy kicsit a fülem.
Ez azonban az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni a műsoruk kapcsán. S ez sem a zenekar hibájából adódott.

Setlist: CK II Chanel N°6, Red View, Backpacka Baba, The USA Don't Exist, Sun I Call, Jernlov, Mont Blanc Providence Crow, Vitets Vidd I Verdi, Philosophical Revolt, When the Moon is on the Wave
Végül a Windir feloszlása után alakult Vreid mozgatta meg a színpad deszkáit. Szintén lemezbemutató turnéval kedveskedtek. Idén jelent meg a legújabb albumuk a Welcome Farewell.
Természetesen korábbi dalok is felcsendültek az este folyamán, olyanok, mint pl. a Songen Åt Fangen, az Alarm, és természetesen a Pitch Black támadása sem maradhatott ki a felhozatalból.


A műsoruk gördülékenyen zajlott, és ismét tanúbizonyságot tettek arról, hogy  profin művelik. A koncertjük alatt megcsappant a közönség létszáma, s a műsoruk végére nem sokan maradtak, de ez egyáltalán nem ment a hangulat rovására, sőt…!

Setlist: The Ramble, The Reap, Songen Åt Fangen, Welcome Farewell, Arche, Alarm, Sights of Old, Raped By The Light, At The Brook, Pitch Black

Zárásképp annyit említenék, hogy köszönet a Powerground Management-nek, hogy megvalósulhatott e fantasztikus rendezvény! Remélem lesz folytatása!

A fotókat készítette: Mindenholottlevo.

Fire_Walk_With_Me_European_Tour_Vol_II
Írta:
Krigare
2013. április 13., szombat, 01:31
Facebook:
20 éves a Sognametal - 2014. október 13. - Viper Room, Bécs
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2014. november 3., hétfő, 20:53
Slegest - Løyndom (2013)
Kritika, boymester @ 2014. április 6., vasárnap, 19:41
Aenaon - Extance (2014)
Kritika, baathory @ 2014. április 5., szombat, 09:47
Koncertek
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
A Nordic Symphony '18
október 28.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.04 seconds to render