Égrengetés Budapesten - Perihelion, Johnny in the Jungle koncertbeszámoló
Budapest, Trafik Klub, 2015.10.30
Vártam már, mikor tekinthetem meg élőben a mostanra Avant-garde metal elemekkel tarkított Perihelion játékát, mely a nemrégiben megjelent Zeng ügyén felbuzdúlva sok-sok számot tartalmazott ezen korongról. Nem néztem meg előtte, kik is a Johnny in the Jungle, így félig kétkedéssel vágtam bele a budapesti Trafik klubban megtartott rendezvénynek.

A hely a legkevésbé sem nevezhető komfortosnak. Egyetlen pici terem, irgalmatlanul és indokolatlanul drága sör, furcsa pultos arcok. Csöppnyi merchandise került kihelyezésre a belépőt szorgalmasan szedő hölgy mellé, ami legnagyobb bánatomra erősen korlátozott volt.Hamarosan pár, egymást kerülgető érdeklődő keveredett le a pontos kezdésre, melyet Johnny in the Jungle indított. Egy basszeros, gitáros, dobos; nem bonyolították túl. Megjelenésük az átlagosnál is átlagosabb volt, ami természetesen a postrock, avant-garde metalon belül nem szokatlan formula. Amint felcsendültek az első hangok, figyelemmel kísértem, mi is fog itt kialakulni. Legnagyobb meglepetésemre egy kellemesen hömpölygő, erősen intuitív légkör bontakozott ki a srácok munkásságának köszönhetően.Számomra fontos, hogy lássam a zenészeken, szívvel-lélekkel adják elő azt, amin dolgoztak. Szerencsére Johnny-ék nem szenvedtek hiányt ebből. Nagyon hamar kisebb sereg alakult ki a színpad előtt, majd több, mint egy órán át kaptunk jobbnál jobb, posztapokaliptikus tételeket. A korai GIAA jutott sokszor eszembe a témákról, amit természetesen elég nehéz lenne figyelmen kívül hagyni. Mégis nagyágyú a GIAA ezen körön belül. Tetszett egyébként, hogy volt, mikor a basszeros és gitáros úr hangszert cseréltek, majd úgy folytatták a zenélést. Számomra a Johnny in the Jungle kiválóan vizsgázott az első találkozás alkalmával. Csendesen levonultak játékidejük végeztével, átadták helyüket a soron következőnek.Közelítvén 22:30-hoz előkerült a Perihelion is. Némi hangolás, illetve egy kisebb próba után el is indult a kellemesen VHK hatású előadás. Az énekes, Gyula, kisebb kommentárokat intézett felénk két szám között; hol közérdekű közleményt, hol tudnivalókat, hol csak a következő tétel címét. Egyáltalán nem meglepő módon főleg a Zeng-ről hallhattunk nótákat, ám szerencsére a névváltás előtti időből megkaptuk a Stellar Outcast-ot, illetve a korábban elkészített EP-ről a Nap fele Néz is felcsendült. Vártam ugyan, hátha megkapjuk a speciális módon feldolgozott I am The Black Wizards-ot is, ám legnagyobb bánatomra nem tudtam periodikus tésztaszedő kézzel élvezni ezen tételt.Elég sok ember gyűlt már ekkorra össze, a hajdobálástól kezdve az átszellemült arcokig minden a helyén volt a közönség soraiban. A Perihelion kiváló pontossággal játszotta el számait, bár ez nem volt meglepő, láttam már néhányszor a formáció teljesítményét.

Szerencsére a hely csalóka megjelenése ellenére jó volt a hangosítás, én hallottam minden témát, ami felcsendült. Kiváló volt a légkör, élvezet volt megfigyelni a kibontakozó aurát a koncerten. 

Good job, guys.

Egrengetes_Budapesten_Perihelion_Johnny_in_the_Jungle_koncertbeszamolo
Írta:
Xhavael
2015. november 15., vasárnap, 17:47
Facebook:
Perihelion - Örvény (2017)
Kritika, farrrkas @ 2017. október 22., vasárnap, 20:48
Perihelion - Hold EP (2016)
Kritika, Xhavael @ 2016. május 26., csütörtök, 13:47
Szerkesztőségi kedvencek - 2015 - Kollégáink ajánlják!
Kultúra, emp @ 2016. január 7., csütörtök, 09:46
Elmélkedés a Napról - beszélgetés a Perihelion-nal
Interjú, Xhavael @ 2015. október 11., vasárnap, 22:03
Koncertek
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
Cryptoriana World Tour
január 21.,
A38 Hajó
European Pilgrimage Tour Part III.
január 22.,
A38 Hajó
Gods Of Violence Tour
január 26., 18:00,
Barba Negra
British Punk Invasion
február 2., 17:00,
Barba Negra
Downfall of Gaia, Hamferđ
február 9.,
Kvlt
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.024 seconds to render