Candlemass – hamarosan itt az új album

A svéd Candlemass új albuma, a Psalm for the Dead címre keresztelt súlyosság várhatóan egy áprilisi kislemez után kerül majd a boltok polcaira.


Sok doom rajongó üdvrivalgása azonban rögtön elcsendesedett a banda egy bejelentésén: ez lesz az utolsó Candlemass lemez. A zenekar a doom metal igazi zászlóshajója évtizedek óta, albumaik minősége kisebb hullámvölgyeket leszámítva szinte mindig magasra tette a lécet. A csapat vezetője, Leif Edling szerint azonban most, a csúcson (80-as évek óta ott vannak a műfajban 🙂 ) kell abbahagyni, mielőtt még látványos mélyrepülésbe kezdenének.
Azonban nem kell borúlátónak lenni, ugyanis a két mellékhajó, a Krux és a Solitude Aeturnus még nem kíván nyugdíjba vonulni. A kislemezen két dal lesz hallható, a Dancing in the Temple of the Mad Queen Bee és a The Killing of the Sun. Előző már fellelhető a videómegosztón az album borítójával egyetemben. A dal a szokásos, lendületes nyitány lesz a búcsúkorongon, ami után viszont Leif a legsúlyosabb riffeket ígéri búcsúzóul, amik minden doom rajongó szívét megdobogtatják (vagy épp megállítják 🙂 ).

_ELVALASZTO_


Kislemez borító:



Album borító:

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.