Musicworld 2000 Bt hírlevél


JEFF MARTIN – THE FOOL  Megjelenés: 2006. 03. 17.

JEFF MARTIN (a RACER X frontembere, a legendás BADLANDS dobosa) 2003-ban kezdte el első szólóalbumának írását, mely a The Fool címmel 2006. márciusában jelenik meg. Nagyszerű, erőteljes és dallamos hard rock, őrült gitárszólókkal. Ez nem csoda, hiszen PAUL GILBERT (Mr. Big) a fő gitáros az albumon, de megvillantja nem mindennapi  képességét RUSS PARRISH (Atomic Punk) is. S ha mindez még nem elég, MICHAEL SCENKER is gitározik 3 dalban. Az all-star felállás REV JONES (MSG) basszusgitárosával lesz teljes. Kiegészülnek 3 vonós hangszeres előadóval is: Emily, Kim és Em személyében. A The Fool album egy fantasztikus hangmontázs, s mindent tartalmaz, amit ezektől a nagyszerű zenészektől  korábbi teljesítményeik alapján elvárhatunk. Jeff egyedülálló énekhangja, Paul Gilbert füstölgő gitárjátéka mindig garancia egy tüzes metál anyag születésére.Az új album a RACER X, BADLANDS, PAUL GILBERT, MSG, MICHAEL SCHENKER rajongóknak kötelező album.


PLATITUDE – SILENCE SPEAKS  Megjelenés: 2006. 03. 03.

Az 1995-ben alakult PLATITUDE svéd zenekar 2002 tavaszán jelentkezett első albumával Secrets Of Life címmel, mely azonnal sikeres fogadtatásban részesült a média minden irányából. Nem csoda, hiszen a zenekar produceri munkáit TOMMY HANSEN (Helloween, Pretty Maids, TNT..stb) látta el. Azonnal berobbantak az európai heavy metal üzlet vérkeringésébe. 2003-ban a Dán Manticora együttessel Európa turnén vettek részt, s ez tovább növelte rajongó táborukat. A turné fináléjaként már a 2003-as Sweden Rock Festival egyik fő attrakciójaként vehettek részt. 2004-ben jelent meg Nine című albumuk, tökéletes folytatásaként a bemutatkozó albumnak. A 2. album kicsit érettebb lett, kontekszusaiban jóval erősebb anyag. Dallamos kórusmunkák és erőteljesebb fókuszáltság az instrumentális részletekre, jellemezte a 2. albumot. Sőt zeneileg jóval progresszívebb irányt vettek és a bemutatkozó albumra jellemző neoklasszikus power metal  megoldások többé kevésbé elmaradtak és főleg a progresszív dallamos metal elemek domináltak. 2004-ben változások álltak be a felállásban: Andreas Brobjer személyében új ígéretes dobos és a Holand Prog Power Festiválon már vele álltak ki. Eziután Daniel  Hall szólógitáros vált ki a csapatból, s az ő helyére a legtehetségesebb Svéd gitáros  JOHAN RANDÉN (Freak Kitchen) érkezett. 2005 második felében kezdték el serény munkájukat 3. albumukon, s a végeredmény egy unikumnak számító Progresszív heavy metal remek lett, mely ízlésesen van öltöztetve AOR / dallamos hard rock elemekkel. A Silence Speaks album producere, hasonlóan korábbi albumaikhoz: TOMMY HANSEN.


PAUL SABU – HEARTBREAK + 3      

PAUL SABU-t Los Angeles session királyának, első számú AOR hősének nevezték a 80-as évek végén és a  90-es években. Két formációjával: SABUilletve az ONLY CHILD egyaránt a legsikeresebbek közé tartozott és a rock zenei magazinok ill. rádióállomások legnagyobb kedvencei közé tartozott. Hatalmas hangzás, erős érzelmi töltés, vastag billentyűs teljesítmény, süvöltő gitárszólók, gyönyörű kórusmunkákkal kombinált ének jellemezte produkcióikat. SABU albumai a legkeresettebb AOR produkciók közé tartoznak, és SABU nevével jegyzik minden idők 2 legjobb AOR albumát. Közéjük tartozik ez az 1985-ös most újra megjelentetett album is, mely 3 bonusz dalt tartalmaz.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.