20 év Trottel Records – Trottel Stereodream Experience DVD

20 évvel ezelőtt, 1992 októberében kezdte meg munkásságát a Trottel Records. A kiadó egyike volt a rendszerváltás után alakult, első független kiadóknak. Az első kiadványt (Trottel The Same Story Goes On CD/MK) azóta közel 100 másik követte. A Trottel Records stílushatárok nélkül szállította nekünk Magyarország érdekes zenéit és az általa értékesnek tartott zenekarok debütáló albumait. Az előadók közül nem egy országosan ismert előadó lett. (Másfél, Anima, Korai Öröm…)

Kísérleti, kortárs, progresszív, folk, punk,alternatív és világzenei albumok mellett könyvkiadásba is belekezdett (Todd Williams ‘Ti!Magyarok,feketeszemmel) és a nevéhez kötődik a tavaly megjelent 9 albumból álló Folkbeats magyar népzenei és világzenei kollekció is.

A jubileumra a kiadó megint egy a Trottel zenekar nevével jelzett kiadvánnyal lep meg minket. A Trottel Stereodream Experience live DVD az együttes első koncert dvd-je, az A38 hajón került rögzítésre. A televízióban sugárzott anyag az A38 jóvoltából teljes koncertté kiegészítve jelent meg a Rockinform magazin mellékleteként, később önálló kiadványként is forgalomba kerül. 

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.