Nomad – újdonságok a zenekartól

„Hosszabb hallgatás után idén megújult formában, új felállással tér vissza a klubokba és a fesztiválokra a Nomad. Az eredeti tag Jánosi „Cicó” Szabolcs gitáros mellett Újvári Péter (Bedlam) dobos, Nagy Levente (Neck Sprain) basszusgitáros és Juhász Marci énekes alkotják a csapatot. A borsodi fiatalembert a tévénézők tavaly az RTL Klub tehetségkutatója, a Csillag születik döntőjéig juttatták szavazataikkal, ahol végül a negyedik helyet szerezte meg blues és népdalok, valamint saját szerzemények előadásával.

A Nomad jelenleg a törökbálinti SuperSize Stúdióban készíti új kislemezét, amely március végén, április elején jelenik meg. Az EP egyik új dala az Engedd, hogy még egyszer… című rövidesen klip formájában látható. A zenekar tavasszal visszatér a színpadra is, hogy élőben is megmutassa a közönségnek az elmúlt időszak munkájának eredményét. Az új Nomad április 12-én Kazincbarcikán, április 13-án a budapesti Showbarlangban debütál. „

_ELVALASZTO_

4 éves koromtól azon vettem észre magam, hogy népdalversenyek színpadán állok és ömlik belőlem a teljes Kodály-gyűjtemény. Millió helyi zenekar után haverjaim 2011-ben jelöltek a Csillag Születik / RTL Klub vetélkedőbe. Na, ez egy életre szóló élmény volt! Nemcsak a felkészülés, az élőfellépések, a verseny maga, illetve a 4. hely hozott lázba, hanem érdekes volt látni a kereskedelmi média gépezetet működés közben, hogy használják eszközként az embereket, hogyan hitetik el a világgal, hogy bőven elég a közönségnek egy kidobható egyszámos, egyszemélyes előadó, szemben egy hús-vér zenekarral. A 2012-es Szigeten állított meg Cicó a Nomad-ból, Petya a Bedlamból, hogy „Haver, Te vagy az új énekesünk!” Egy közös TV-s ismerősünk ajánlott be Nekik, miután sok jó énekessel demóztak. A Nomadot a kazincbarcikai wurlitzerekből ismerem, ott komoly kultusza van Cicóéknak! – mondta Juhász Marci.