Magma Rise – új felállás, új album

A „legfiatalabb” Mood utódcsapattal kapcsolatos friss és kevésbé friss infókat foglaljuk össze az alábbiakban (forrás a csapat honlapja):

2012.10.14.: „Gőzerővel dolgozunk az új, „The man in the maze” címmel a jövő év első felében megjelenő album anyagán. 6 dal készült el eddig, az már biztos, hogy a lemezre mintegy „bónuszként” újra felvesszük az eddig csak kislemezen napvilágot látott „Five” -ot is. Szövegileg nagyjából összefüggő az anyag , egy ember életútjának bizonyos állomásait jeleníti meg. Zeneileg természetesen ott lesz a belassult súlyosság, rengeteg ikergitár, sok-sok harmónia amolyan Thin Sabbath, vagy Black Lizzy tetszés szerint.
Ami még nagyon jó hír, már biztos, hogy ott leszünk jövő ősszel a Malta Doom fesztiválon, Máltán….”

2013.01.11.: „Füleki Sándor néhány héttel ezelőtt távozott a zenekarból, helyére Herczeg László a hajdani Sedative Bang, Penalty Kick és Sunday Fury gitáros került, aki már több alkalommal, külföldi turnén és hazai koncerteken is segítségünkre volt.
A „The man in the maze” című új lemez május, június tájékán jelenik meg, a felvételeket február végén, március elején kezdjük meg. A Brian „Butch” Balich-csal (Penance/Argus) készülő „7 kislemez felvételeinek nagyobb része már elkészült, az anyaggal kapcsolatos további részletek, megjelenés, stb. hamarosan….”
_ELVALASZTO_

2013.03.12.: „Áprilisban végre megkezdődnek a „The man in the maze” című második Magma Rise lemez felvételei. 9 dalt fougunk rögzíteni, a dalcímek a következők:

1. The man in the maze
2. Meet the moments
3. 40 million years rain
4. Breaking point
5. Five
6. Storm swallows
7. The way is the way
8. Vertical truth with horizontal lies
9. A part of the world

A várható megjelenés 2013 június.”

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.