Inga – EP-s bemutatkozás

Az Inga zenekar alapításának ötlete több, mint egy évtizeddel ezelőttre tehető, de ebben a formájában egy éve működik. Habár sokan próbálták mozgásba lendíteni a vállalkozást, ami ezáltal jópár tehetséges embernek köszönhet sokat, magját egy testvérpár alkotja, Toroczkay B (gitár) és A (basszusgitár, ének).
Az őskorban csak feldolgozásokat (Audioslave és Stone Temple Pilots dalokat) játszottak és koncerteket adtak, mostanra csak saját dalokat írnak és egy évtizede nem adtak koncertet. Ha el tudjuk képzelni ahogy az Alföld végtelen hullámzó síkságaira Twin Peaks esői hullnak, máris hallhatjuk az ingaóra hangját.

Az első EP négy dalának mostani változata hosszú érési folyamat végeredménye. A zenét 80%-ban B írja, míg a szövegekért 77,8 %-ban A a felelős. A felvételek 2013 őszén az LV Hangstúdióban készültek Keszei Krisztián irányításával.
Idén minden jel szerint újra stúdióba vonulnak, újabb négy-öt dal várható tőlük. A felvételeken és az őket megelőző próbákon Fejős Á (Kabala Baby, Tej) segített.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.