25 éves a Rockmaraton Fesztivál


A következő információ olvasható a Rockmaraton Facebook oldalán:

„Jövőre 25-ik alkalommal kerül megrendezésre a Rockmaraton Fesztivál, és a negyedévszázados jubileum megünneplését felejthetetlennek ígérkező újdonságok kísérik. Hazánk legnagyobb és leghosszabb rockfesztiválja 2015-ben is egy teljes hétig tart majd, ám a megszokott időponttól némileg eltérve, július 13-19 között. A változásnak két oka van, elsősorban így nem ütközik a buli meghatározó külföldi fesztiválokkal, másodsorban öt év tapasztalatai alapján így nagyobb eséllyel számíthatnak majd a kilátogatók napsütésre, ami az elmúlt két évben ritkán látott vendég volt a rendezvényen.

_ELVALASZTO_

Ennél is jelentősebb változást hoz a fesztivál életében a szükségszerű költözés, tíz év Csörge-tó és tizennégy év Malomvölgy után a Rockmaraton új helyszínt keres. „Az idei tapasztalatok végleg meggyőztek minket arról, hogy kinőttük a Malomvölgyet. Sem méretében, sem infrastrukturálisan nem alkalmas a helyszín, sem a vendégeinknek, sem a zenekarainknak nem tudunk méltó körülményeket biztosítani, főképp nem egy akkora bulihoz, amilyet jövőre tervezünk!” Az új helyszínt továbbra is elsősorban Pécs környékén keresik a szervezők, de szívesen várnak javaslatokat a közönségtől, hiszen bármilyen terület szóba jöhet, ahol a szükséges infrastrukturális feltételek adottak, a közelében kemping és lehetőleg fürödhető tó található.

A zenei felhozatal terén azonban továbbra sem merülhet fel változás, csak jelentős fejlődés. Az egyhetes buli alatt kizárólag a rock/metal és a punk/hardcore zenei palettájáról csendülnek majd fel a legkiválóbb nóták. Több mint 100 zenekar lép fel, köztük 20 nemzetközi csapat, akiknek többsége a nyugat-európai fesztiválok kiemelt bandái közül kerül ki. A Rockmaraton történetének legerősebb zenei felhozatalára számíthat a nagyérdemű a 2015-ös születésnapi évben, amelynek részletei elsősorban a Facebookon és az interneten kerülnek majd nyilvánosságra. A mai naptól kezdve karácsonyig, minden héten 10 új fellépőt, köztük sok nemzetközi headlinert jelent be a fesztivál.”


Eddig 1 db nemzetközi – és 1 db hazai fellépőt jelentettek be a fesztivál szervezői. Név szerint a német Powerwolf és a szintén 25 éves hazai Oment.
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.