Serj Tankian – Aurora Prize jótékonysági gála kisfilmjének zenéje

Serj Tankian már többször, több médiumon keresztül – csak úgy mint zenében – is kifejtette véleményét különböző politikai irányzatokról, népekről és természetesen az örmény népirtásról is. Legutóbbi alkalommal az Örmény nyelven íródott Artsakh című akusztikus dalával. Ezúttal a 100 Lives szervezett Aurora Prize jótékonysági gálájához készült kisfilm aláfestő zenéjét írta meg.
 

„Az Aurora’s Dream évek óta az egyik legjobb dalszerzői munkáim egyikének az eredménye. Örülök, hogy ezt 100 Lives szervezet részére tehettem meg, akik csodálatos dolgokat tesznek azért, hogy felhívják a figyelmet a pusztító tragédiákra és az ott született hősökre, főleg az Aurora Prize eseményekkel. – nyilatkozta a dalról Tankian.
Ezek az emberek évezredek óta éltek ott. Sok küzdelem, de sok szépség is leolvasható az arcaikról. Sztálin szeszélyes döntése alapján Azerbajdzsán területéhez csatolták őket. Azóta sikerült kivívniuk a függeltenségüket és virágzó életet éltek az elmúlt körülbelül 20 évben. Nem hiszek a háborúkban és a határokban sem, de mélyen hiszek az önállóságban és az elnyomás nélküli életben. Ezért van itt az ideje annak, hogy a világ elismerje az Artsakhi Köztársaság (Nagorno-Karabakh) létezését.”