Rockmaraton 2016 – jövőhéten kezdődik


Lassan minden készen áll, hogy kezdetét vegye a 2016-os Rockmaraton Fesztivál – 10 nap múlva veszik birtokba a rockerek a dunaújvárosi Szalki-szigetet.

Túlzás nélkül állítható, hogy ebben az évben tovább emelték a tétet a szervezők: szó szerint maratoni lesz a Rockmaraton, július 7-18. között 10 napon át lehet tombolni a koncerteken, hűsölni az árnyékban vagy pancsolni a szabad strandon. 2016-ban 30 külföldi előadó érkezik a fesztiválra – köztük a Megadeth, a Bad Religion és Amon Amarth – ugyanakkor természetesen a hazai felhozatal színe-java sem marad el, több mint 100 magyar zenekar koncertezik.

Idén is fél áron lehet vonattal megközelíteni Dunaújvárost – a helyi közlekedést változatlanul fesztiválbusz és fesztiváltaxi segíti. A szervezők a tavalyi tapasztaltatok alapján fejlesztették a helyszíni szolgáltatásokat: az étel és italpultokat megduplázták, 15 angol WC-vel többet lehet majd használni. A kempinghelyeket nem csak kibővítették, idén ismét lesz külön autós részleg, ahol a (lakó)kocsival érkezők kapnak helyet.

A korábbi évekhez hasonlóan pénztárcabarát italárakkal várják a fesztiválozókat: minden nap 8-18 óra között mindössze 250 Ft-ot kell majd fizeti egy korsó sörért, a rosé nagyfröccsöt 150 Ft-ért, egy feles házi pálinkát pedig 350 Ft-ért mérnek.

A nem zenei programok tekintetében is sokat fejlődött a fesztivál, az OffRock Tanya több civil egyesülettel karöltve törekszik változatos lehetőségeket nyújtani a napközbeni csendes vagy épp zajos, aktív vagy kevésbé aktív, de mindenképp szórakoztató időtöltésre. Lesznek vetélkedők, egyéni, csapat és társasjátékok, sportolási lehetőség, strandprogramok, filmvetítés, ördögbot készítés és többek között szerepjátékozhatnak is majd, vagy csak kényelmesen elhelyezkedve kipihenhetik az előző éjszaka fáradalmait.

A napijegyek és a 10 napos bérletek mellett lehetőség van 6 napos ill. hétvégi belépőket is váltani – a fesztivál kezdetéig élnek a mostani elővételes árak, így 6900 Ft-ért láthatjuk a Megadeth – Amon Amarth – Airbourne vagy a Dog Eat Dog – Madball – Ignite hármasát.

_ELVALASZTO_

A fesztiválhoz kapcsolódó animációs videó sorozatokból ismert Rockfater kalandjait idén is folytatódnak – vagy éppen lehet, hogy most zárul le az évek óta tartó izgalmak sora? A Gróf Balázs által jegyzett kisfilmek legutóbbi darabjában ugyanis tragikus dolog történt, a fesztivál nyitása előtt várható utolsó részben kiderül, hogy vajon hogyan végződik a földönkívüliek és a legkeményebb rockerek összecsapása…


Minden tudnivaló (többek között a rendezvény házirendje is) elérhető a fesztivál weboldalán, ahol természetesen böngészhető az összes színpad és minden nap időrendi bontásban is.