Leecher – bemutatkozó lemezzel jelentkeztek


A NAIL Records aktuális hírlevelét olvashatjátok.

2016. június 10-én jelent meg a Leecher zenekar bemutatkozó albuma “Sightless” címmel a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. A lemezt elsőként a júniusi HammerWorld magazin CD-mellékleteként lehet megvásárolni, a napokban pedig hagyományos terjesztésben is a boltok polcaira kerül. Az új album első nagyobb szabású pesti koncertje a Rock On! Festen lesz szeptember elején!

A szimfonikus metalt játszó Leecher gitárok helyett csellókra alapozza a zenéjét, ami különleges hangzást kölcsönöz a dalaiknak. A csellók a megnyugtató balladáktól az agresszív zúzásig terjedő skálán mindenütt remekül képesek érzelmeket kifejezni. A zenére dallamos női ének épül, illetve dob és néhol hörgés teszi teljessé. A lemez az intróval együtt összesen tizenhárom felvételt tartalmaz. A felvételek a szolnoki Denevér Hangstúdióban készültek, melyre azt követően nyílt lehetőségük, hogy a csapat megnyerte a Rockmaraton fesztivál és HammerWorld magazin közös tehetségkutatóját.

A dalok angol nyelven íródnak. Főként melankolikus témákról, szomorú emberi érzésekről, csalódásokról szólnak, ennek ellenére a zene inkább zúzós, pörgős. Minden dalhoz új nagyzenekari kíséret készült, így azok számára is új lehet a hangzás, akik a demóikat már ismerik. A legnagyobb kihívás a csellók felvétele volt, mivel a gitárokkal ellentétben a ritmusszekciót is mikrofonnal kellett felvenni, valamint rengeteg csellószólam található a dalokban. Az albumon Bokodi Bálint, a Lost Continent énekese is hallható vendégként.

_ELVALASZTO_

Horváth Anett énekesnő így foglalta össze a fontosabb tudnivalókat:

A “Sightless” a Leecher első stúdiólemeze, amire a zenekar elmúlt nyolc évének legjobb dalai kerültek fel. Ez majdnem pontosan egy órányi játékidőt és sok-sok belefektetett munkát jelent. Utóbbi, reméljük hallatszik majd a felvételeken is. Az albumnak eredetileg nem volt koncepciója, de ahogy a címen gondolkodtunk, feltűnt, hogy valamilyen szinten az összes dal az elvakultságról szól, a valóság véletlen vagy szándékos figyelmenkívül hagyásáról. Innen a cím és a borító is. A lemez “slágerdala” számunkra egyértelműen a “Fading”, amelyhez a közeljövőben imageklip is fog készülni. Ez a dal a barátok elvesztéséről szól, valamint arról, amikor – sokakkal ellentétben – végre kinyitjuk a szemünket és megpróbáljuk jóvá tenni, amit még lehet.

Az első szöveges videó az “All The Stars” című dalhoz készült, amely azokról az emberekről szól, akiket először híressé tesz a média, majd a hírnevüket kihasználva a legapróbb botlásaikból, a magánéletükből is drámát csinál, csak hogy legyen szenzáció, az “áldozatok” pedig ezt nem látják előre. A klip érdekessége, hogy a zenekar tagjai készítették.


Az “All The Stars” videóban arra a szomorú tényre is rá akartunk világítani, hogy egy bizonyos szint után a zene helyett már mindenkit az előadó magánélete érdekel, a művei pedig senkit. A képeken – ironikus céllal – azért is szerepelnek a zenekar tagjai, mert tudjuk, hogyha egyszer híresek lennénk – amit nagyon szeretnénk – akkor talán ránk is ilyen a sors várna. Amire viszont egyáltalán nem vágyunk.

Hatások: Nightwish, Apocalyptica, Epica, Within Temptation

Az album fő témája:

A “Sightless” ugyan nem koncept-lemez, de alapvetően egységes üzenettel rendelkezik. A dalok többsége arról szól, hogy az emberek elvakultan cselekszenek, nincsenek tisztában a tetteik következményeivel, vagy nem hajlandók tudomást venni a szándékaiknak ellentmondó valóságról. Erre a vakságra utal az album címe, mely napjainkban kifejezetten jellemző az emberi viszonyokra (Damnation, Fading), az ember és a környezete viszonyára (Eclipse), illetve az egymással szorosan összefüggő politika és média világára is (Slaves To A Dream, All The Stars).

Leecher – bemutatkozó lemezzel jelentkeztek (1 komment)

  • necron necron szerint:

    Nagyon nem szeretem ezt stílust, de meglepően igényes zene. Az ének is jó, ami itthon igen ritkán jön össze, nemzetközi színvonalú cucc. Jó, hogy a hangszerelésben is próbáltak újítani a berkeken elül. Gratulálok a csapatnak!

    A klip és annak mondanivalója viszont egyszerűen borzalmas és nem is igazán értem, hogy kit érdekel ez a téma undergroundon belül…Vastag Csaba díjas sztárok stb, media cirkusz… 😡 Értem én ,hogy a stílus megkövetel egyfajta ars poeticat, szövegvilágot, de ehhez a produkcióhoz egy sokkal igényesebb és érettebb klipet tudtam volna elképzelni.

Hexvessel Hexvessel
április 24.