The Mission – kormor hangulatú lesz a dark rockerek új albuma



Az idén 30 éves brit ikonikus dark rock zenekar, a The Mission szeptember 30-án Another Fall From Grace címmel adja ki új stúdióalbumát, amiről máris itt van a HIM énekesével, Ville Valo-val készült daluk, a Met-Amor-Phosis videója, és remix változata.

A Met-Amor-Phosis dal egy Los Angelesből San Franciscóba vezető tengerparti autózás nyomán született.  Amiről Wayne Hussey énekes így beszél:

„Bowie épp akkoriban halt meg, és noha az első verze jobbára önéletrajzi jellegű, a címet pedig a mostanában újra elolvasott Kafka novella, Az átváltozás ihlette, a második verze egyértelműen Bowie elvesztésére utal.”


Hussey énekes szerint ezúttal egy igazán komor hangulatú album született, bár nem ez volt az elsődleges célja:

„Számomra az új Mission album a rég elveszett hiányzó láncszem a Sisters Of Mercy 1985-ös First & Last & Always lemeze és a The Mission 1986-os God’s Own Medicine anyaga között. Ez két olyan album, amelyek elkészítéséből nagyon komolyan kivettem a részem. Egy olyan albumot akartam most elkészíteni, ami 1985-ös módon szól. Úgy érzem, hogy ez nagyrészt sikerült is, mégpedig annak köszönhetően, hogy újra beleszerettem a 12 húros elektromos gitárba, amely az említett két lemezen is fontos szerepet játszott, akárcsak az új Mission albumon.”



The Mission – Another Fall From Grace
( Eyes Wide Shut)

1.Another Fall From Grace
2.Met-Amor-Phosis
3.Within The Deepest Darkness (Fearful)
4.Blood On The Road
5.Can’t See The Ocean For The Rain
6.Tyranny Of Secrets
7.Never’s Longer Than Forever
8.Bullets & Bayonets
9.Valaam
10.Jade
11.Only You & You Alone
12.Phantom Pain

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.