Subterranean Masquerade – elkészült a prog-death banda új albuma



A Green Carnation, Orphaned Land, Novembers Doom és Tristania tagok alkotta experimental progresszív death metalos Subterranean Masquerade zenekar befezezte harmadik studióalbumának felvételeit.

„Egyelőre nem szeretnénk elárulni az új lemez címét, de annyit biztosra mondhatunk, hogy ez az album mindent magában foglal, amit a Subterranean Masquerade-ban szerettek. Kemény, komplex, gazdag és teljes… eleve szégyen lenne bekategorizálni.” – olvasható a banda-közleményben.

„Az új album megírása és komponálása teljesen más élmény volt, mint a The Great Bazaar esetében.” – mondta Shai Yallin billentyűs. „Az előző lemezt tulajdonképpen egyenként írtunk, nem egységes bandaként. Ezúttal viszont a teljes banda együtt volt, és próbákat is rendszeresen tartottunk. Közben pedig születtek az új nóták. Az biztos, hogy nem ismételtük önmagunkat. Totálisan változatos lesz az új anyag.”

A Subterranean Masquerade új lemezének megjelenése 2016 végére, 2017 elejére várható (jelenleg keresik a kiadót). Ez lesz a zenekar első lemeze, amin egy új tag, Eliran Wizeman hörög.

 A csapat második nagylemeze, a The Great Bazaar 2015-ben jelent meg erről láthatjátok most a Blanket Of Longing daluk live videóját.
 


Hexvessel Hexvessel
április 24.