Uncured – egy fiatal, tehetséges prog-metal banda első lépései



Max Portnoy
, az ex-Dream Theater, The Winery Dogs dobosának, Mike Portnoy-nak a fia, Next To None együttesben való sikeres debütálása után a prog-metalt játszó Uncured együttesben is bemutatkozott.

Az Uncured együttest egy gitáros-basszusgitáros testvérpár, Rex Cox (16) és Zak Cox (18) alapította. A kisebbik Portnoy-t (aki 17 éves) azután hívták meg a bandába, hogy megírták bemutatkozó EP-jük alaptémáit. Annak ellenére, hogy tizenéves fiatalokról van szó, az Uncured zenéje meglepően technikás és komplex.



Az Uncured mindhárom tagja azért iratkozott ki a középiskolából, hogy zenei karrierjét járassa csúcsra. Elkötelezettségük megmutatkozik első lemezük, a Spontaneous Generation dalain, melyek annak ellenére, hogy instrumentális tételek, a banda brutális riffek, gitártémák és dobszólók révén, a ’70-es évek klasszikus hard rock muzsikájától kezdve mindenféle keményzenei műfajt felvonultat. Kritikusok szerint az Opeth és Between The Buried And Me volt a legnagyobb hatással a fiatalokra, de dalaikon ezek mellett erősen érezhető a Pink Floyd és Jimi Hendrix hatása is.

A fiatal, tehetséges csapat első EP-je október 13-án,  a Conclave Studio Records jóvoltából kerül kiadásra, amiről most a zenekar első két dal és klippremiereként, a Dethfunk, és az Antivenom című számaik videóit láthatjátok.
 
http://www.youtube.com/watch?v=zZMK3325ud4&

http://www.youtube.com/watch?v=DChqYKPpwKg&


Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.