Pestilence – új felállással térnek vissza



Patrick Mameli
a holland extrém progressive death, jazz fusion metal banda, a Pestilence örökös énekes-gitárosa új tagokkal élesztette újjá legendás formációját. A csapat jelenlegi felállása: Santiago Dobles (Aghora) szólógitáros, Tony Choy (Atheist) basszusgitáros és Septimiu Hărşan (Disavowed) dobos. A banda jelenleg első koncertjeinek leszervezésével van elfoglalva.
 
Mameli erről így nyilatkozott: „Eleinte az volt az ötletünk, hogy néhány mexikói koncert erejéig újjáegyesítjük a bandát, de a projekt később túlnőtt ezen. Az elején még sokat hezitáltam, de jóbarátom, Tony Choy meggyőzött engem arról, hogy az emberek továbbra is hallani szeretnék a régi jó klasszikusokat. Jelenleg tehát annyit mondhatok, hogy habár nem lesz új albuma a Pestilence-nek, a koncertjeink során előadunk néhány klasszikust a Malleus Maleficarum, és a Resurrection Macabre albumokról. Nyolc-húros gitárok nélkül. Egyszerűen csak arról van szó, hogy szeretnénk újra közönség elé állni a régi dalokkal. Ez a felállás egyébként egyszerűen zseniális! Choy, Dobles és Hărşan kiváló zenész. Nagyszerű lesz velük színpadra állni.”


Az 1986-ban Patrick Mameli gitáros-énekes és Marco Foddis dobos által alapított Pestilence az évek során hét nagylemezt adott ki, köztük olyan korszakalkotó klasszikusokat, mint a debüt-album Maleus Malefaricum, a Testimony Of The Ancients, a Consuming Impulse, vagy a Spheres.

http://www.youtube.com/watch?v=dF5-yy-jopA&

1994-ben Patrick Mameli frontember feloszlatta a Pestilence-t, majd rá egy évre megalapította Necromorph nevű új death-jazz-fusion projektjét, új és egykori Pestilence tagokkal; köztük Georg Majer basszusgitárossal. Időközben, egy rögtönzött névváltoztatást is eszközöltek a formáción, mivel a Necromorph név már foglalt volt. Így a projektet átkeresztelték Neuromorph-ra. Az új formáció stílusa leginkább a Spheres-érás hangzására hajazott. A Neuromorph első lemeze Synaptic címmel fog megjelenni, várható 2017 tavasza-nyara folyamán, az Imperative Music kiadó jóvoltából.
 

Hamarosan jönnek az újjáalakult Pestilence első reunion-koncertjeinek beosztásai, és további infói.
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.