Downfall Of Gaia – album beharangozó


November 11-én Atrophy címmel jelenik meg német extrém metal banda, a Downfall Of Gaia negyedik nagylemeze. 
 
Az új album egyfajta mérföldkőnek is tekinthető a csapat életében. Ezen az albumon mutatkozik be a banda új gitárosa, Marco Mazzola. Amit így kommentáltak: „Örömmel mutatjuk be Marco Mazzolát, mint a Downfall Of Gaia új gitárosát! Mindig is nehéz feladat lecserélni egy bandatagot; különösen egy olyat, aki több éven keresztül velünk volt; de Marco minden tekintetben meggyőzött minket arról, hogy jól döntöttünk! Nem is kellenek ide nagy szavak, csak annyit mondunk: alig várjuk már, hogy kezdetét vegye a Downfall Of Gaia következő fejezete!

Az új Downfall Of Gaia album témáját tekintve: „Az élet és az emberi lét abszurditását dolgozza fel, egy élet és halál közti párbeszéd révén.” – olvasható kiadójuk, a Metal Blade közleményében.

A hamarosan megjelenő lemezről alább meghallgatható az első single-dal, az epikus Woe, valamint a csapat első hivatalos videoklipje, az Ephemerol, amit Martin Neumann rendezett. A zenekar elmondása szerint az Ephemerol az új lemez történetének központi része, és vizuális módon adja vissza a teljes album hangulatát.
  



Downfall Of Gaia – Atrophy
(Metal Blade)

1.Brood
2.Woe
3.Ephemerol
4.Ephemerol II
5.Atrophy
6.Petrichor

 
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.