Cradle Of Filth a Pecsában

Új lemezét mutatja be a Cradle Of Filth a Pecsában 

A Cradle Of Filth októberben megjelent lemezét mutatja be a Petőfi Csarnokban, november 30-án. A turné vendégeként a bőrszerkós extrém metal legújabb nagyágyúja, a svéd Deathstars is érkezik, hogy régóta várt első magyarországi fellépését prezentálja, és szerepel egy hazai gárda, a Sin Of Kain is. 

Az 1991-ben alakult Cradle Of Filth-nek sikerült elérnie azt, amit korábban lehetetlennek tartottak: a brit zenekar a fémzene egyik legextrémebb válfaját, a black metalt képviselve vált világszerte ismertté,  s munkásságával új, szélesebb nyilvánosságot adott e földalatti muzsikának. Igaz ez annak ellenére is, hogy a műfaj „ortodox” hallgatói mindig is tagadták a brit csapat hitelességét, az együttes pedig nem egyszer hangsúlyozta, hogy zenéjük nem is kíván leragadni a hagyományos fekete fémnél.  

Az mindenesetre biztos, hogy a kezdetben hardcore bandaként indult csapat a kezdeti rövid útkeresés óta ugyanazon a – mára őket sikeressé tevő – csapáson halad: a karizmatikus – és frontemberhez méltóan narcisztikus frontember – Dani Filth vezette együttes zseniális érzékkel keveri mindazokat az elemeket, amelyek egy polgárpukkasztó metálzenekart bárki számára friss, energikus és érdekes produkcióvá tehetnek: a black metalra és a glamre külsőségekből összegyúrt vámpír-imidzsükhöz könyörtelen black metal zenei alapokra épülő, ám a dallamosabb, befogadhatóbb harmóniákat sem nélkülöző zenét párosítanak, melyhez védjegyként kapcsolódik Dani Filth hol mormogó, hol visítozó, vagy éppen eszelős hangon suttogó vokálja, mely a darkos, gótos témaválasztású, és – persze vámpír-imidzshez illően – nem ritkán erotikus beütésű szövegeket ad elő.  

A produkciót az együttes megalomán színpadi megjelenése teszi igazán átütővé: élő fellépéseiken még néha még a roadok is csuklyát viselve lövik be a hangszereket, a koncerthez pedig a méregdrága díszletek, a háttérvetítés és a túzfújás, vagy éppen monstre acélszörnyek és szobornak álcázott, majd egyszer csak megelevenedő gonosz vízköpők bevetése is hozzátartozik. A britek ezúttal hetedik albumukat, az októberben megjelent ‘Thornography‘-t turnéztatják meg, amelynek Temptation című dala –  ami egyébként a Heaven 17 nevű banda eredetijének feldolgozása – kislemezes és klipes formában is elérhető.  

Az európai koncertkörút állandó vendége a svéd Deathstars zenekar lesz. E 2000-ig Swordmaster néven működött, a névváltás – és a Dissection egykori dobosának csatlakozása – után pedig gyors sikereket elért fekete tónusú industrial metal csapat szintén ad a külsőségekre: a zombie-szerű külső és a bőrcuccok elmaradhatatlan hozzátartozói az idén januárban második albumát kiadó csapat megjelenésének. A november 30-ai estén egy hazai gárda, a Sin Of Kain is fellép majd a Petőfi Csarnokban: a 2002-ben alakult csapat komplex, atmoszférikus metal zenéjüknek és a rengeteg korábbi fellépés révén megszerzett rutinjuknak köszönhetően méltóképpen képviselik majd a hazai színeket ezen az estén, melyre jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – továbbá a www.ticketportal.hu oldalon. 

Tudnivalók:

2006. november 30.,  csütörtök 19.00 óra

Budapest, Petőfi Csarnok

Cradle Of Filth, Deathstars, Sin Of Kain koncertek

Belépő: elővételben 5000 Ft, a helyszínen 6000 Ft. 

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.cradleoffilth.com/

http://www.deathstars.net

http://www.sinofkain.com/

http://www.concerto.hu

http://www.ticketportal.hu 

Hallgatnivaló, látnivaló:

http://www.myspace.com/cradleoffilth

http://www.myspace.com/deathstars

http://www.myspace.com/sinofkain