88 Mile Trip – egy kanadai stoner feldolgozás EP

A Vancouver-i 88 Mile Trip nevű stoner metal banda tagjai büszke kanadainak vallják magukat. Ennek tudatában egy egész EP-t szenteltek helyi felmenőik tiszteletére.

A január 13-án, Blame Canada címmel megjelent kislemezükön olyan legendás kanadai rock bandák és előadók egyes klasszikusának feldolgozása kapottak helyet, mint a Bachman Turner Overdrive, Neil Young, a Red River, a The Stampeders és a Doug And The Slugs.

A Blame Canada EP ötlete legutóbbi turnénkon született, amikor is aktuális, Through the Thickest Haze című lemezünket promótáltuk. Épp Calgary-ból tartottunk Cranbrook felé, amikor meghallottunk egy olyan riffet a rádióban, ami simán felfért volna bármelyik Black Sabbath albumra az első négy közül. A végén kiderült, hogy egy Bachman Turner Overdrive nótáról van szó. Belegondoltunk, hogy vajon mennyi ehhez hasonlóan zseniális kanadai rock dalt nem is ismerünk, egyik este leültünk sörözni, és órákon keresztül hallgattuk a régi klasszikus lemezeket. Így jött az ötlet, hogy olyan dalokat dolgozzunk fel, amik régiek, de mi eddig mégsem ismertünk őket. Reméljük, a kanadai zenerajongók, fiatalok és idősek egyaránt élvezik ezt a kollekciót, mivel olyan nótákat dolgoztunk fel, amire ez az ország méltán büszke lehet.” – nyilatkozta a banda.

 <a href=”http://88miletrip.bandcamp.com/album/blame-canada-ep”>Blame Canada EP by 88 Mile Trip</a>

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.