Rockmaraton 2017 – a norvég Taake is tiszteletét teszi

Ahogy ígérték a Rockmaraton Fesztivál szervezői; 2017. januárjában újabb hírlevéllel jelentkeztek, ahol új fellépőket hoztak nyilvánosságra.

Négy külföldi zenekart jelentünk ma be – mostantól hetente érkeznek az újabb nevek, február elejére összeáll a Rockmaraton teljes programja.

Xandria, Sepultura, Moonspell, Thell Bario és Total Chaos – a tavaly év végén kihirdetett ötöshöz ismét több műfajból érkeznek új nevek, elsőként a korai 90-es évek egyik legnépszerűbb death metal zenekara, az Obituary. A Tardy testvérek által alapított brigád épp idén szaggatja 30 éve a húrokat, ráadásul márciusban új lemezzel is jelentkeznek, az ígéretek szerint igazi, sötét hangzással.

A hardcore dallamok kedvelői sem maradnak kedvenc nélkül, sok kérés érkezett a szervezők felé, így valószínűleg nagy lesz az öröm Dunaújvárosban, mikor a H2O színpadra lép. Toby Morse csapata az amerikai hardcore-punk egyik öreg rókája, élőben mindig remek bulit tolnak a srácokkal, ezúttal a Thell Barrio-val és a Don Gatto-val egy napon, biztos nem lesz rájuk panasz!

A rideg és sötét északi erdők mélyéről érkezik a Taake, akik tavaly a Shining-gal közösen turnéztak, első ízben látogatnak el hozzánk és mutatják be élőben, szerintük milyen az „igazi norvég black metal”.

A Feröer-szigetek legismertebb metal zenekaraként emlegetett Týr érkezése a folk metalosoknak kedvez. A vikingek hadistenéről elnevezett csapat szövegeit leginkább az északi skandináv mitológia ihlette – egy évtized után térnek vissza a Rockmaraton színpadára.

Legközelebb csütörtökön érkezik 20 hazai név a fesztivál idei felhozatalából – a mostani áron január 30-ig kaphatóak a bérletek a Ticketportál hálózatában.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.