Dalriada – a világ legnagyobb metal hajóján

A hazai metal szcéna képviselőjeként a Dalriada zenekar csatlakozik a 70000 tons of Metal eseményhez. A legnagyobb metal hajó Miamiból Haitiba és vissza hajózik miközben napjaink legkiemelkedőbb bandái adnak koncerteket – összesen 60 zenekar vesz részt a buliban. Anthrax, Testament, Gojira, Therion, Death Angel, Arch Enemy, Testament, Moonsorrow, Pain, DevilDriver – csak hogy egy párat kiemeljünk.

A 70000 tons of Metal Facebook oldalán található hivatalos közlemény:

“Íme három újabb nagyon erős versenyző a Cripper Award díjért. Metal villákkal elő, itt a Dalriada Magyarországról, a Striker Kanadából és a WITCHTRAP Kolumbiából. Tehát ők csatlakoznak hozzád és még további 2999 “die hard” rockerhez a fedélzeten, a világ legnagyobb heavy metal hajóján. Ezennel 59-nél tartunk, ami a fellépőket illeti, tehát már csak egy bejelentés van hátra. Vajon ki lesz az? Hamarosan megtudjátok!”

A Dalriada így nyilatkozott a hatalmas lehetőség kapcsán:

„A 70.000 Tons of Metal egyértelműen egyfajta szintlépés nekünk. Hajókázás a Karib-tengeren, medencék, koktélok és mindemellett szüntelenül dől a metal a színpadokról! Talán még álmodni sem mertünk egy olyan eshetőségről, amiben a kis, ürgebőrbe varrt parasztcsorda Sopronból egyszer eljut a “fesztiválszemetével” 🙂 a világ egyik legrangosabb és legexkluzívabb metalfesztiváljára. Ez is megvolt, mégsincs este.”

2017-ben jön az új lemez, melyet ősszel egy masszív turné is követ majd!