Hate – istenségektől való félelem



Tremendum
címmel május 5-én jelenik meg a lengyel extrém metalos Hate új nagylemeze. Az album címének jelentése: „hátborzongás, az istenségektől való félelem” egy archaikus kifejezés, ami egyaránt jelent jót és rosszat.

A Hate frontembere, Adam Buszko a lemezborító kapcsán (amit Daniel Rusiłowicz illusztrált) elmondta: „A borítón látható rajz egy éjjeli sast ábrázol (lengyelül: lelek). Ahogy a neve is elárulja, ez egy éjszakai madár, amit a kereszténység előtti időkben komoly tisztelet övezett a különféle szláv törzsekben. Az emberek hitték, hogy az éjjeli sas ellopja a haldoklók lelkét, és tovább adja azt az életképes személyeknek. Mindennek a gyakorlata úgy zajlott, hogy az állatok nagy számban összegyűltek, és hosszú órákon keresztül vésték áldozataik testét. Nem véletlenül nevezték őket a “halál hírhozóinak”… Mivel ez az album tele van különböző szláv történelmi utalásokkal, úgy gondoltuk, az éjjeli sas remek szimbóluma lenne új dalaink mondandójának.
 

A Tremendum albumon újabb szintlépést produkál a Hate. Lévén ezúttal tőlük eddig szokatlan elemekkel vegyítették dalaikat. Egyedi dal-struktúrák, progresszív ütemek, autentikus zenei betétek és egy teljes egészében megújult, a korábbiaknál erőteljesebb hangzás. Amiről első előzetesként a Valley Of Darkness daluk videóját láthatjátok.