VUUR – Annekéék második dala



Anneke van Giersbergen
új csapatáról már adtunk hírt. Bemutattuk az Ed Warby (Hail of Bullets, Ayreon, ex-Gorefest) – dob, Jord Otto – gitár (My Propane, ex-ReVamp), Ferry Duijsens – gitár, Johan van Stratum (Stream of Passion) – basszusgitár felállású zenekar Days Go By – London c. dalát is. Az In This Moment We Are Free – Cities című október 20-án megjelenő debütalbumról megérkezett a My Champion – Berlin klipje, amiben Anneke is gitárt ragad.


„Ez a dal a beutatkozó lemezünk nyitó tétele és afféle ceremónimesterként is felfogható. – nyilatkozta Anneke. Kemény és dallamos, valamint megmutatja a csapat technikai tudását, de mindemellett együtténeklős is. Alapvetően az a fajta album készült el, amit akartam. A dalt Jord Otto, a gitárosunk írta és a producerünkkel, Joost van den Broek-kel fejezték be. Én a szöveget és az énektémákat hoztam, ami a II. Világháborús Berlinről szól. (…)

Egy zenekaros, együtt zenélős videót szerettem volna, ami megmutatja, hogy ez a csapat a zenéről szól, hogy szívvel-lélekkel zenélünk. Ezek vagyunk és igazán büszke vagyok a zenekarra.”
_ELVALASZTO_

A lemez megírásában Annekét és a csapat gitárosait olyan arcok segítették, mint a már említett Joost van den Broek, valamint Mark Holcomb (Periphery), Esa Holopainen (Amorphis) és Daniel Cardoso (Anathema).

Az albumra – amit már meg is tudtok rendelni – 10 dal kerül:
1.My Champion – Berlin
2.Time – Rotterdam
3.The Martyr And The Saint – Beirut
4.The Fire – San Francisco
5.Freedom – Rio
6.Days Go By – London
7.Sail Away – Santiago
8.Valley Of Diamonds – Mexico City
9.Your Glorious Light Will Shine – Helsinki
10.Save Me – Istanbul
11.Reunite! – Paris