Howling Sycamore – kísértetiességet sugároz

Az multi-instumentális zenész, producer Davide Tiso (Ephel Duath, Gospel Of The Witches) Howling Sycamore néven mutatta be új extrém progresszív metal bandáját, amiről így nyilatkozott:

A Howling Sycamore abból az őrült ötletből született, hogy a kemény zene különféle formáit gyúrom össze egy erős, energikus és őszinte identitássá. Alapvetően az extrém metal-dobolást akartam ötvözni lehangolt gitárokkal és old-school prog-metal énekkel. Nagyon hálás vagyok, hogy mindebben segítségemre volt néhány tehetséges zenész, akiknek köszönhetően megvalósult eme csodálatos őrület.”

 

Tiso
-t mindig is lenyűgözte a platánfa (angolul: sycamore tree) szimbolisztikája, aminek különleges jelentősége van az ókori egyiptomi vallásokban. Nem mellesleg ez a fa köti össze az élők és a holtak világát David Lynch kultikus TV-sorozatában, a Twin Peaks-ben. A platán télen szellemszerű formát ölt: kérge fehérré változik, így a holdfény túlvilági módon tükröződik vissza rajta, kísértetiességet sugározva magából. Elsősorban ez a jelenség ihlette új projekjét.

A Howling Sycamore bemutatkozó albuma január 26-án jelenik meg digitálisan, CD-n és LP-n, a Prosthetic Records jóvoltából. Ízelítőképpen az Upended című száma hallgatható meg róla.
 

<a href=”http://howlingsycamore.bandcamp.com/album/howling-sycamore”>Howling Sycamore by Howling Sycamore</a>