Sear Bliss – lemezbemutató és huszonöt éves jubileumi koncert

Október 27-én egy különleges koncerttel ünnepli Letters from the Edge albumának megjelenését, és megalakulásának huszonötödik évfordulóját az atmoszférikus black metalt játszó szombathelyi Sear Bliss zenekar.
 

A kivételes alkalomhoz formabontó műsor is kapcsolódik, hiszen a zenekar dupla programmal készül: Az extra hosszú programban az új lemez dalai mellett kiemelt hangsúlyt kap az idén húsz éve megjelent The Haunting anyaga, amelynek előadásában várhatóan az akkori felállás tagjai is közreműködnek majd.


A Sear Bliss frontembere, Nagy András a következőket mondta az esemény kapcsán:

Az, hogy ezúttal kettős apropója van a koncertnek, egyaránt köszönhető a véletlenek összjátékának, és a gyakorlatias gondolkodásnak. A Letters from the Edge a nyári fesztiválszezon közepén jelent meg, ezért mindenképpen ősszel szerettünk volna lemezbemutatót csinálni Budapesten, amikorra már a közönségnek is volt ideje megismernie az album dalait. Ugyanakkor az idei jubileumi évnek is meg akarjuk adni a módját, viszont két ilyen kaliberű koncert ennyire rövid időn belül nem kivitelezhető a mai viszonyok mellett. Ezért találtuk ki azt, hogy ezúttal csinálunk egy igazán átfogó, hosszú koncertet a Dürer Kert nagytermében, ahol a Sear Bliss összes korszakát megidézzük majd pár dal erejéig, napjainktól egészen a kezdetekig. A koncerten a jelenlegi felállás mellett néhány régi társunk is színpadra áll majd, de hogy pontosan kik lesznek ők, az egyelőre legyen meglepetés.

Az este folyamán egyetlen vendégzenekarunk lesz, a zalaegerszegi Age of Agony, akik igazi veteránoknak számítanak a hazai undergroundban. Az old school death metalban utazó csapattal régóta jó barátságot ápolunk, ráadásul a dobosuk néhány éve az a Schönberger Zoltán, aki a Sear Bliss tagjaként több mint tizenkét évet töltött velünk, szóval itt az alkalom, hogy viszonozzuk nekik, hogy két évvel ezelőtt meghívtak minket Total War fesztiválra.
 
Letters From The Edge by Sear Bliss
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.