30Y – Semmi Szédítő Magasság

A 2006-os Csészényi Tér című debütáló albumuk után végre megérkezett a pécsi banda új lemeze Semmi Szédítő Magasság címmel! Az új anyag jóval kísérletezőbb, mint az elődje volt: szemben a Csészényi térrel, amelyet Pécsett, a próbateremben rögzített a zenekar, a Semmi Szédítő Magassághoz Pestre rándultak, és az egész rögzítés, keverés kollektív munka volt, amit a 30Y koncertek hangosítója, Bóra Dávid irányított. „Míg az első albumnál a rögzítés után befejeződött a mi munkánk, és a zenei rendező egymagában alakította ki a végleges anyagot, itt egész végig beleszólhattunk a hangzóanyag kialakításába” – vázolja a különbségeket Beck Zoli.

Érdemes végigfutni a tracklistán, ami már önmagában is szórakoztató:
01. Bájtos Mosolyú Lány
02. Dadog
03. Pont Úgy Kezdem El
04. Semmi Szédítő Magasság
05. Respekt
06. A Másik Három
07. Mámorba Táncba
08. Iker
09. Lécci Áltass
10. Lécci Ültess
11. Kipakolta
12. Mentés Másként

 

Magukról így vallanak: „A 30Y öt fiúból áll. Kettő testvér, három nem. A 30Y nem szereti kategorizálni, milyen zenét játszik, minthogy nem hisz abban, hogy a zene dobozolható lenne. Illetve két részre talán: jóra és rosszra. A 30Y jó zene. A 30Y nem szereti a telet, mert nincs megfelelő fűtés a próbatermében, csúszósak az utak, és gyakran köd van hajnalban. A 30Y szeret szánkózni. A 30Y szereti a nyarat, mert a lányok rövid szoknyákban és trikókban járnak. A 30Y mosolyog. A 30Y sokat káromkodik. A 30Y nem vallásos. A 30Y apolitikus. A 30Y érzékeny. A 30Y szereti az egyszerű mondatokat.

 

Az album első slágergyanús számáról, a Dadog című dalból készült videoklipet, nemsokára láthatjátok a VIVA-n! Addig is egy kis ízelítő abból,hogy is készült az új album:

http://youtube.com/watch?v=IPvJY_1EOmc

Az albumba belehallgathattok: itt

További információk az együttes hivatalos honlapján: http://30y.hu/