Metalchamp – tehetségkutató verseny

A Metalchamp a rock/metal műfaj egyik legjelentősebb európai tehetségkutató versenye, amely 2007-ben osztrák, német, olasz, svájci, horvát, szlovén és magyar zenekarok részvételével zajlik le. Az idei Metalchamp keretében összesen 20 zenekar részvételével 2 magyarországi döntőt rendezünk, s innen 6 zenekar jut tovább a verseny nemzetközi szakaszába.

A verseny különlegessége nemcsak az, hogy kimondottan a rockzenére helyezi a hangsúlyt, ami önmagában is egyedülálló, de az alapvető koncepciója is kiemeli a hagyományos tehetségkutatók köréből. A fellépő zenekaroknak ugyanis néhány saját darab eljátszása mellett egyedi feldolgozásokat kell készíteniük egy előre megadott számlistáról választva.

A verseny nemzetközi fordulói már önmagukban olyan külföldi fellépési lehetőségeket jelentenek, amelyek az ismertebb hazai zenekarok számára is vonzóak és másképp nagyrészt elérhetetlenek. A nemzetközi nyertes díjazása pedig európai szinten is kiemelkedő: 6000 eurós lemezszerződés teljes európai terjesztéssel, európai turné, valamint német, osztrák, svájci és szlovén fesztiválfellépések (többek között a 2008-as Metalcamp nagyszínpadán).

Jelentkezés, további információk:

www.metalchamp.hu