The Flower Kings: „The Road Back Home”

The Flower Kings: „The Road Back Home”

A ‘The Road Back Home’ Roine Stolt és a Flower Kings első best-of albuma. Általában az a szokásos, hogy egy zenekar, miután sikereket ért el pályáján az első pár album után kiad egy efféle gyűjteményes zenei kötetet, a svédek viszont nem kevesebb, mint kilenc stúdió albumot tudhatnak magukénak. Erre a hanganyagra a virágkirályok legkirályabbika Roine Stolt huszonhét dalt válogatott ki, amelyek újra keverve kerültek rá a „The Road Back Home”-ra.

Akik eddig még csak a svéd proggerek jó hírét hallották a de a zenéjüket viszont nem ismerik, most kaphatnak egy vegyes ízelítőt a Flower Kings komplex muzsikájából.

Olyan örök klasszikusok találhatóak a lemezen, mint a Cosmic Lover, vagy a blues beütéssel fényeskedő Paradox Hotel, a gyönyörű A King’s Prayer, vagy a Stardust We Are, és a címadó nóta a fantasztikus szaxofon szólóval – ezek a dalok magunkért beszélnek! Mindegyik nóta briliáns, jól megkomponált, hangulatos és művészi darab, köszönhetően az együttesben előforduló fantasztikus és virtuóz módon játszó muzsikusoknak.

Természetesen a The Road Back Home az újrakevert régi dalok mellett extrákat is tartalmaz, például a Genesis „The Cinema Show” című számát, a Flower Kings eddig még egy albumán sem volt jelen ez a feldolgozás.

Számsorrend:

01. Cosmic Lover
02. A Kings Prayer
03. Stupid Girl
04. Cosmic Circus
05. Babylon
06. Paradox Hotel
07. World Without A Heart
08. Church Of Your Heart
09. Vox Humana
10. What If God Is Alone
11. Starlight Man
12. Grand Old World
13. The Road Back Home
14. Cinema Show

Megjelenés: 2007. június 25.
Insideout / Record Express