Krisiun

A brutál death metalt játszó brazil KRISIUN az „AssassiNation” címre hallgató új albumával egy időben (Észak-Amerikában február 21.) egy koncert DVD-vel is jelentkezik. A DVD a „Live Armageddon” címet viseli, és – ahogy az albumot – ezt is a  Century Media kiadó gondozza.

Ez lesz a banda első DVD-je. „Ez volt az eddigi legjobb filmrevett koncertteljesítményünk” – jellemezte a  Moyses Kolesne (gitáros) a lengyelországi Metalmania 2004 fesztiválon készült felvételt,  mely a DVD első 45 percét adja. „A stáb nagyon profi volt, rendkívűl jól nézett ki a színpad, miközben a produkciónkat filmezték. Hasonlóan agresszív programot nyomtunk, mint a MORBID ANGEL-el közös Európa-turnén, tehát a dalok nagyon húzósak és a közönség reakciója is nagyszerű volt. Nem volt lehetőségünk beállásra a koncert előtt, de összességében egy erőteljes anyag született.”

A „Live Armageddon” tartalmaz még 12 számot, melyet a banda szülővárosában, Sao Paulo-ban rögzítettek, valamint megtekinthető még rajta 3 szám, melyet a 2001-es Wacken Open Air Festival-on rögzítettek (ez utóbbiak nem profi minőségű felvételek).  Moyses így magyarázta a németországi felvételek DVD-re kerülését: „Egy német barátunk, Alex készítette ezt a felvételt. Kissé rosszabb minőségű anyag, de mint látható, jól éreztük magunkat, és a közönség is. Hatalmas zúzás volt, és a hangzás is elég erőteljes.”  A DVD-t a „Works of Carnage” album felvétele közben rögzített videófelvételek, valamint a „Murderer” című számra készült videoklip teszi teljessé.

A KRISIUN április elején Észak-Amerikában turnézik a MORBID ANGEL és a BEHEMOTH társaságában.

Hexvessel Hexvessel
április 24.