Szívműtét alatt a Susperia énekese


Athera (Pal Mathieson), a Susperia énekese a múlt hét folyamán szívrohamot kapott, a közvetlen életveszélyen már túl van, de még jelenleg is szigorú megfigyelés alatt áll a norvég Akershus Universitetssykehus Hospital-ban. Az énekesnél egy korábban nem diagnosztizált születési rendellenességet találtak, hogy életben maradjon, három elszűkült artériát és három szívbillentyűt a tegnapi nap folyamán nyílt szívműtéti beavatkozással megműtötték a testében. A korházi ágyban írt levelét olvashatjátok:
„Üdv mindenkinek odakint a metal univerzumban – barátoknak és idegeneknek egyaránt. Köszönöm mindenkinek a sok üzenetet, amit küldtetek. Itt fekszem a korházban és olvasom őket, tényleg nagyon jó érzés, hogy nem sajnáltátok rá az időt – tényleg. Elég nagy csapás ért és ez olyas valami, amit senkinek se kívánok. Tudjátok, mindig is az élvonal volt a célom, de nem így!!! Úgy látszik, a Susperia átok lesújtott ismét, az új album és a turné is itt van a nyakunkon, erre egy ember miatt borul az egész. De basszus, azért sem hagyjuk, hogy bármi is leállítson minket! Még ha maga a halál kopogtat is az ajtómon és higyjetek nekem, kopogtatott. Hamarosan (tegnap, hétfőn) nyílt szívműtétem lesz, kicserélnek néhány bedöglött billentyűzt és eret, és utána ez a metal szív újra dobogni fog. A dokik azt mondják, erősebb leszek mint valaha. Hosszú ideig kórházban leszek, de ez nem akkora tragédia. Látnotok kéne, ahogy a nővérek a gondomat viselik 😉 Lehetne rosszabb is. Remélem hamar felépülök, és mehetünk vissza turnézni. Bocs a turnék miatt, amiket nem tudok megcsinálni. Bepótolom. Belőletek merítek erőt, nagyon hálás vagyok.”
A csapat jelenleg ideiglenesen új énekest keres, hogy az áprilisi angol turnékat ne kelljen lemondania. A következő nagylemez nyári megjelenési dátuma továbbra is áll, ezt már a Candlelight Records adja ki.

Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.
Agnostic Front Agnostic Front
június 18.
Wayfarer, Dreadnought Wayfarer, Dreadnought
június 19.