Rob Halford

J Bennett a Decibel magazin (web site) munkatársa készített egy interjút a  Judas Priest frontemberrel Rob Halford-al. Részletek a beszélgetésből:

 

Decibel: Mesélj nekem arról a napról amikor úgy döntöttél, hogy borotválni kezded a fejedet:

 

Rob Halford: „Szerintem, ezt még senki nem kérdezte tőlem. (nevet) Elég bizarr dolog, mert múlt éjszaka az álmomban nagyon hosszú hajam volt! Szerintem azért, mert lefekvés előtt Madonna klipet néztem. Arról álmodtam, hogy nagyon sok hajam volt és elég őrülten néztem ki. Úgy nézett ki a dolog hogy, gyorsan hullott hajam, és összevissza nőtt, nem akartam rendszeresen fodrászhoz járni. Mire megcsináltuk a Painkillert, már nagyon rövid volt a hajam, tehát olyan 93 vagy 94 körül sok kihullott. Szerintem egy kicsit stílust is teremtettem ezzel, mert mostanában sok metál énekes kopasz.”

Decibel: Szerinted mennyi idősen nem lehet már metált játszani?

Rob Halford: „Van egy megállapodásunk egymás között. Nem beszélünk róla, de szerintem tudni fogjuk ha vége lesz. Attól is függ, hogy mennyire tudsz még a színpadra kiállni. Ha jönne egy pillanata, amikor úgyéreznénk, hogy lankad a lelkesedésünk, komolyan elgondolkoznánk a dolgokon. De ha így kezdesz gondolkodni, akkor kezded feladni – és ez a legutolsó dolog amit megengedhetsz magadnak.”

Decibel: Olvasod amiket az emberek mondanak rólatok a fórumokon?

Rob Halford: „Ha van hozzá kedvem. 99.99%-ban nem, mert nagyon érzékeny vagyok, és ha valami nem tetszik, csúnyán elszólnám magam. Viszont nem akarom, hogy ezt csinálják velem, tehát legtöbbször, hagyom hogy az emberek buták maradjanak, ha ez kell nekik. Tudod, van egy oldalunk a myspace.com-on, és elég szórakoztató mit írnak az emberek.”

Decibel: Van olyan Priest szám amit nem akarsz, hogy legyen?

Rob Halford: (nevet) „Hát, tudod, minden szám a rajongóknak készült, a zenekar teljes beleadásával. Tehát, nem tudom. Nem hiszem, hogy lenne olyan a régebbiek közül, amit nem szeretek. Nem szoktuk a régebbi lemezeinket hallgatni, mind a jelennel vagyunk elfoglalva. De szerintem nincs olyan szám, aminél az „elment az eszünk, vagy mi?” mondat eszembe jutna. Pedig volt néhány ami ööö, bizonyos szerek hatása alatt íródtak. De ez évekkel ezelőtt volt”

 

A teljes beszélgetést elolvashatjátok ITT.

 

A fordítást Rely készítette.

Hexvessel Hexvessel
április 24.