Nightwish

A Nightwish zenekar zeneszerző elméje, Tuomas Holopainen a következő üzenetet tette ki a csapat honlapjára:

„Három hónap telt el a Hartwall Arénában adott utolsó koncertünk óta, most már lecsendesedtek a dolgok a zenekar körül. Én éppen a még befejezetlen Nightwish könyv egyik verzióját olvasom. És mondhatom nagyon el vagyok ragadtatva tőle. A sorok nosztalgiázásra késztetnek, előjönnek boldog emlékek, de ugyanakkor szomorúvá is tesz a könyv. A könyvet Mr. Mape Ollila írja és hamarosan végez vele, így a finn változat már májusban a boltokban lesz. Szintén idén megvásárolható lesz az ‘End of an Era’ DVD, de a pontos dátumot nem tudom még megmondani.”

„Pillanatnyilag az új Nightwish dalok írásával vagyok elfoglalva. 14 nóta van eddig kész. Ugyanakkor részt veszek Timo Rautiainen szóló albumának munkálatain, az új For My Pain album munkálatain és játszok pár koncerten a Kotiteollisuus zenekarral. A Nightwishel júniusban kezdjük a próbákat és szeptemberben vonulunk stúdióba rögzíteni a dalokat. Mi ismét vezetünk majd egy stúdió naplót, hogy tudjátok mi történik velünk. A Nightwish honlap is hamarosan átalakul majd.”

„Emppu [Vuorinen, gitár] jelenleg saját side projectjével dolgozik, Marco [Hietala, bass] az új Tarot album munkálataival van elfoglalva. Jukka [Nevalainen, dob] pedig egy teljesen más zenei projecten dolgozik”.

„Az új énekes kilétét a honlapon fogjuk bejelenteni amikor úgy érezzük hogy itt az idő.”

A csapat új nagylemeze 2007 közepe felé várható.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.