Casketgarden

2006. január 20-án, nagyobb csúszással ugyan, de megjelent a Casketgarden második nagylemeze „Open The Casket, Enter The Garden” címmel a szlovákiai Metal Age Productions gondozásában. A lemez 10 aggresszív, de dallamos death/thrash nótát tartalmaz 39 percben folytatva az underground berkekben komoly visszhangot kiváltó „This Corroded Soul Of Mine” (2003) hagyományait, sőt tovább fokozva annak erényeit. Összességében egy jobb hangzású, változatosabb, profibb album született. A lemezből több ízelítő található a zenekar hivatalos és MySpace-es oldalain, valamint a kiadó honlapján:

www.casketgarden.com

www.myspace.com/casketgardenmetal

www.metalage.sk

A zenekar még a lemez megjelenése előtt elérhetővé tette több dalát különböző válogatásokon, így a HammerWorld novemberi számának CD mellékletén, a BPRNR Vol.3-on, és a hamarosan megjelenő Country Metal Vol. 1-en 3 különböző nóta hallható,  valamint már a lemezfelvétel után került rögzítésre a Moby Dick BálnaVadÁszok tribute lemezén közzétett „A III. Világháború előtt” feldolgozás, amely semmilyen addigi Casketgarden hanghordozón nem jelent meg.

Az „Open The Casket…” lemez terjesztését Németországban a Twilight, Franciaországban az Underclass Records végzi majd, Észak-Amerikában pedig a The End Records és a Century Media vette át a kiadványt.

A magyar terjesztésről ehéten még folynak az egyeztetések, jövő héttől már lehet érdeklődni az ismertebb lemezboltokban. Addig is megrendelhető a zenekari honlapon megadott elérhetőségeken.

A zenekar úgy tűnik ott lesz az összes fontosabb hazai nyári fesztiválon, megcéloz egy pár külföldi fesztivált is (amiből a múlt évekhez hasonlóan remélhetőleg egy pár realizálódik is), valamint az új „francia kapcsolatnak” köszönhetően pedig egy kisebb, 3 koncertes körutat is tesz Franciaországban tavasszal.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.