Hard

2006. február 26-án új lemezét, a Rapture Of The Deep (2005) albumot mutatja be minden idők leghangosabb és legrangosabb hard-rock zenekara, a Deep Purple a Papp László Budapest Sportarénában.

A Deep Purple a mai napig a hard-rock zene legnagyobb óriása, számos tagcsere ellenére a brit hard-rock műfaj meghatározó bandája maradt az elmúlt évtizedek során. Tagjai között találhattuk a rock zene élő legendáit, Ritchie Blackmore-t, David Coverdale-t és a mai napig énekesi szerepet betöltő Ian Gillant. Az új korong, a Rapture Of The Deep sokak örömére visszatérést jelent a Deep Purple klasszikus korszakához. www.deep-purple.com
Az Ian Gillan (ének), Steve Morse (gitár), Roger Glover (basszusgitár), Ian Paice (dobos) és Don Airey (billentyűs hangszerek) felállásban játszó legenda vendégzenekara ezen az estén a Hard együttes lesz.  A Hard első lemeze, az „Égi jel” 2005. októberében jelent meg.
Zenéjük a hagyományos rockzene tiszteletét hirdeti, a 80-as évek dallamos rockzenei hangulatát ötvözi a mai hangzásvilággal. A vokálisan gazdagon hangszerelt dalok között lehet találni kemény riffelésű rockdalokat és érzelemdús lírai balladákat egyaránt. Zenéjükben angolszász és amerikai hatások keverednek a magyar ős-rock hagyományaival. Ez az elkötelezettség a régi ízek iránt egyáltalán nem véletlen, hiszen a Hard zenekar is régi motorosokból verbuválódott. Kalapács József (ének), Csillik Zsolt (gitár), Mirkovics Gábor (basszusgitár), Váry Zoltán (dobok) és Béres Ferenc (billentyűs hangszerek) olyan zenekarokban játszottak korábban, mint az Edda, a Pokolgép, az Omen, a Sing Sing és a Dance.

A zenekarral kapcsolatos eseményekről, koncertekről, albumokról információk a www.hardzenekar.com oldalain találhatók.

Hexvessel Hexvessel
április 24.