Firebox Records

Firebox Records ajánlás:

Új albummal jelentkezik az Enochian Crescent zenekar.Néhány szó a zenekarról:

A zenekar 95-ben alakult Finnországban, alapító tagok: Wrath (vocal) and Victor (gitár). Hamarosan Generis (dobok), Anshelm (gitár), Harald (bass) csatlakozott hozzájuk. Egy élő fellépés után a helyi Woodcut Records-hoz szerződtek, majd „Anno Bastardi” címmel promót készítettek, amit a „Telocvovim” album követett. Anshelm még ezelőtt elhagyta a bandát és helyére Michael Apofis került. 98-ban egy MCD-t rögzítettek „Babalon Patralx de Telocvovim” címmel, majd az Avantgarde Musichoz kerültek. 99-ben Generis kilépett, 2000-ben új album készült „Omega Telocvovim” címen.

2002-re az összes tag lecserélődött, Wrath kivételével.2002 és 2003 között csak 4 dal íródott, ebből 3 egy splitre került a Black Dawn és O zenekarokkal, egy pedig a korai albumok újrakiadásán bonusz szám. A split lemez 2005-ben jelent meg, a zenekar új lemeze pedig ebben az új évben jelenik meg a 11. évfordulóra Black Church címmel.

Néhány szó a lemezről a zenekar tolmácsolásában: 2005-ben a csapat immár megújult felállással állt neki a felvételeknek. Az élő koncerteken nagyon jól érezték magukat, „mint egy 5 fejű black metál szörny” és ezt az érzést akarják visszaadni az albumon is. A végső cél egy szervesebb, ezoterikus hangzásvilág a hallgató bevonásával.

Ezzel az inspirációval látottak neki, teljesen beleélték magukat a dalszerzésbe, hogy minél komplexebb dalok szülessenek.”A Black Church-t nem emberi kezek építették, saját maga által készült, ami odaadásunkkal egy ismeretlen lény felé. Mintha már kezdetektől ott lett volna, a megírásra várva.”–Dr. von Pfosforus.Az album témája a rejtett tudás, a teremtés pusztító erői, vallás. „Ez a spirituális erő adja az album tökéletességét”

„Black Church”  tracklist:

1. Tatan
2. Tango Absinto
3. Chalk Face
4. Thousand Shadows
5. Ghost of Saturn
6. The Imperfect Vision
7. Hendekagrammaton
8. Tridents Clash
9. Black Church

 http://www.enochian-crescent.com
 http://www.enochian-crescent.com/promophoto/

A Woodcut Records Magyarországi forgalmazója a  Firebox Magyarország.
 
 http://www.fireboxmagyarorszag.hu