Contradiction annak idején egész jó volt, most meg szép lassan belefulladnak saját művészi taknyukba...ennek ékes bizonyítéka ez az egy-két dal, meg a húsz percnyi hatásvadász körítés.
Nincs ezzel gond, de a hossza miatt a háttérzene színvonal fölé nem tud emelkedni.
Időnként egészen frappáns zenét hallhatunk, de ez az arab folk és manírjai inkább idegesítenek.
Én a tiszta éneket is bírtam benne, ráadásul ennek a hossza sem zavar. Remek stíluslemez.
Na ezt ki ajánlhatta...igazi rejtély. De a hatására még Weide is írt kritikát. Zeneileg izgalmas és érdekes a hangulatok egymásra építése, viszont ehhez már annyira nem passzol a vokál, hogy 3 dal után pihenőt kellett tartanom...aztán van, amikor fájdalmasan megakad a szalag és azért leszek depresszív, mert úgy érzem, sosem lesz vége. Ehhez jön hozzá az óra feletti játékidő...
A lemez néhány külföldi értékelését figyelembe véve úgy érzem, kivetett magából a folk metal világa, mert az egyébként valahonnan már ismerősen csengő, rutinszerű megoldásokon és hangulati elemeken kívül nem igazán tudott lekötni. Lehet, ha hibernálva töltöttem volna az elmúlt húsz évet, tudnám még értékelni a lemezt, de sajnos itt voltam végig és hallottam rengeteg hasonlót. Arra jó az ilyen próbálkozás, hogy elővetessen velem egy Falkenbach, Moonsorrow, esetleg elvetemültebb pillanataimban egy régebbi Ensiferum lemezt. Azért annyi haszna volt, hogy videómegosztó bedobott egy általam kedvelt, de gyakorlatilag elfeledett dalt (Crom - Vengeance Part II)
Engem igazán nem győztek meg korábban, ez a sötét, ambientes valami sokkal jobban tetszik.
Jó ez, ezzel a hosszal felfogható dupla albumként :)
Gondolom a logo utal a punkosabb irányra. Igazából mindegyik lemezükbe belehallgatok, mert érdekesség, de elég rossz bandának tartom őket. Kifejezetten kellemetlen a zenéjük.
Határozottan jobb, mint a 2015-ös lemez.
Azért nem olyan rossz ez, de tény, hogy talán a 17 perces dark ambient tétel nem a legerősebb, az Empreror feldolgozás hallgatható, de minek, inkább csak elvesz az eredetiből. Viszont sok pillanatát meg szívesen hallgattam, pl a kántálós dal abszolút bejön :) Na, egy jóindulatú 7.
Hm. Érdekes, mert hallom, amit a többiek is, hogy lehetne kissé változatosabb, erdetibb a cucc, de mégis tetszik. Viszont ez a folk metal dolog megtévesztő, én egyáltalán nem hallom benne, nem is értem. A zenét valahogy a korai Amorphis és Dissection háziasításaként írnám le, persze jóval izgalommmentesebben muzsikálnak, mint a fent említett klasszikusok. Viszont a hangulat, a hangzás tetszik, szóval fogom még hallgatni.
Van hangulata, csak az a baj, hogy lassan indul be és mire beindulna már vége is.
Brutális és pusztító. Saját műfajában szerintem teljesen jó. Egy bajom van csak: egy death metal album ne legyen hosszabb 35-40 percnél.
Szinte a kezdetektől követem a zenekar munkásságát és hát pályájuk elején azért jobb albumokat készítettek. A zenéjük elég eredeti és különleges. Igaz vannak rajtuk kívül is közel-keleti zenét a metallal ötvöző előadók, de arab nyelvű talán csak ez. Ez utóbbi dolog szerintem kifejezetten jó, hiszen elég unalmas, hogy mindenki angolul nyomja, akárhonnan is jött. Maga a zene hasonló az eddigi albumokhoz, de most mintha több lenne a tisztább ének. Mondjuk Humbaba hangján volna még mit csiszolni és a hangzás is lehetne jobb, mivel már a 6. albumnál tartanak, de nyilván arra felé ezt macerásabb megoldani. Ja és az új logó elég gagyi, maradjanak inkább a réginél!
Alapból átlagosnak mondanám, de a thrash metalos részek javítanak rajta valamennyire.
Nagyon hangulatos. Kár, hogy a tiszta ének rontja az összképet.
Átlagos.
Amikor egy 30 perces EP esetén az első 11 és fél percben szinte semmi nem történik, akkor az mi??? No nem mintha utána olyan nagyon sok minden kavarogna. A Triangle esetében is ment a felesleges időhúzás rendesen, de ott még elnéztem. Egy ilyen rövidebb anyagnál már háborgok. Megy a feszkókeltés, de nincs kiteljesedés, feloldás, csak ködösítés, de az nagyon. A képlet valahogy úgy néz ki, hogy 10 perc maszatolásra jut 5 perc játék. Nem szeretem, amikor hülyének vagyok nézve. Még a Chimerical Hope sem mentette meg a lemezt. Ha csak az értékelhető részeket nézném kapna 7-et, de így...
Számomra soha nem sikerült kiemelkedniük a tömegből. Náluk érzem azt, hogy nem csuklóból jönnek a témák (pedig igen), hanem erőlködésből. Kellemetlen a fülnek és az agynak is. Az egész lemez olyan, mint egy elnyújtott szorulás a fajanszon görnyedve.
Mi ez a demós dobhangzás? Mi ez a katyvasz? Erőtlenség van és nem feltétlenül jól párosított témák az eltérő stílusok között. Lehetne ezt sokkal okosabban és élvezhetőbben is csinálni. Az énekes pedig tovább húzza a mélybe az amúgy sem az egekben szárnyaló produkciót. Ha a Dying Fetus esetében azt írtam, hogy kellemetlen, akkor ez egyenesen fájdalmas.
Háttérzene egy kocsmába. Kicsit sem emelkedik ki a mezőnyből. Annyira elcsépelt, hogy már unalmas. A thrash mellékzönge pedig nálam nem jó pont.
Röviden: Sok izgalmat nem tartogató fekete zajongás fritz honból. Hosszabban: "Spiritus Satana, Amen Satana" Szóval a kliséket messzire elkerülik. Ja, nem! Majd ezek után harmadik(!) track egy laza 6 perces baromirafelesleges átkötő. Csak ha eddig nem unatkoztunk volna esetleg. Ezek után egy kis időutazás a 25 évvel ez előtti szintitémákhoz. Amikor már azt hitted, hogy rosszabb nem lehet, megfejelik a korábbi 6 perces átkötőt egy tíííízenhét perces fehér zajnál nem több maszlaggal. Itt már éreztem, hogy a Schammaschnak azért még bőven van hová fejlődnie lufifújásban. Azt hitted, hogy ennyi volt? Lóf.szt, most jön a java a kettős vokállal és a női kórussal-kántálással. Érezni, ahogy szummoningol az ívöl. Ezek után már eldobtam a fülest és inkább kapcsoltam egy kis indiai klasszikus zenét. Nem tudom ki ajánlotta (neki biztosan tetszik), de az ilyen kiadványok veszik el a kedvem a metal színtértől.
Jo lesz ez, ha kesz lesz, mert ez csak egy felkesz alap az albuhoz.Eddig 4 mert mutatja a hangulatot, szoljatok ha a kesz muvet is meglehet hallgatni.
Gagyi, nem koll....
Ez mi a bubanatos himbilimbim-Jancsikam-kukim?? Megint trollkodik valaki??
Ez is, mi ez ?? Komolytalan, ertekelhetettlen. Csak zugnak bugnak, mitol folk ez?? Hagyjuk inkabb , nem is akarom tudni.
Volt rajta kb. egy szám, a többi valaminek a háttereként elmenne. Vagy akkora művészek, hogy én ezt már nem érthetem. Egyébként se tetszik ez a zenekar, a többi lemezén se mert nem az én stílusom.
Na ez pont az a zene ami napestig szólhat nem zavar, de semmi érdekeset nem találok benne. Nem rossz, de hogy kedvencem legyen és rendszeresen hallgassam kevés. Annak idején jó volt a kritikája a Killing on Adrenaline lemeznek a Hammerben. Még nem volt mp3, meg kellet venni ha hallani akartam. Lemezbolti elfekvőben vettem, de itthon is ugyanott végezte idővel. Ha belegondolok a kétezres évek elején mennyit költöttem másolt cd-re amit már rég nem hallgatok. Inkább elittam volna vagy vehettem volna egy jobb autót.Nade így jár az aki zenebuzi.
Nem díjazom az arab folkot. A kígyót inkább a csajok bűvöljék. A hangzás az énekhanggal megteremtette az idegtépő hangulatot. Az is igaz van egyéni íz mert ilyet még nem hallottam. Most már tudom van ilyen is. De nem tetszett. Néha annyira szarul groteszk, hogy az már jónak számít?
Az előző lemez jobban tetszett hangzással, énekhanggal és a kissé Thulcandra-s borítójával. Az ízlésemhez közelebb álltak azzal az atmoszférával. Ez se rossz, csak kár volt "vastagítani" a hangzáson, plusz az énekhangon mélyíteni. Persze ez csak egyéni ízlés kérdése mert maga a zene bejön. Az előzőt gyakran hallgatom. Ez nem templom de azt hittem az új lemez ugyanazzal a hangzással de még jobb számokkal fog szakítani. Enyhén csalódott vagyok.
A tavalyi tripla lemezzel együtt lenyűgöző. A Schammasch ott van a mai extrém metál mezőny abszolút krémjében.
Sosem kedveltem a bandát, bár a korai években volt tőlük egy-két pofásabb lemez, de a pár évvel ezelőtti the Reign Supreme is tűrhető volt. Ez az új nekem fájóan ötlettelen, egyik dal totálisan olyan mint a másik. Az 54 perc játékidő meg egyenesen vicc kategória, amikor 20 percnyi mondanivaló sincs.
Csak valahol az amatőr, a pocsék, és a hitvány között félúton...
Először nagyon nem tetszett, merő időhúzásnak éltem meg az egészet. Újrahallgatva viszont tökéletesen leképezi a jelenlegi hangulatomat, de tudom nem lesz mindig így, és később nem fogom ennyire kedvelni. Tipikusan az a lemez, ami jó, ha ott van a polcon, viszont ritkán fog kelleni, de akkor nagyon.
Nem mértem le, de a thrash legalább annyi részt foglal a lemezen, mint a black metal. Lendület és a tempó megvan, de ezen kívül nem sok pozitívumot ad a zene. A lassabb részeknél próbáltak dallamokat belecsempészni, de meddő módon. Hallatszik, hogy ez nekik idegen terep, szerencsére nem vitték túlzásba. A dobos rendes munkát végzett, de ez inkább fizikálisan értendő, mint zeneileg. Átlagos black-thrash dübörgés.
Technikailag nincs itt semmi új, de a hangulat az lebilincselő: sivár, komor, zord, rideg. Tetszik, hogy az éneket nem tolták előre, hanem a hangszerekkel egy szinten szól. Minőségileg és hangulatilag is homogén a lemez, bár a végét kicsit erősebbnek érzem a címadó és a záró tétellel.
Elsőre egy black metalosabb Akela jutott róla eszembe, aztán meg egy elfuserált System of a Downra hasonlított jobban. Nem mondom, hogy nem szórakoztam rajta az első néhány percben, de ahogy haladt előre a lemez, úgy idegesített egyre jobban. Kivétel az Egwaa. Bár tipikus dallamok, mégis messze ez a legjobb dal.
Sablonok egymásra építkezésén kívül nem sok minden van itt. Meglehetősen unalmas fajta doom-death.
Egyedi, az hétszentség. Hogy mennyire élvezhető és érdekes... az már egy más kérdés.
Kedvenc kínai bandám. :) Lásd kritika.
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 339. 340. 341. 342. 343. Full screen Vertikális nézet
2017. július 8.
boymester mike666 Solmyr BlackZone Belial Sekhet_Hetep insomnium srppk farrrkas Weide ∑:
1.
Darkflight
The Hereafter
10   9.5               9.8
2.
Ghost Bath
Starmourner
7                 10 8.5
3.
Beltez
Exiled, Punished​.​...
              8     8
4.
Infinity
Hybris
    7 6   9.5   6     7.1
5.
Schammasch
The Maldoror Chants: Hermaphro...
4 8.5 7.5 5 4 3.5 10 8     6.3
6.
Dying Fetus
Wrong One to Fuck With
7 9 8.5 6 1 7 4       6.1
7.
Graveyard of Souls
Todos los caminos llevan a nin...
  7             5   6
8.
Duskmourn
Of Shadow and Flame
5 8 5   3           5.3
9.
Khashm
Asmodeus Rising
  7   2             4.5
10.
Al Namrood
Enkar
5 3 9 4 0.5 4 3   5 5 4.3
∑:
6.3 7.1 7.8 4.6 2.1 6 5.7 7.3 5 7.5 6
Belial 2017. június 29., csütörtök, 00:59
Belial
Csatlakozott:
2012. május 9.
Hozzászólások: 683
Válasz mike666 üzenetére:

Amúgy meg ez a túlzott érzékenykedés arra emlékeztet, mikor a csaj/faszi/egyéb beáll a koncerten az első sorba és kikéri magának, ha belerúgnak pogó közben.

(yes)
Weide 2017. június 28., szerda, 21:44
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 275
Válasz nascence üzenetére:

Én pont ezért hagyom ki ezt a kört (és hagytam ki az előzőt is), mert kiégve érzem az agyamat. Ezért nem is akarom böfögésekkel tarkítani a palettát, ettől inkább megkímélek mindenkit.


Kicsit szomorú azt látni, hogy pont azok közül kezdenek eltünedezni, akik miatt anno ennyire rákaptam a HP-ra. Naga, emp, Zolixius, most te. :-(
Azért remélem, hogy páratoknál ez csak ideiglenes állapot.
srppk 2017. június 28., szerda, 21:20
srppk
Csatlakozott:
2014. február 28.
Hozzászólások: 30
Válasz nascence üzenetére:

Én pont ezért hagyom ki ezt a kört (és hagytam ki az előzőt is), mert kiégve érzem az agyamat. Ezért nem is akarom böfögésekkel tarkítani a palettát, ettől inkább megkímélek mindenkit.


Pedig (de komolyan) már hiányoznak a félképernyős hozzászólásaid, ahogy ZolixiusRex sziporkái is...
nascence 2017. június 28., szerda, 21:01
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 648
Én pont ezért hagyom ki ezt a kört (és hagytam ki az előzőt is), mert kiégve érzem az agyamat. Ezért nem is akarom böfögésekkel tarkítani a palettát, ettől inkább megkímélek mindenkit.
BlackZone 2017. június 28., szerda, 20:38
BlackZone
Csatlakozott:
2013. november 23.
Hozzászólások: 138
A magam részéről a kettő között látom az igazságot. Egyrészt érzek némi túlérzékenységet, amire magam is hajlamos vagyok olykor, de a rutinosak ezt már nyilván látták. Ugyan akkor nyilván mindenki önmagát minősíti az adott pár sor megírásával, én is, más is. Magára vessen mindenki, hogy hogyan fogalmaz és pontoz. A többség ahogy látom szépen ki is áll az értékítélete és a stílusa mellett.

Aki egy közösség tagja, az zömmel igazodik annak értékeihez. Minden bizonnyal Belial is átértékeli a pontozási gyakorlatát és az adott recenziói minőségét is. Ha pedig nem, akkor utol fogja érni a népharag.
Ahogy korában is írtam: láttam én itt ennél már sokkal rosszabb, kellemetlenebb figurákat is. Számomra ingerküszöb alatti.

Maradok tisztelettel: BZ
farrrkas 2017. június 28., szerda, 19:31
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 339
Válasz McFrost1977 üzenetére:

Engem, mint olvasót ez zavar. A kritika érdekel nem a böfögés, legyen pozitív vagy negatív. Tudom-tudom, akkor nem kell ide járni "lógni és hisztizni"..... ezen már el is gondolkodtam.

Az nagyon jó, ha kifejted a véleményed a jelenségről, mert ha/amikor döntésre kerül(het) a sor, ez is számítani fog.
McFrost1977 2017. június 28., szerda, 18:23
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 714
Engem, mint olvasót ez zavar. A kritika érdekel nem a böfögés, legyen pozitív vagy negatív. Tudom-tudom, akkor nem kell ide járni "lógni és hisztizni"..... ezen már el is gondolkodtam.
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
farrrkas 2017. június 28., szerda, 17:11
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 339
Kedves olvasók! Mivel a HP-ban a Fémforgács munkatársain kívül olvasók is pontoznak, ezért előfordulhat, hogy olyan megnyilvánulásokkal is találkozni kényszerülünk, amelyekkel nagyon nem értünk egyet. Belial, amennyiben tagja lenne a Fémforgács csapatának, nem tehetné meg, amit tesz, olvasóként azonban igen (egyelőre legalábbis).

Minden pontozó olvasó hozzászólása és pontszáma magát az olvasót minősíti, nem a Fémforgácsot (a Forgácsot csak annyiban, hogy tolerálja a túlzásokba eső olvasót, ahelyett, hogy azonnal törölné). A pontozó szerkesztők és munkatársak viszont önmagukon kívül a Fémforgács oldalt is minősítik, ezért a következetesség, a bizonyos mértékű felelősségvállalás és a színtérre való bizonyos mértékű rálátás fontos elvárások.

Jelenleg is vita tárgya a nagyobb szigorúság e tekintetben (amelynek én magam is híve vagyok egyébként), de ameddig ez a helyzet nem változik, mert a többség így gondolja jónak, tessék megbirkózni a dologgal.

Úgy gondolom, hogy amennyiben valaki a hozzászólások, pontszámok, (munkatársak esetében lemezkritikák) alapján megismeri az oldal aktívan tevékenykedő embereit, ki tudja magának válogatni azokat, akiknek a véleményére adni akar, a többit pedig egyszerűen hagyja figyelmen kívül.

Nekem, személy szerint nem sokat jelent az, ha valamelyik banda nyer, vagy veszít a HP-n, mert tudom, hogy bizonyos emberek pontszámaira fabatkát sem adok. Szerencsére, többségben vannak azok, akikére viszont igen. A HP számomra lemezek megismeréséről szól, és azok rövid véleményezéséről az olvasók felé. Általában nem a pontozóknak írom, amit a pontok mögé írok, hanem az egyszeri Fémforgács olvasónak, hátha ezzel is segítek felhívni egy-egy arra érdemes bandára a figyelmet.
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.03 seconds to render