Elég fáradt pötyörgés. Szerintem vannak ebben a stílusban sokkal jobbak. Nem egészen pont ilyen de nálam a Hremmgiefstol -When the Wind Blows from the North jobban tetszik.
Nem szeretem ezt a stílust, de annyira nem lehet rossz mert nem idegesített. Nincs lendület az a baj. Kicsit egykaptafa van itt.
Megmondom őszintén a másodfiatalságomat végigkísérte a Paradise Lost zenéje '93-ig. Pont katona voltam mikor a shades of god-al eljöttek pestre '92 novemberben. Naná, félévre járó 6 nap szabi kivéve, stoppal pestre. Rétsági laktanya. Én is VV Attila voltam. Vegyvédelmis. Már csak a lost paradise és a shades of god ami maradéktalanul tetszik. Azóta is vannak "nagy" számok first light, beneath broken earth, de egészében egy lemezért se voltam oda. Engem pont a tiszta ének zavart itt. Ez se rossz lemez, de nem érzem azt,hogy nagyon tetszene. Engem egy shades of god remasztered tenne boldoggá. Mert a mai viszonyok közt az elég halkan és erőtlenül szól.
Hú bakker de steril a dob, az egész hangzás éles ami szexi mert bassza a fülem.Van egy elképzelés, de még a jó számok hiányoznak.
Látom nem pazarolják idejüket Ep-k, demok kiadásával. Kurva jó zene, nagyon jó hangzással, különösen a dobhangzás tetszik. Kellően dallamos és nagyon jó számok vannak itt. Köszi az ajánlónak.
Rendesen "kifinomultak", de érdekes mód tetszik. Jók a szólók, a basszus időnként kellemesen röfög. Úgy az egész kellemes hallgatnivaló.
Nehéz kivetni valót találnom, talán a hosszát lehetett volna valamennyire kordában tartani, de hát ez funeral doom.
Messzemenően több tartalom szorult a lemezbe, mint anno a debütálásnál. Ha nem kopik ki a lejátszóból, még mehet feljebb.
Soha nem rajongtam értük túlzottan, aztán a The Plague Within végre megtalált magának, ez viszont unalmasra sikerült. Rengeteg követő rég lepipálta az egykori élmezőnyt jelentő zenekart a műfajban.
Kifejezetten jólesett. Én rengeteg jó ötletet hallok ebben a fertőben.
Nem egy lélekemelő muzsika, de hát a funeral doom sosem arról szólt. Kompakt, korrekt kozmikus örvény a Mesmur második albuma, amely maximálisan ki tudja szolgálni a műfaj kedvelőinek igényeit. Hozzám gyorsan megtalálta az utat az S, a szövegekért pedig jár a plusz pont.
Ez az album is sikeresen indulhatna a WTF borítók versenyén, minden bizonnyal előkelő helyen végezne. Nem is tudom mivel magasztalhatnám a polákok agymenését. Nem elég, hogy djent, még kísérletezgetős(?) és progresszív(right, Naga? :P) is... Baromira nem az én műfajom, és bár értékelem az igyekezetet, hogy több zsánerből is merítettek lengyel barátaink, illetve több műfaji elemmel is igyekeztek változatosabbá tenni az anyagot, összességében ez egy kurva hosszú és unalmas djent ömlengés, ahol már a harmadik számnál azt éreztem, hogy időtlen eónok óta hallgatom ezt a csodát.
Hűha! Nem fogom részleteiben elemezni, egyszerűen számomra ez minden szempontból egy tökéletesen összerakott lemez. Régen tetszett ennyire album a zsáneren belül.
Néha eszméletlen jól tudnak jönni az ilyen kegyetlen, lélekpusztító szörnyetegek. A sötét, "primitív" bájukkal be tudják vonzani az arra nyitott hallgatóságot, viszont nem mindig működnek. Ez nálam egyelőre egy korrekt közepes, talán majd más hangulatomban újra előveszem és újfent átértékelem. Az a baj, ha már ilyesfajta pusztultatokra vágyik a lelkem, akkor valami agresszívabb, brutálisabb darálást fogok előkeresni, így nem hiszem, hogy a Desecresy-re fog esni a választásom.
Fárasztó, s igen sok türelmet igényel a meghallgatása. Aki pedig nem híve a stílusnak, annak igen hamar el kezdhet remegni a szeme... Csak funeral hívőknek!
Igen csak sajátos felfogásban készülnek manapság a "new-wave"-es lengyel black metal opuszok. A Biesy-vel sem történhetett ez másképp'. - Természetesen hagyni kell rá időt, s túl kell lépni a stílus keretein, mint ahogyan azt szerencsére a zenekar is teszi. - Debüt albumnak szerintem megteszi.
Zeneileg rendesen össze van rakva, s a hangzásra sem lehet panaszunk - igazi polák munka. (Szóval tudjátok a ritmusszekció rendesen dolgozik.) De nem tudok elmenni már megint a mellett, hogy ez a 7-8-9-x húros gitárokon előadott djent bármennyire is divatos manapság, de ha nem az áll a zenekar neve mögött, hogy Meshuggah akkor hosszú távon azért lankad az ember figyelme... A vokálban sem érzek túl sok munkát. Fanatikusoknak.
Kellemes atmoszférikus/ambient black metal, de nem tűnik túl eredetinek és kiemelkedőnek sem.
Az utóbbi években a Belphegor közepes kiadványokat készített. Ez az album viszont kifejezetten jól sikerült, emlékeztet a Goatreich - Fleshcultra, ami a kedvencem az osztrák bandától. Dinamikus, brutális és megvan a hangulata is. Nem tudok mibe belekötni.
Tetszik ahogy ötvözik a death metalt és a keleti zenét. Nagyon jó a szanszkrit nyelvű szöveg is (nem mintha érteném :D). Csak azért nem adok rá 10 pontot, mert készítettek ők már ettől jobb albumot is.
Érdekes, hogy a nyers és kásás már-már trú gitárhangzás mellé egy ilyen élettelenül műanyag dobhangzást tettek oda. Nick Holmesnak meg nem tett jót a Bloodbath. HOL AZ ÉNEK??? A negyedik dalig kell rá várjak? Ennyire vissza a gyökerekhez? Amúgy egy szót találok rá jellemzésül: fárasztó. Pedig én mindig szorítok nekik. A popos korszakuk zsenialitását kéne beinjektálni a metalba, hogy aztán egyik metalheadnek se tetsszen, csak a magamfajta köcsög hipsztereknek.
Ööö... Nagyon vegyes az összkép. A trashes részek meg az üvöltés bejött, ahogy a dallamos ének is, de a gitráskálák taccsra vágtak, meg a túltoltság is... Összességében nem tetszik.
Vannak fellángolások. Hallani, hogy hagyományost, mégis valami mást szándékoztak alkotni. Az eredmény felemás, attól félek nem is marad sokáig a lejátszó közelében. Őszintén mondom, nem várok a srácoktól már kiemelkedő lemezt. Cáfoljanak meg....
Látom előre a lemez sanyarú sorsát itt a Hp-n. Nekem viszont felhőtlen öröm minden pillanata, ezt a sivár, kietlen, üres hangulatot nem tudom megunni...
Nehéz ügy ez. Hamisítatlan Lost hangulat megvan végig. A zene teljesen ok. Ritkán mondok ilyet, de tényleg nem kellene ilyen mennyiségben erőltetni a hörgést. Sokszor teljesen oda nem illő, sokkal kifejezőbb lenne Nick tiszta éneke. Szerintem bármelyik stílusuk volt éppen aktuális, mindíg zseniális albumokat nyomtak, noha nekem is van tőlük kedvenc megszólalásom: az Icon-Draconian-Tragic Idol hármas szerepel nálam a dobogón. Jó ez, csak néha tényleg nem értem, az alkalmanként, látszólag random megszólaló énekes részekből lehetne több. De tetszik persze, csak sajnálom, mert lehetne 10-es is.
A borító 100%-osan adja vissza a zene hangulatát. Tengerparti ködbevesző merengés, melynek megvan a sajátos bája. Alkalom kell hozzá.
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 347. 348. 349. 350. 351. Full screen Vertikális nézet
2017. szeptember 30.
Sekhet_Hetep boymester Weide Balthazaar Solmyr Nagaarum viribusunitis mike666 srppk ∑:
1.
Belphegor
Totenritual
        10         10
2.
Wode
Servants of the Countercosmos
  9 10             9.5
3.
Desecresy
The Mortal Horizon
10 9 5       10     8.5
4.
Biesy
Noc Lekkich Obyczajów
      8           8
5.
Mesmur
S
  9 9 5           7.7
6.
Akercocke
Renaissance in Extremis
9         5.5       7.3
7.
Paradise Lost
Medusa
8 6       5.5 7 8   6.9
8.
Rudra
Enemy of Duality
4       9         6.5
9.
Hermóðr
Saknad (EP)
5       7.5       7 6.5
10.
Obsidian Mantra
Existential Gravity
6   3 7           5.3
∑:
7 8.3 6.8 6.7 8.8 5.5 8.5 8 7 7.4
Weide 2017. szeptember 19., kedd, 13:37
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 426
Válasz ensomhet üzenetére:

20 perc hosszú EP mivolta miatt nem nagyon fér Hangpróbára, de remek anyag:

http://kenosisofficial.bandcamp.com/releases


Ha a Hermóðr Saknadja belefér, akkor ez is. Amúgy jó cucc. (yes)
ensomhet 2017. szeptember 19., kedd, 13:31
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2130
20 perc hosszú EP mivolta miatt nem nagyon fér Hangpróbára, de remek anyag:

http://kenosisofficial.bandcamp.com/releases
Weide 2017. szeptember 19., kedd, 09:28
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 426
Válasz McFrost1977 üzenetére:


https://darkestdungeon.gamepedia.com/Leper


Nem ismerem a játékot, úgyhogy biztos valami más ugrott be a képről.
McFrost1977 2017. szeptember 19., kedd, 09:06
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 794
Válasz Weide üzenetére:

Frost, ki látható az új avatárodon? Olyan ismerős a kép, de nem tudom hirtelen hova tenni.

https://darkestdungeon.gamepedia.com/Leper
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
Nagaarum 2017. szeptember 18., hétfő, 22:51
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2197
Válasz BlackZone üzenetére:

Naga véleménykiegészítése a PL albumhoz: (b)

Nincs identitászavarom wazz... x|
--
>>> Kövess a Facebookon! <<<
Weide 2017. szeptember 18., hétfő, 22:25
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 426
Frost, ki látható az új avatárodon? Olyan ismerős a kép, de nem tudom hirtelen hova tenni.
nascence 2017. szeptember 18., hétfő, 21:16
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 711
BlackZone 2017. szeptember 18., hétfő, 13:43
BlackZone
Csatlakozott:
2013. november 23.
Hozzászólások: 153
Naga véleménykiegészítése a PL albumhoz: (b)
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.013 seconds to render