Ez is úgy ment le, hogy éppen semmire nem emlékszem belőle. Hallottunk már ilyet is millió meg egyszer. Minden szép és jó, de ugyan ilyen lemezek megjelennek havonta több alkalommal csak más néven. Egyik olyan, mint a másik. Ha összeraknák 2 órába egymás után négyet és tennénk egy random lejátszást, nem sokan tudnák megmondani, hogy éppen mit hallgatnak.
A litvánok lennének az új lengyelek? Egészen megkapó dolgokkal rukkolnak elő mostanság arról a vidékről. Túl vagyok már jó pár hallgatáson korábbról, így biztosra veszem, hogy tartósan fent tudja tartani az érdeklődést. Ízléses, kimunkált új hullámos BM, post jegyekkel. Csodás!
A '90-es években kedveltem. Nagy rajongó nem voltam, de el tudott kapni a hangulata. Aztán változott az ízlésem is, meg hát maradtak kb ott, ahonnan elindultak. Mondhatni ugyan azt a minőséget hozzák 20 éve. Csak hát azért közben sok minden megváltozott. Tudom, tudom, Középfölde örök, ott sem változik semmi, így itt sem kell.
Részemről ez max azért menjen a fülembe a vonaton, hogy jól tudjak aludni. Stílusgyakorlat, de abból is ismerek erősebbet, ha éppen erre vágynék. Minden pillanata tudható a legelső másodperctől.
Rogga elmehet a picsába. Jó értelembe. Mindig összehoz valamit. Én lehetnék ilyen ötletgyáros. Ez kifejezetten jól sikerült. A tíz pontot sajnálom, de ez megint jól sikerült.
Teljesen egyetértek BlackZone Revolting-hoz írt kritikájával. Itt ez pont érvényesül.
Túl vannak ők értékelve. Nem mondom a Stronghold nyújtott valami hiánypótló szintis black álmodozós hangulatot. De ez az új semmit nem tesz hozzá. Én szeretem a primitív hangzást, ilyen zenénél ez pont nem tesz hozzá.
Én soha nem szerettem a női éneket. De...Itt nincs katyvasz, csak kellemes zenélés, én ezt értékelem. De nem veszélyezteti a top lemezeket nálam. Szerintem ez "90"-es évek ami nem baj.A Sins Of The Thy Beloved jutott eszembe. Az is tetszett de soha nem hallgattam otthon. Ez pont olyan.
A borítót imádom, a zenét élvezem. Régisulis death feelinggel átitatott tömör móka 36 percben. :)
Hát nem kapkodták el az első nagylemezüket a németek, az egyszer biztos. Kérdés, hogy mire is kellett ennyit várni? Minden második bokorban terem effajta standard black metal csapat. Ami persze nem baj, mert a műfajban magabiztosan alkotnak jelen banda tagjai. Egyszerű, sima mezei black, élvezetes témákkal. A dob mondjuk nem tetszett, mintha nem lenne "mélysége" a hangzásának. Illetve a durvulós témákkal is mintha jócskán spóroltak volna (főleg az album első felében). A borító amúgy iszonyatosan tetszik, nagyon egyedi lett.
A kommentben már leírtam mindent. Amúgy mike-kal is egyetértek minden tekintetben. A LMHSYF és az OMD albumuk a top nálam, azokat nem sikerült megugrani, de a bevett hangulatot rendre hozzák itt is.
Zenei részről nagyon helyén van az album, ezekkel a lágy doom rockos/metalos, ambientes dallamokkal nagyon beletrafáltak az ízlésembe. Viszont az ének egyszerűen képtelen volt bármit is kiváltani belőlem. Semmilyen téren nem érintett meg, nem érzem misztikusnak, különlegesnek, kivételesnek, de még sajátosnak sem, hiába a portugál nyelv. Instrumentálisan kérném az albumot, ha lehet! Vokállal együtt marad a 7 pont, mert túlságosan magára vonja a figyelmet.
A Blaze of Perdition munkásságával állíthatóak párhuzamba az itt hallottak, csak jelen esetben a post elemek fellazítják az összképet. Túl nagy ívű dallamfolyamokat azért nem kapunk. Nem elég bátrak ahhoz, hogy nagy lendülettel elrugaszkodjanak a sémáktól. Minden esetre a maga szűk zenei környezetét tekintve ez egy erős, biztató anyag.
Először is megjegyezném, hogy a Summoning régi munkásságát szeretem. A Stronghold album önmaguk utolérhetetlen magnum opusa. Azóta elvesztették az ihletet, és a saját árnyékuk keresésére indultak. A hosszú út során egyre több betegéséget kaptak el. Ez az album egy kiváló összegzése az elbúrjánzott kórságaiknak, melyek azóta teljesen bekebelezték az alkotói folyamatokat. A legszembetűnőbb, hogy lassan már 20 éve képtelenek elszakadni ugyanattól a hangzástól, ami évről-évre egyre pocsékabbul szólal meg (ugyebár az idő előrehalad, tehát nem ezt várnánk). A gitárok hangzása egyre jobban kezd hasonlítani arra, amikor pusztán szadista jókedvből, meglehetősen tétovázó tempóban rálépnek egy haldokló egérre: az egész szégyenteljes, erőtlen és szinte lehetlen nem erre fókuszálni. A szinti hangzás sem sokkal különb, de a témák még rosszabbak, mert az emelkedett hangulat már csak giccses pátosz, ami inkább hasonlít a hobbitok kristályfiolában elkonzervált lábszagára, mintsem az ork seregek fémpáncéloktól csengő, gépiesen zakatoló vonulására. A tárnák mélyén visszhangzó üvöltések is felértékelődtek, átadták a helyet a szendergő erdőknek, ahol a legfőbb ingerforrás, hogy önmaguk tökéletességétől megrészegült tündeként hallgathatjuk a fűszálak növekedését. Talán a rézfúvósok esetlen használata, ami még megfejeli ezt a hangulati torzulást. Érdekes, hogy a fémes hangszerekkel nem képesek igazi fémes hangulatot kelteni. Összeségében dinamikátlan és sokszorosan újrahasznosított, már-már pépes állagú orkfost akarnak tündeköntösben átadni a hallgatóságak.
Kis téli muzsika, aminek hossza nem vált az előnyére. Kifejezetten szeretem ezt az ótvar hangzást, van egy egyedi atomoszféra-teremtő hangulata. Az elavult szinti futatom bájos aláfestést biztosítanak a zsizsegő gitároknak. Egészen élvezhető, többnyire a régi Sear Bliss albumok jutottak eszembe.
Jóféle death metal, ahogy szeretem. Az album hossza pont megfelelő.
Számomra minden Summoning album 10 pontos. Nem tudnak hibázni.
Hangulatos zene jól eltalált szintetizátor témákkal.
Csak ismételni tudom magam az előző lemezhez képest is: Stronghold, Dol Guldur alap, a többi ennek gyengébb másolata. Ettől függetlenül én kedvelem a hangzást és hangulatot.
Hangulat miatt 9, eredetiség hiánya miatt 8, a problémát McFrost oldotta fel.
A mai énem már azt mondja hogy nagyon avitt, elavult és fejlődésképtelen amit a Summoning csinál, de ez semmit nem vitat el azon érdemeikből, hogy a Let Mortal Heroes...-ig zseniális lemezeket készítettek.
Lehet hogy nem közvetlen a Monolithe diszkográfia lepörgetése után kellett volna ezt a lemezt hallgatnom, mindenesetre csont nélkül a váratlan meglepetés kategória!
Minden pillanatát élvezem és ez a lényeg!
Nem ez a Summonning legjobb lemeze számomra, de a célját ismét elérte és a max. pontszámot érdemli tőlem. Nagyon szeretem ezt az utazást, amit ők nyújtanak!
A Summoningtól nem várunk meglepetéseket, meg zenei virgázást, csak annyit, hogy hozzák a megfelelő hangulatot a saját maguk alkotta stílusban. Azért csak kilenc, mert az előző lemez szintjét nem sikerült megugrani. Mondjuk az nehéz lesz, hiszen szerintem az lett pályafutásuk csúcspontja.
Mindig bírtam az Evilfeastet, teljesen klisés cucc, igazi hangulatzene.
Minas Morgul/Stronghold számomra A Summoning! Kellemes "utazást" biztosítanak továbbra is, bár erősen hangulatfüggő. Abban azért van igazság, amit Nascene ír...
Az előző lemezt kicsit túl-lelkesedtem, bár mai napig azt sem tartom rossznak. Ez viszont továbbra sem újító, viszont nagyon erős lett és a hangzás is kevésbé zord, mint korábban (ami sokakat már zavart).
A jól megszokott svéd halálfém, ahogy BlackZone leírta jó meg elhallgatja az ember, de egy idő után fogalmam sincs, hogy éppen melyik együttest hallgatom. Ennél az In Reverence számomra ezerszer változatosabb, de ott még több idő kell a végleges pontszám kialakulásához.
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 356. 357. 358. 359. 360. Full screen Vertikális nézet
2018. február 3.
BlackZone Honaljmankos_F Weide nascence Solmyr boymester chipmonkey McFrost1977 mike666 Perszepeta Kriss ∑:
1.
Revolting
Monolith of Madness
7 9 9   8     10     7 8.3
2.
Evilfeast
Elegies of the Stellar Wind
7     7.5 9 8.5     9 9   8.3
3.
Crow Black Sky
Sidereal Light: Volume One
            8         8
4.
Sisyphean
Illusions of Eternity
9 6   8               7.7
5.
Sinistro
Sangue Cassia
  8 7                 7.5
6.
Summoning
With Doom We Come
5 5 8 4 10 7 5.5 10 9 8   7.2
7.
Dethroned
Bluotrunst
    7                 7
8.
Degial
Predator Reign
                      0
9.
Sunless
Urraca
                      0
10.
In Reverence
The Selected Breed
                      0
∑:
7 7 7.8 6.5 9 7.8 6.8 10 9 8.5 7 7.7
mike666 2018. január 22., hétfő, 19:23
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 463
Háhá, jó vagyok! Nem olvastam a fórumhozzászólásokat, csak jóhónaljmankós kommentjeit futottam át és megkönyebbülten vettem tudomásul Arallu visszatértét :-D
boymester 2018. január 22., hétfő, 18:59
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3311
Nekem még mindig az arallu tetszik a legjobban. Azt volt a legkönnyebb kiejteni. Adok pár tippet a következő reinkarnációhoz:
1. moszkvics busz slusszkulcs
2. elkelkáposztástalaníthatatlanságoskodásaitokért
3. örömkönny-özönöm
4. karsztstrand
5. narancsdzsem
6. űrgyűrűfütty

vagy simán fax, arról mindenki megismer:)
--
Youtube csatorna
Hónaljmankós F... 2018. január 22., hétfő, 18:21
Hónaljmankós F...
Csatlakozott:
2018. január 22.
Hozzászólások: 3
Válasz Weide üzenetére:


Én a faszkalapra tippeltem volna, de gondoltam inkább rákérdezek. |-D
Amúgy nem hallottam még ebben az összetételben. :-$

Sose késő tanulni. Csak a kalap hiányzik, amúgy jól gondoltad.
Weide 2018. január 22., hétfő, 18:18
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 686
Válasz Hónaljmankós F... üzenetére:


Nem hallottál még a káromkodásról? Hogy az a hónaljmankós fax.

Én a faszkalapra tippeltem volna, de gondoltam inkább rákérdezek. |-D
Amúgy nem hallottam még ebben az összetételben. :-$
Hónaljmankós F... 2018. január 22., hétfő, 18:14
Hónaljmankós F...
Csatlakozott:
2018. január 22.
Hozzászólások: 3
Válasz Weide üzenetére:


Haha, üdv újra közöttünk! Szabad tudni mit jelöl az F... ?

Nem hallottál még a káromkodásról? Hogy az a hónaljmankós fax.
McFrost1977 2018. január 22., hétfő, 18:14
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1065
Válasz Weide üzenetére:


Haha, üdv újra közöttünk! Szabad tudni mit jelöl az F... ?

Egyet találhatsz! :-D
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
Weide 2018. január 22., hétfő, 18:07
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 686
Válasz Hónaljmankós F... üzenetére:


Ja, én vagyok. Sokszor már magamat is únom azért töröltem. Úgy érzem ez már végleges. Boymesternek lett igaza.

Haha, üdv újra közöttünk! Szabad tudni mit jelöl az F... ?
Hónaljmankós F... 2018. január 22., hétfő, 18:02
Hónaljmankós F...
Csatlakozott:
2018. január 22.
Hozzászólások: 3
Válasz nascence üzenetére:

Honaljmankos_F, csak nem a már kétszeresen is megboldogult Seketh_Hetep (vagy Arallu) reinkarnációja vagy? =|:

Ja, én vagyok. Sokszor már magamat is únom azért töröltem. Úgy érzem ez már végleges. Boymesternek lett igaza.
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.021 seconds to render