Koncertek
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
A Nordic Symphony '18
október 28.,
Barba Negra
Aphotic Visions Tour 2018
október 31.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Symphonic Metal Night 2018
november 2.,
Dürer Kert
Infected Rain, Over My Dawn
november 3.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Wolfsnachte Tour 2018
november 4.,
Barba Negra
The Trident's Curse European Tour 2018
november 7.,
Barba Negra
Yob, Wiegedood
november 7.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Anticult Europe Tour 2018
november 8.,
Dürer Kert
Ihsahn, Ne Obliviscaris, Astrosaur
november 11.,
A38 Hajó
Purveyors of Dankness European Tour 2018
november 12., 19:30,
Dürer Kert
The Burning Cold Over Europe 2018 Tour
november 12.,
Dürer Kert - Room 041
Vinnie Moore
november 13., 20:00,
Dürer Kert
Lordi
november 14., 20:00,
Barba Negra
Tales of the Morbid Butchers #6 fanzine release party vol. II.
november 17.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock, Stonedirt
november 18.,
Dürer Kert
Nightwish - Decades: Europe 2018 Tour
november 20.,
BudapestArena
Godsmack, Like a Storm
november 24.,
Barba Negra
Skalstorm European Tour MMXVIII
november 25.,
Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpont
MTV Headbanger’s Ball Tour 2018
december 2.,
Barba Negra
Nazareth - 50th Anniversary Tour
december 5.,
A38 Hajó
Ensiferum - Acoustic on Tour 2018
december 5.,
Dürer Kert
Gus G., Maxxwell, Magical Heart
december 6.,
A38 Hajó
Marillion - Theater Tour 2018
december 7.,
Barba Negra
The Resist Tour 2018
december 12.,
Tüskecsarnok
The Dead Daisies
december 12., 20:00,
Barba Negra
Kalmah, Vreid, Slegest
december 14.,
Dürer Kert - Room 041
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Mood
január 4.,
Barba Negra
továbbá
Partnerek
Hírek
Facebookra vele! 2006. november 14., kedd, godfucked ^^
Új dobos és basszer a Sounday INC-ben!Hosszas keresgélés és meghallgatások után a Sounday INC. megtalálta új dobosát, Ramont. Az arccal Wank futott össze egy klubban. Néhány whiskey után kiderült, hogy jó tíz éve Vicky Sunday-jal együtt nyomta egy rövid „próbatermi projectben”, de nem ismeretlen számára a Sounday INC sem. A kivarrt fazon kedvenc zenekarai között ugyanúgy megtalálható a Mötley Crüe, mint a Slayer, vagy a Death. A beszélgetést követően a döntő próba se váratott magára sokáig.
Mindez jó egy hónapja történt és akkor még úgy nézett ki, hogy most szombaton a SINC beugró basszusgitárossal lép fel, de Zoleekaa – a régi basszusos – két hete telefonált a fiúknak, hogy talált egy megfelelő bőgőst a kőbányai zenesuliban. A srácot Máténak hívják és korábban már több SINC bulin megfordult. Az együttes szövegeit betéve tudja, francia származású, Vonnegut-ot olvas és legalább annyira kedveli a black-metalt, mint a francia konyhát.:)
November 18-án a Sounday INC. már az új felállással játszik a Slash clubban!

Bővebben az új tagokról és a koncertről az együttes weboldalán olvashatsz: www.sinc.hu
Facebookra vele! 2006. november 14., kedd, NorthWar ^^
Kalapács - Életreítélt

 

„Az élet színpadán kegyetlen rendező az úr, ha pályán kívül játszanál, leszúr”

 

Kalapács József a ’80-as években a Pokolgép énekeseként szerzett nevet magának a magyar rock palettán. Azóta is a magyar fémzene legismertebb énekese. A legendás zenekar legjobb korszaka után az Omen csapatával is nagyszerű albumokat adott ki. Sárközi Lajossal már az Omenben együtt játszottak. A Beloberk testvérek a ’80-as évek végén, a kultikus Sámánban már bebizonyították, hogy mindent tudnak, amit egy power metal csapat ritmusszekciójának tudnia kell. A Kalapács zenekar első albuma 2000-ben jelent meg „Az első merénylet“ címmel. Ez az anyag olyan Pokolgép dalokat tartalmazott a ’80-as évek első feléből, melyek korábban nem jelenhettek meg. Természetesen mai hangzással, a kornak megfelelően átgyúrva adták ki ezeket a klasszikus dalokat, és a közönségsiker sem maradt el. Nem csak azok számára volt igazi csemege az album, akik már akkor szerették a ’Gépet, amikor ezeket a dalokat írták, de a fiatal rockerek nemzedéke is egy emberként állt a Kalapács mellé. Az első igazán saját albumuk azonban az „Osztön“ volt, ezt követte a 2003-as „Totem“, majd a „Keresztes háború” 2005-ben. Az új korong, amely az „Életreítélt” címet viseli, a megszokott tradicionális hangulatú, ízig-vérig Kalapács lemez, újabb heavy metal mestermű a kipróbált, rutinos muzsikusokból álló, mégis fiatalos lendülettel felvértezett zenekartól. A dalszövegeket – Kalapács Józsival szoros együttműködésben – a Junkies-ból már jól ismert Barbaró Attila írta. Az új album 2006. november 13-án jelent meg. Az utóbbi évek egyik legtöbbet koncertező bandájának lemeze mar varja a rajongókat!

www.kalapacs.net

 

„Tagadhatják, én elhiszem/ Betilthatják, én megteszem/

Vágyom rá, szomjazom, éhezem”

 

DALLISTA: Mindig lázadó – Nem az, ami megöl – Életreítélt – A Rock’n’Roll örökké éltet – Eltévedt fiú – Szemben az árral – Valaki más – Igaz úton járj – Én akartam így – Az élet nevel – Mi már nem hisszük el – Fájjon még – Utolsó járat a pokol felé

 

Felállás:

 

Kalapács József – ének

Sárközi Lajos – gitár

Weisz László – gitár

Beloberk István – basszusgitár

Beloberk Zsolt dob

Facebookra vele! 2006. november 14., kedd, NorthWar ^^
Időgép DVD

5 éves az Időgép!

 

Az Időgép zenekar 5 éves születésnapját ünnepelte egy olyan jelentős koncerten, amelyről DVD is készült, s nemsokára megjelenik. A DVD áttekinti az elmúlt 5 év jelentősebb dalait, és híven mutatja meg azt a produkciót, amellyel az Időgép turnéztatja második, Szemben a széllel című albumát. Szeptemberben indult és májusig tart a lemezbemutató koncertturné. Az állomások az Időgép honlapján megtalálhatók (www.idogep.hu).

A második lemez egyik daláról, Ha lenne szó címűről elkészült a videoklip. Jelentős szakmai és közönségsikerre számítanak.

A nyári fesztiválokig az Időgép az országot járja, és vár minden rockzenét életben tartót a koncerteken.

Facebookra vele! 2006. november 13., hétfő, NorthWar ^^
Neochrome Hírek

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Utólag is szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételt, aki ott volt az augusztusi, kétnapos The Chromized Land Fesztiválon. A két nap sikere beváltotta a fesztiválhoz fűzött reményeinket, s egyben beigazolódott, hogy érdemes lesz keményen, energiáinkat nem kímélve készülnünk a 2007-es bulira is. Továbbá köszönet a nagyszerű produkciókkal előálló bandáknak is, valamint mindenkinek, aki segített a fesztivál létrejöttében. A 2007-es fesztivállal kapcsolatban már vannak terveink, de szívesen várunk bármilyen véleményt és tanácsot ezzel kapcsolatban, a koncertek minőségét emelendő. Eseménydús év áll mögöttünk, remek hangulatú, kiemelkedő bulikkal. Időközben lassan elkészülünk második, egyelőre cím nélküli lemezünkkel, melyről a The Missing Reason for Humanity’s Crimes c. szám előzetes verzióját már régóta le lehet tölteni a honlapunkról. A dal jól előrevetíti a lemeztől várható irányt, mely műfajilag nem jelent nagy változást, csak egy egységesebb, brutálisabb, egyszersmind zeneibb anyag született, melynek komorságát a korábbihoz hasonló gondolatvilággal rendelkező szövegek is tovább hangsúlyozzák. 2007 elején fogjuk felvenni a lemezt, hogy mikor és hol fog megjelenni, azt egyelőre nem tudjuk még biztosan, de szeretnénk külföldre is minél több helyre eljuttatni az anyagot. A nyáron elkészült promóciós box set, mely egy DVD-t és egy egyszámos CD-t tartalmaz, még mindig megrendelhető, kérés esetén a Manifestation… lemezzel együtt, kedvezményes áron. Ez év végén a következő városokban lehet összefutni velünk élőben:

November 24. (péntek) - Esztergom, Molothow Liget (+Exodikon, Guillotine)

November 25. (szombat) - Budapest, Blue Hell/Red Hell - Gothic Hell Fesztivál (+további hazai és külföldi zenekarok)

December 2. (szombat) - Nyíregyháza, Rock Jamboree Klub (+Mortem)

December 16. (szombat) - Karcag, Ifjúsági Ház (+Autumn)

December 22. (péntek) - Debrecen, Új Vigadó - Death és Pantera Tribute Est (+Megazetor, Dim Vision, Harm Inc.)

December 29. (péntek) - Nyírbátor, PortSide Pub (+Mortem)

 

Végezetül köszönjük minden rajongónknak a segítséget és a támogatást, reméljük 2007-ben is velünk tartotok majd! Találkozunk a koncerteken!

 

A NEOCHROME zenekar

 

 

web: www.neochrome.hu

e-mail: neochrome@neochrome.hu

Facebookra vele! 2006. november 13., hétfő, NorthWar ^^
Cradle Of Filth a Pecsában

Új lemezét mutatja be a Cradle Of Filth a Pecsában 

A Cradle Of Filth októberben megjelent lemezét mutatja be a Petőfi Csarnokban, november 30-án. A turné vendégeként a bőrszerkós extrém metal legújabb nagyágyúja, a svéd Deathstars is érkezik, hogy régóta várt első magyarországi fellépését prezentálja, és szerepel egy hazai gárda, a Sin Of Kain is. 

Az 1991-ben alakult Cradle Of Filth-nek sikerült elérnie azt, amit korábban lehetetlennek tartottak: a brit zenekar a fémzene egyik legextrémebb válfaját, a black metalt képviselve vált világszerte ismertté,  s munkásságával új, szélesebb nyilvánosságot adott e földalatti muzsikának. Igaz ez annak ellenére is, hogy a műfaj "ortodox" hallgatói mindig is tagadták a brit csapat hitelességét, az együttes pedig nem egyszer hangsúlyozta, hogy zenéjük nem is kíván leragadni a hagyományos fekete fémnél.  

Az mindenesetre biztos, hogy a kezdetben hardcore bandaként indult csapat a kezdeti rövid útkeresés óta ugyanazon a - mára őket sikeressé tevő - csapáson halad: a karizmatikus - és frontemberhez méltóan narcisztikus frontember - Dani Filth vezette együttes zseniális érzékkel keveri mindazokat az elemeket, amelyek egy polgárpukkasztó metalzenekart bárki számára friss, energikus és érdekes produkcióvá tehetnek: a black metalra és a glamre külsőségekből összegyúrt vámpír-imidzsükhöz könyörtelen black metal zenei alapokra épülő, ám a dallamosabb, befogadhatóbb harmóniákat sem nélkülöző zenét párosítanak, melyhez védjegyként kapcsolódik Dani Filth hol mormogó, hol visítozó, vagy éppen eszelős hangon suttogó vokálja, mely a darkos, gótos témaválasztású, és - persze vámpír-imidzshez illően - nem ritkán erotikus beütésű szövegeket ad elő.  

A produkciót az együttes megalomán színpadi megjelenése teszi igazán átütővé: élő fellépéseiken még néha még a roadok is csuklyát viselve lövik be a hangszereket, a koncerthez pedig a méregdrága díszletek, a háttérvetítés és a túzfújás, vagy éppen monstre acélszörnyek és szobornak álcázott, majd egyszer csak megelevenedő gonosz vízköpők bevetése is hozzátartozik. A britek ezúttal hetedik albumukat, az októberben megjelent 'Thornography'-t turnéztatják meg, amelynek Temptation című dala -  ami egyébként a Heaven 17 nevű banda eredetijének feldolgozása - kislemezes és klipes formában is elérhető.  

Az európai koncertkörút állandó vendége a svéd Deathstars zenekar lesz. E 2000-ig Swordmaster néven működött, a névváltás - és a Dissection egykori dobosának csatlakozása - után pedig gyors sikereket elért fekete tónusú industrial metal csapat szintén ad a külsőségekre: a zombie-szerű külső és a bőrcuccok elmaradhatatlan hozzátartozói az idén januárban második albumát kiadó csapat megjelenésének. A november 30-ai estén egy hazai gárda, a Sin Of Kain is fellép majd a Petőfi Csarnokban: a 2002-ben alakult csapat komplex, atmoszférikus metal zenéjüknek és a rengeteg korábbi fellépés révén megszerzett rutinjuknak köszönhetően méltóképpen képviselik majd a hazai színeket ezen az estén, melyre jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon. 

Tudnivalók:

2006. november 30.,  csütörtök 19.00 óra

Budapest, Petőfi Csarnok

Cradle Of Filth, Deathstars, Sin Of Kain koncertek

Belépő: elővételben 5000 Ft, a helyszínen 6000 Ft. 

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.cradleoffilth.com/

http://www.deathstars.net

http://www.sinofkain.com/

http://www.concerto.hu

http://www.ticketportal.hu 

Hallgatnivaló, látnivaló:

http://www.myspace.com/cradleoffilth

http://www.myspace.com/deathstars

http://www.myspace.com/sinofkain

 

 

Facebookra vele! 2006. november 13., hétfő, NorthWar ^^
Megjelent ifj. Katona Tamás lemeze

:: Megjelent ifj. Katona Tamás első lemeze

 

Ifj. Katona Tamás már 10 éves korában megjelent a magyar zenei életben, a gitáros kiemelkedő tehetsége akkor, és azóta is állandó feltűnést keltett. Nem meglepő tehát, hogy a fiatalember 22 éves korában már első, önálló nagylemezével jelentkezik. A lemezen hallható saját szerzemények hűen képviselik azt az irányvonalat, melyet Tomi már gyermekkora óta követ: a főleg Stevie Ray Vaughan, Albert King és Jimi Hendrix által lerakott rock– és blues alapokon nyugvó erőteljes gitármuzsikát.

A lemez minden eleme angol nyelvű, címe "Let Your Fingers Bleed" az alkalmi zenekar pedig a Tommy K. Jr. And Full Blast nevet viseli. A lemezen Mezőfi "Fifi" István dobol, Kepes Róbert basszusgitározik és Cselik Gábor játszik billentyűs hangszereken. E három muzsikus már régóta ismert a magyar zenei életben, a Mezőfi-Kepes zenekari alap már hosszú évek óta bűvöli a közönséget, például a Muddy Shoes vagy a Palermo Boogie Gang zenekarokban, Cselik Gábor pedig a jazzélet egyik kiválósága. A lemezen közreműködik még Petendi Tamás, aki a Katona Tamással alakított Double Magic Tom nevű akusztikus

gitár duó formációval lép fel alkalmanként, nagy sikerrel. A lemezen hallható még gitáron Id. Katona Tamás, a fiatal muzsikus édesapja is. Hiába, a vér nem válik vízzé… A Tommy K. Jr. And Full Blast jelenleg a lemezbemutató koncertre készül, mely 2006. december 8-án, pénteken kerül megrendezésre Budapesten, az A38 hajón. (www.a38.hu) Közreműködők a lemezen: Ifj. Katona Tamás – gitár

Kepes Róbert – basszusgitár Mezőfi "Fifi" István – dob Cselik Gábor - billentyűs hangszerek

Petendi Tamás - gitár (Double Magic, When it's Shining Blue) Id. Katona Tamás Gitár (I Need Someone)

A lemez szerzői kiadásban jelenik meg, a ZIP Egyesület közreműködésével (www.zenekar.info). Sorszáma:

19541003AA

Támogatók:

VTSoft

AAM Consulting Ltd.

Alphanet

IND

A lemez hamarosan kapható néhány budapesti lemezboltban, az interneten keresztül rendelhető a CDBaby-n, a

zenekar.info-n keresztül (info@zenekar.info ), és Ifj. Katona Tamás weblapján keresztül. (info@tamaskatonajr.hu)

www.tamaskatonajr.hu

 
Hírek
Facebookra vele! 2006. november 13., hétfő, NorthWar ^^
Exodus Koncert

Exodus - a thrash metal hősök ismét Budapesten 

November 28-án a San Francisco-i thrash metal színtér, vagyis az úgynevezett Bay Area meghatározó zenekara, az Exodus érkezik Budapestre. A második fénykorukat érő thrashereket a műfaj egy fiatal képviselője, a brit Biomechanical, valamint a hazai színtér egyik legnevesebb formációja, a Remorse koncertje után láthatjuk majd a Wigwam színpadán. 

November 28-án szinte napra pontosan egy esztendő elteltével tér Magyarországra a néhány éve új erőre kapott thrash metal alapcsapat, az Exodus, mely a hosszú évtizedek alatt profi thrash metal hadigépezetté vált, s így műfajában komoly viszonyítási pontnak számít. Zenéjükben nincs semmi cifrázás: egyszerű, nyers, gyors és durva dalaiknak egyetlen célja az, hogy szórakoztassa azokat, akik szeretik ezt a féktelen hangulatú, piszkos fémzenét. A tekintélyes külsejű, minden koncerten eszelős színpadszántást produkáló Rob Dukes frontember egyetlen perc pihenést sem engedélyez a koncertközönségnek, s a metal szakma máris megjegyezte nevét, annak ellenére, hogy egészen 2005-ig egyszerű gitártechnikusként segítette a csapatot.

Az Exodus története 24 évvel ezelőtt kezdődött: ekkor alapította San Francisco-ban a zenekart Tom Hunting dobos, valamint Kirk Hammet és Gary Holt gitárosok. Az első demók után egy csapásra Bay Area Thrash Metal (e gyűjtőfogalommal a szakzsargon a nyolcvanas évek elején, az USA nyugati partján, elsősorban San Franciscoban sorra feltűnő thrash metal csapatokra hivatkozik) legkedveltebb bandái közé kerültek, a Testament, a Death Angel és a Metallica társaságába. A gitáros Kirk Hammet nem sokkal később át is lépett a Metallicába lépett át, ám a helyére érkező Rick Hunolt remek pótlásnak bizonyult: ő és Holt alkották az exodus mára legendássá vált gitárosduóját, az H-Teamet. A megszilárduló felállás igazi thrash metal klasszikusokat tett le az asztalra, mint például az 1985-ös 'Bonded By Blood' című album. A csapat ugyanakkor sosem tett szert olyan ismertségre, mint pályatársai közül a Metallica vagy a Slayer, munkásságuk azonban rengeteg zenekarra, és magára a stílusra is jelentős hatással volt.  

A később befutó lemezszerződés és az újabb és újabb nagyszerű albumok, valamint a jobbnál jobb énekesek - az 1987-ben kilépő énekes, Paul Baloff-ot a Testament kapcsán ismert Steve "Zetro" Sousa váltotta - ellenére a csapat a kilencvenes évek végére szétesett. A búcsú azonban nem volt végleges: '96-ban ismét Baloff-fal tért vissza az Exodus egy kérészéletű reunion erejéig, az igazi feltámadás azonban 2001-ben következett be. Az éppen hogy újra összeállt csapatot ekkor azonban súlyos tragédia érte, hiszen Baloff szélütésben elhunyt, majd a helyére ismét bekerülő Steve 'Zetro' Souza is kilépett, csakúgy mint az alapító Hunting és az H-Team egyik fele, Rick Hunolt is.. ennek ellenére a csapatnak ismét sikerült talpra állni: a gitértechnikusból frontemberré avanzsált Rob Dukes ugyanúgy bevált, mint a az egykori Slayer dobos Paul Bostaph és az új gitáros Lee Altus csatasorba állítása: az új felállás 2005-ben olyan új albumot adott ki 'Shovel Headed Killing Machine' címen, amely a legrégebbi fanokat is meggyőzte - csakúgy mint a 2005-ös hazai koncert, ahol az előzenekarként szerepelt Exodus produkcióját sokan az akkori headliner produkciójánál is átütőbbnek ítélték. 

Minden bizonnyal az Exodus munkássága is hatalmas inspiráló erővel bírt az est két további fellépőjére: a brit Biomechanical 2003-ban tűnt fel, tradicionális, nyers thrash metaljukat modern elemekkel vegyítik, s ennek megfelelően munkásságukat egész egyszerűen csak a metal jövőjeként jellemzik. Ezzel szemben a magyar Remorse régi thrasher-motorosnak számít: az 1987-ben létrejött alakulat legutóbbi, 'Harc!' című lemeze a hazai metal színtér eddigi legszínvonalasabb alkotása. A november 28-ai koncertre a budapesti Wigwam Rock Clubban kerül sor, jegyek kaphatók a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon. 

Tudnivalók:

2006. november 28., kedd 19.00 óra

Budapest, Wigwam Rock Club

Exodus, Biomechanical, Remorse koncertek

Belépő: 4500 Ft. 

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.exodusattack.com/

http://www.biomechanical.co.uk/

http://www.remorse.hu/

http://www.concerto.hu

http://www.ticketportal.hu 

Hallgatnivaló, látnivaló:

http://www.myspace.com/exodus

http://www.myspace.com/biomechanical

 

Facebookra vele! 2006. november 13., hétfő, NorthWar ^^
Tizenhét koncert a Gothic Hell Fesztiválon

Tizenhét koncert a Gothic Hell Fesztiválon - sztárvendég a To/Die/For 

Már délután három órakor kezdetét veszi a mulatozás Óbuda underground iker-szórakozóhelyén, az ez alkalomból egybenyitott Vörös Yukban és Blue Hellben, ahol a 13 magyar zenekar mellett négy külföldi csapat is szerepel. Míg az egyik teremben underground metal csapatok váltják majd egymást, a másik színpadon a hazai dark-goth színtér éllovasai lépnek fel majd, kiegészülve a finn To/Die/For-ral, valamint három további nemzetközi csapattal, november 25-én.  

Az ősz legnagyobb kaliberű underground zenei rendezvényei közé tartozik az a Gothic Hell Festival, mely idén kerül először megrendezésre. Már a név is sejtetni engedi, hogy miféle zenekarokkal találkozhatunk a délután kezdetét vevő koncertsorozaton: míg a Blue Hell koncerttermében dark és gótikus csapatok váltják egymást, addig a Vörös Yukban az extrém metal különböző válfajait képviselő zenekarok révén szabadul majd a pokol. 

A Blue Hell programja egyben a finn gothrock zenekar, a To/Die/For európai turnéjának budapesti állomása is. A To/Die/For egyike a HIM nevével fémjelezhető romantikus gót metal szcéna nagyágyúinak, és igazán kalandos - mondhatnánk, rapszodikus - történettel rendelkezik: az egykor Mary-Ann néven alakult rockcsapat 1999-ben vett vampirisztikus fordulatot, s nevét To/Die/For-ra változtatva a korábbinál érzelgősebb, szentimentálisabb hangvételű dalokkal próbálta meghódítani a világot. Az első, 'All Eternity' albumon található feldolgozás - mely nem volt más, mint Sandra '80-as évek beli slágerének, az In The Heat Of The Night-nak gótosított változata - egy csapásra klubslágerré vált, a To/Die/Fort pedig ismertté tette.  

Évekkel és albumokkal később az együttes meghatározó tagja, az énekes Jape aztán a kilépés és új zenekar alapítása mellett döntött; az igazi váratlan fordulat pedig akkor következett el a csapat történetében, amikor a magát meggondoló Jape saját, új gárdáját nevezte el ismét To/Die/Fornak, így már a most bemutatásra kerülő új album, a 'Wounds Wide Open' is új tagokkal, ám a már megszokott módon dögös és szenvedélyes hangvétellel készítette el Jape. A finn zenekar három turnévendéget is hoz magával, méghozzá a német Das Scheit, a finn Sinamore és a szlovén Indigo Child zenekart. 

A 13 hazai gárda a hazai gótikus rock, metal és csapatok, mint a De Facto, a Garden Of Eden, az Ideas mellett számos egyéb underground zenei műfaj képviselői is hangoskodnak majd: fellép a középkori hangulatot industrial elemekkel keverő Sanguis In Nocte, továbbá hazánk egyetlen terror-EBM formációja, a servo.hatred is. Az extrém metal vonalat a Tesstimony, a Sin Of Kain, az Agregator, a Dying Wish, a Vale Of Tears, a Neochrome, az Ahriman és a Frost képviseli majd. E sötét gárda révén valójában igazán színes programot nyújt, hiszen az underground metal műfajok egész garmadáját - death, black, doom, thrash, heavy és ezek különböző kombinációja - ismerhetjük meg segítségükkel. A fesztiválra belépőt válthatunk országszerte a Ticketportal üzleteiben, továbbá a www.ticketportal.hu oldalon. 

Gothic Hell Festival - tudnivalók:

2006. november 25., szombat 15:00 órától

Budapest, egybenyitott Vörös Yuk - Blue Hell (Bp., III., Fényes Adolf u. 28.)

To/Die/For (FIN), Das Scheit (D), Sinamore (FIN), Indigo Child (SLO), Tesstimony, Sin of Kain, De Facto, Garden Of Eden, Neochrome, Agregator, Sanguis In Nocte, Vale of Tears, Ideas, Dying Wish, Frost, Ahriman, Servo.Hatred koncertek

Belépő: 2500 Ft, november 10-ig 2000 Ft. 

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.planetnoir.com

http://www.todieforlove.com/

http://www.dasscheit.de/

http://www.sinamore.com/

http://www.indigochildmusic.com/

http://www.tesstimony.com/

http://www.sinofkain.com/

http://www.defactoweb.hu

http://www.gardenofeden.hu

http://www.neochrome.hu/

http://www.agregator.hu/

http://www.valeoftears.hu/

http://www.ideas.atw.hu/

http://www.dyingwish.hu/

http://www.ahriman.hu/

http://www.frost.try.hu/

http://www.myspace.com/servohatred

http://sin.zajlik.hu/

http://www.ticketportal.hu

 

Facebookra vele! 2006. november 13., hétfő, NorthWar ^^
A Supertramp gitáros új szólóalbuma.VERHEYEN, CARL – TAKE ON STEP    CD             PRD 72052

A SUPERTRAMP gitáros új szólóalbuma.

Az album zenei világa rendkívül széles zenei spektrumot ölel át, ötvözi a rock, a jazz, a blues és fúziós irányzatok elemeit.

Ismét vendégzenészként szerepel: Cliff Hugo (SUPERTRAMP basszusgitáros), JIM COX (billentyű),

Chad Wackerman (dob).

Először szerepel viszont Verheyen albumán a Brian Setzer Band legendás alakja BERNIE DRESEL.

 Musicworld 2000 Bt

 

Facebookra vele! 2006. november 13., hétfő, NorthWar ^^
Holt Költők Társasága

                       Holt Költők Társasága - Szép Lesz

„Ébred a város a hajnali csöndben/Az éjszaka hangja még a levegőben/Az ablakban állok, nézem az utcát/Emberek fekszenek bezárt kapuknál”

 

A zenekar 1998 tavaszán Budapesten alakult. Újsághirdetés útján találtak egymásra.
Mind a négyen játszottak már más zenekarokban. (Krasznahorkai László - ének, gitár; Mándli István-gitár; Király Attila-basszusgitár; Varga Sándor-dob.)

Mivel az egymásra találásuk a véletlennek is köszönhető, így a zenekar arculata, stílusa is az idők folyamán az együttzenéléssel alakult ki. A HKT sajátos zenéjét (alterock-darkwave) lebegős gitárok, dinamikus ritmusok, és az egészet átszövő romantikus hangulat jellemzi. A zenekarból egy baráti társaság lett, akiknek a zene az érzéseik, gondolataik kifejezésének eszközét, az együttzenélés, pedig egyfajta saját világ megteremtését jelenti. A jó hangulatú és termékeny próbák következtében a zenekar rászánta magát demófelvétel készítésére és koncertezésre, majd 2000-ben az első lemez elkészítésére. Ezután megnyíltak a fesztiválok kapui is, egyre több helyen szerepeltek. Ez az időszak nagyon mozgalmas és élményekben gazdag volt. Még a mai napig is nosztalgiával emlékeznek vissza erre, talán a zenekar legtermékenyebb korszaka volt.

2002-re meg is született a második album anyaga, ezt még zsúfoltabb koncertezés követte. Atus (bass) ekkor érezte úgy, hogy neki túl sok ez a zenekar, ezért a jó kapcsolat és a barátság megtartása mellett kivált a zenekarból.

Egy munkahelyi ismeretség útján került Mák Gergő a csapatba, akivel két évet húzott ki a zenekar. Ebben a két évben született egy újabb album (2004). Elkészült az első videóklip, sikeresen lezajlott az első országos turné. Sajnos egyre inkább előjöttek azok a személyes ellentétek, melyek miatt a basszusgitárostól megvált a csapat.

Ebből az időszakból örömmel töltötte el az együttest, hogy a zenéjük másokat is megihletett, és elkészült egy film Mikor fáj az élet címmel.

A turné alatt ismerte meg a csapat a Fodor Zsófiát (L.O.C. bass), akivel nagyon hamar barátságot kötöttek. A legkézenfekvőbb volt őt felkérni a hirtelen megüresedett basszusgitáros poszt betöltésére. Zsófival emberileg és zeneileg is megtalálta a zenekar azt, amit Atus kiválásával elvesztett.

A 2005 évben megújult erővel végezte alkotómunkáját a zenekar, Zsófival olyan dolgokat is meg tudott valósítani a csapat, amire addig sem szemléletileg, sem technikailag nem volt képes. Ennek eredménye a 2006 júniusában felvett 4. album. A lemez Gyönyörűszép vagy című daláról egy korábbi koncerten klip is készült.

Időközben összeállt egy akusztikus koncertműsor, így most az elektromos koncertek mellett kisebb helyen meghittebb hangulatú akusztikus koncerteket is ad a zenekar.

 

www.hkt.hu

 

DALLISTA: Talán-Talán – Az ördög ringyója – Szép lesz – Jön egy másik – Eszembe jutottál – Gyönyörűszép vagy – Szeretlek Téged – Ébred a város – Hamisan cseng a dal – Nyár à Ősz – Dal

Gyönyörűszép vagy (koncertklip) + 2005 Nightbreed

Felállás:

 

Krasznahorkai László – ének, gitár

Mándli István – gitár

Fodor Zsófia – basszusgitár

Varga Sándor - dob

Facebookra vele! 2006. november 13., hétfő, NorthWar ^^
Cadaveres - Soul Of A New Breed

A zenekar története 2005. nyarán kezdődött. Ismert, tapasztalt és komoly zenekari múlttal rendelkező zenészek gyorsan talpra állították a bandát és rövid idő alatt a magyarországi underground - metal egyik zászlóvivőjévé váltak.

Megalakulásuk után nem sokkal intenzív koncertezésbe kezdtek, így az élő fellépéseken keresztül mutatkozott be az új arculatú formáció. Koncertjeikkel - kilépve a honi klubokból - eljutottak a szomszédos országokba is: Ausztriába, Szlovákiába, Szerbiába, Németországba, Svájcba. Koncertrepertoárjuk a Cadaveres De Tortugas zenei örökségéből táplálkozott, de az eltelt idő elegendőnek bizonyult "egy új faj" megszületéséhez....

Útjuk során játszhattak legnagyobb példaképeik, a Soulfly és az Alice In Chains előtt és számos ismerős bandával (Replika, Ektomorf, Fürgerókalábak, Watch My Dying) Meghívást kaptak számos hazai és nemzetközi fesztiválra is többek között a Sziget, Wanted, Hegyalja, TopVar és a Vollmond fesztiválokra.    Az idei esztendőben a koncertek mellett az érdi Bakery Stúdió műhelyében elkészült a Cadaveres első nagylemeze, ami a Soul Of A New Breed címet viseli. Közel 40 percbe sűrítve az eltelt egy év minden kemény, elszánt és könyörtelen dühét a boldog perceket, vért, verejtéket, mosolyt és örömöt - átitatva a hat zenész sajátos hangulatú rezdüléseivel -amik mostantól a Tiétek is!

Gépezetük fogaskerekei pedig pörögnek tovább, megállítatlanul!

 

www.cadaveres.hu

 

DALLISTA: Intro – Soul Of A New Breed - -Elixir – Seventh Heaven – Atrophy Of The Mind – Drop Of Humaneness – Flaw (instrumentális) – Tenacity – Blood-Stained – Noah’s Heritage

 

Felállás:

 

Kovács László – gitár

Homonnai Gergely – dob

Delcsik Balázs – basszusgitár

Szabó Máté – ütős hangszerek

Körmöczi Péter – gitár, vokál

Galoppmetaltól a Prodidzsájig - FEZEN 2018:A második nap
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2018. szeptember 2., vasárnap, 19:11
Cadaveres - The Fifth House (2016)
Kritika, Nagaarum @ 2016. december 19., hétfő, 11:56
Cadaveres - Hazai (2015)
Kritika, 9000Sanyi @ 2015. november 5., csütörtök, 12:53
Cadaveres - Demoralizer (2013)
Kritika, baathory @ 2014. március 22., szombat, 14:58
1. ... 188. 189. 190. 191. 192. 193. 194. 195. ... 2388.
Cikkek
review
2018. október 20., 14:17, boymester ^^
Egyenesen a gyártósorról! Nekromant - The Nekromant Lives (2018)
review
2018. október 20., 12:31, boymester ^^
Trondheim most másként büntet minket, avagy nem szólt előre a telepata, hogy jön a norvég tevepata...
Cameltoe - Up Your Alley (2018)
review
2018. október 20., 10:13, boymester ^^
Repül a fekete holló, ki tudja hol áll meg?
Crowhill Tales - If I Were A Crow (2018)
review
2018. október 19., 22:45, Armand ^^
A sötétben kialvó gyertyaláng.Voiduaven - Voiduaven 'EP (2018)
review
2018. október 19., 17:00, Armand ^^
Nyomasztó áriák sírendezéshez.Ivan - Memory (2018)
review
2018. október 19., 14:58, oldboy ^^
Krokodilus, a Gangesz partján, csücsül a farkán és The Trousers-t hallgat! The Trousers - Invisible Darkness (2018)
review
2018. október 17., 18:32, Armand ^^
Meditatív post-lelki kiteljesedés.Ygfan - Hamvakból... (2018)
review
2018. október 15., 17:46, Armand ^^
A japán thrash/death szamuráj.Hate Beyond - Ruthless Aggression (2018)
review
2018. október 14., 14:07, boymester ^^
Minősített, eredeti ikonok lógnak egy közönségtől félreeső kis múzeumi szobában...
Pale Divine - Pale Divine (2018)
review
2018. október 14., 13:28, McFrost1977 ^^
 A halál és elmúlás árnyékában.Owl - Nights In Distortion (2018)
review
2018. október 13., 10:28, Armand ^^
Az elmúlás virágai.Funeral Moth - transience (2016)
review
2018. október 12., 16:42, Armand ^^
Krakent megidéző doom mesék.Spiral Tomb - The Dark Behind the Stars ’EP (2018)
review
2018. október 12., 14:55, Armand ^^
Prehisztorikus röfögés.Melmak - Prehistorical (2016)
review
2018. október 11., 11:08, Nagaarum ^^
Nyúzott lelkeknek esti kormozáshoz...Ködfolt - Demo 1. (2018)
review
2018. október 10., 20:09, Armand ^^
Doom-O-Rama, avagy a tudatos kozmikus lebegés.REZN - Calm Black Water (2018)
review
2018. október 7., 19:08, Zoolixius ^^
Az Abba és a Black Sabbath násztánca.Lucifer - Lucifer II. (2018)
review
2018. október 7., 16:12, Armand ^^
100 % STEEL FEELING!Stonedirt - Backlash-Zone (2018)
review
2018. október 7., 15:21, boymester ^^
Végzetes őszi vasárnap III.Black Oath - Behold The Abyss (2018)
review
2018. október 7., 15:13, boymester ^^
Végzetes őszi vasárnap II. Acolytes Of Moros - The Wellspring (2018)
review
2018. október 7., 15:03, boymester ^^
 Végzetes őszi vasárnap I. Famyne - Famyne (2018)
review
2018. október 4., 18:48, Armand ^^
Ünnepélyes doom termés.Solemn Ceremony - Solemn Ceremony (2018)
review
2018. október 3., 18:25, Armand ^^
Zenei kaleiodoszkóp, avagy egy megújult változatosság.Clue - Triptychon 'EP (2018)
review
2018. október 3., 11:02, 9000Sanyi ^^
Magasabb szintre léptek az új lemezzelDystopia - Building Bridges (2018)
review
2018. október 1., 17:56, Armand ^^
A rúnák titkainak kavalkádja.Stvannyr -  Secrets of the Runes 'EP (2018)
review
2018. szeptember 29., 12:14, Armand ^^
A fekete zene alkimistái.Farsot/ColdWorld - Toteninsel ’split-EP (2018)
review
2018. szeptember 29., 10:28, oldboy ^^
A zene a régi, a szöveg (nyelve) új. Druknroll - Unbalanced (2018)
review
2018. szeptember 26., 21:12, Armand ^^
Thelema tűzének végtelen spirituális kiterjedése.
 
777 - Feel The Fire (2018)
1. ... 180. 181. 182. 183.
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.976 seconds to render