Érdemes belevágni a kemény fába…

– A napokban adtatok az országban egyedülálló módon egy online live koncertet. Ki volt az ötletgazda? Lesz ennek hagyománya a zenekaron belül?

– Az egész úgy indult, hogy na, hülyeségből nyomjuk be magunkat élőbe egy próbán aztán hallgassuk meg, milyen is ez. Nagyon jól szólt akkor az a dal és arra gondoltam, mekkora lenne egy egész koncert műsort (vagy még többet) így játszani. Aztán nekiálltunk, meghirdettük és amikor végeztünk több mint ezer megtekintésnél jártunk, most pár nappal utána 8500 felett vagyunk, ami egy elég szép szám egy ilyen kis zenekartól, mint mi vagyunk. Az elsődleges cél minél több emberhez eljutni. Megmutatni, hogy úgy is lehet zenélni, hogy 4 embernek tényleg ez a mindene. Őszintén, szívből csinálja az egyetlen dolgot amihez ért. Ahogy látom a többieknek is nagyon tetszik a bandában, mindenki lelkesen fogadta az ötletet. Most azon dolgozunk, hogy a következő hasonló happening még profibb legyen, jobb kamerákkal, rendes hanggal szólaljanak meg a dalaink élőben. Úgy élőben, hogy amikor leülsz a gép elé, akkor tényleg ott izzad 4 pici hód a próbateremben és sugározza feléd a mondanivalóját azzal, hogy veri a gitárt.

– Július 15-én az első önálló bulitokra is sok kerül. Hogy-hogy egyedül akarjátok learatni a babérokat?
– Valahol el kell kezdeni, és most érzem úgy, hogy érdemes belevágni az igazán kemény fába, ami az önálló koncertezéssel jár. Szép lassan kiépíteni a saját törzsközönségünket, ami a legnehezebb feladat egy feltörekvő zenekarnak. Úgyhogy ezzel kapcsolatban minden megosztást, sörözni vágyást, tánchajlandóságot köszönök már előre is! Azt tudom mondani mindenkinek, aki érdeklődik a zenekarunk iránt, hogy élőben az igazi, mert úgy találkozhattok is velünk és mi is látunk titeket, ráadásul a lehető legőszintébb formátokban, ahogy jól érzitek magatokat a bulinkon. Az biztos, hogy én senkit sem engedek úgy haza, hogy csak közepes élménye legyen a koncertről.


– Mi várható ezen az estén? Lesznek előzenekarok, ha igen, kik?
– Nagyon kedves barátaink, a szegedi Dungaree már igent mondott megkeresésünkre, úgyhogy Ők már biztosan ott lesznek ezen az estén. Talán az egyik legjobb banda itthon, legalábbis nekem nagyon tetszik amit létrehoznak. Egy percig sem érzem azt a koncerten, hogy bármit rosszul csinálnának. Minden tökéletes, jó arcok, nagyon jó érzékkel válogatják meg a dalszerzési eszköztáruk tartalmát.

– A tavaszi turné után, a nyár is tartogat fellépéséket számotokra. Na de mi lesz ősszel? Egy újabb hazai, vagy akár egy Európa turné?
– A tavasz egy csoda volt. Több mint ezer új barátunk lett a Facebook oldalunkon, akikből legalább 800 emberre emlékszem is a koncertekről. Rengeteg igazi barátság is szövődött. Vannak például olyan arcok, akik több száz kilométert utaznak egy-egy koncertünk kedvéért, csak hogy lássanak minket és találkozzanak velünk. Nekünk ez sokat jelent, sőt még annál is többet, mint gondoltuk volna valaha. Zseniális érzés, hogy másnak is tetszik az, amit amúgy egymás és magunk szórakoztatására találtunk ki. Ősszel jön ki a lemezünk egy neves magyarországi kiadó gondozásában. Amikor egy kicsit kipörögte magát a korong, elindulunk a tavaly oly’ sikeres Ektomorf Európa-turné idei folytatására, egy újabb 31 napos etap képében. Főleg németországi bulik várhatóak, de mellette szó van még Angliáról, Franciaországról, Hollandiáról és talán még magyarországi buli is lesz ezen a turnén. Szeptember-október magasságában szeretnénk még néhány vidéki bulit, azokban a városokban, ahol a tavaszt nagyon erősnek éreztük. Ilyenek a teljesség igénye nélkül: Tatabánya, Szeged, Kecskemét, Kazincbarcika.

– A lemezmegjelenése mikorra datálható? Kézzel fogható formában is beszerezhető lesz vagy csak digitálisan?
– Október legelején jön ki a lemezünk, megtalálható lesz az összes digitális platformon, illetve fizikai formátumban is meg lehet majd vásárolni. Ráadásul egy limitált csomaggal is készülünk, ahol Digipack + Póló kedvezményes áron kapható. Lesz egy nagy meglepetés is ezzel kapcsolatban, úgyhogy érdemes figyelni az online elérhetőségeinket és az újságokat.



Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.