Öt kérdés - öt válasz zenekaronként - II. rész
Metal Forever Fesztivál 2013
Acoustic Love Thrash

- Mutasd be a bandát öt mondatban!
- A zenekar egy szem utcazenészből áll. A név ötletét az Amarilla című dal stílusa adta, amely a zenetörténet talán egyetlen kretén akusztikus szerelmes thrash metal nótája. Természetesen utcathrash. A repertoárban mindenféle zenei stílus megtalálható, s így a vegyesség érzete teszi talán különlegessé.

- Mi a következő jelentősebb esemény/terv?
- A nyári koncertsorozat alatt elindultak egy lemezfelvétel előkészületei, amely egy új anyagot mutat be majd, remélhetőleg még az idén. Talán karácsonyra.

- Mivel készülsz a Metal Foreverre?
- A Metal Forever Fesztiválra a legpopulárisabb zenei vegyes felvágottat állítom össze, amitől mind a könnycsatornák, mind a rekeszizmok működésbe léphetnek. Amarilla mindenképpen megjelenik majd a színpadon.

- Mutass egy videót, ami jól mutatja meg a "zenekart"!
- Az alábbi linken található Amarilla bemutatkozása egy népszerű fesztiválon: - Üzenj a fesztiválra készülőknek!
- Minden fesztiválozónak csupán ezt a szlogent üzenem: Amarilla! Száráss!

BoooM

- Mutassátok be a bandát öt mondatban!
- A zenekar az együttzenélés öröme mellett azt tűzte ki céljául, hogy megismerteti közönségével a '60- as, '70-es évek mára már elfeledett csodálatos muzsikáit, persze sajátos felfogásban. Azon kor zenéjét, mikor a zenekar és közönsége együtt élvezte a zenét, mikor emberek muzsikáltak embereknek egy cél érdekében, hogy együtt jól érezzék magukat. Muzsikálunk, terjesztjük az „igét“ és jól érezzük magunkat - ez a BoooM lényege!

- Mi a következő jelentősebb esemény/terv a csapat életében?
- Hát most ez és muzsikálni ahol csak tudunk.

- Mivel készültök a Metal Foreverre?
- A MF-re '68-as időutazással készülünk /Cream, Hendrix, Fleetwood Mac.../ de lesz új saját nóta is :)

- Mutassatok egy videót, ami jól mutatja meg a zenekart!- Üzenjetek a fesztiválra készülőknek!
- Gyertek el szombaton 17.40 kor ! Buli lesz gyerekek.

Whitebacon

- Mutassátok be a bandát öt mondatban!
- Zenekarunk, a whitebacon 2011 decemberében nyerte el jelenlegi felállását. Utólag elmondható, ahhoz, hogy megtaláljuk egymást, nem kellett a szomszédba menni, ugyanis 3 poszt betöltője között már több éves barátság volt ezt megelőzőleg is köszönhetően szülővárosunknak, Karcagnak. A zenekar tagjai szinte kivétel nélkül több, mint 10 éves zenei, zenekari múlttal és tapasztalattal rendelkeznek. Ami a legjobb a közös zenélésben, hogy mind emberileg, mind tudásilag összeállt a csapat, minden poszton a megfelelő ember van, így lehet igazán zenélni. A whitebacon budapesti székhelyű, a death metal zenekar.

- Mi a következő jelentősebb esemény/terv a csapat életében?
- Nyár végén, ősszel szeretnénk felvenni első 9-10 számot tartalmazó lemezünket, ezzel is berobbanva az underground gondolkodású  emberek tudatába.

- Mivel készültök a Metal Foreverre?
- A fesztivál előtt már 2 nappal nem eszünk, nem iszunk semmit, nehogy túllépjük a vágósúlyt! Atinak köszönhetően azon fogjátok magatokat észrevenni, hogy egy disznótor kellős közepén vagytok.

- Mutassatok egy videót, ami jól mutatja meg a zenekart!
- A lenti videón is látható, hogy móka és kacagás az életünk, és ha zenélésről van szó, nem ismerünk tréfát. :))- Üzenjetek a fesztiválra készülőknek!
- Csalomjaaaaaaa!

Frost

- Mutassátok be a bandát öt mondatban!
- A Frost egy 1996-ban alakult kazincbarcikai black metal zenekar.A banda leginkább a black metal szimfonikus-atmoszférikus vonalát képviseli, de fellelhetőek a stílus más jellemzői is a nótákban. Koncerteken törekszünk a látványosságra, ezenkívül azok közé a zenekarok közé tartozunk, akik a legtöbb koncerten corpse-paintet alkalmaznak.A kiadványaink közt szerepel eddig 2 nagylemez, több Ep és demó. Anyagaink eddig amerikai,szlovák és saját kiadásban jelentek meg.

- Mi a következő jelentősebb esemény/terv a csapat életében?
- A zenekar jelenleg stúdiózik, a harmadik, egyelőre még cím nélküli nagylemezünket rögzítjük. Ezt vagy kiadó által vagy saját kiadásban minél hamarabb szeretnénk megjelentetni, majd egy videóklippet veszünk fel.

- Mivel készültök a Metal Foreverre?
- Szeretnénk "hatékonyan bemutatkozni" a felvidéki metalosoknak. Igaz, addig van feladatunk mert sajnos csak beugrós dobossal tudunk ezen a bulin szerepelni, de oda fogjuk tenni magunkat ahogy kell!

- Mutassatok egy videót, ami jól mutatja meg a zenekart!
- Mivel nincs még videoklippünk,egy koncertfelvételt tudok küldeni, amin a Storm above the Carpathians című nóta hangzik el: - Üzenjetek a fesztiválra készülőknek!
- Várunk minden fekete fém hívet a színpad elé augusztus 3-án 19.40-kor egy közös pusztításra! Készüljetek!!

Remorse

- Mutassátok be a bandát öt mondatban!
- Lassan 26 éve működő thrash alakulat lennénk, ha jól számolom 5 lemezzel rengeteg koncerttel a hátunk mögött, voltunk fent és lent meg néha középen...:)) jelenleg ismét kapaszkodunk majd, ha minden jól megy.

- Mi a következő jelentősebb esemény/terv a csapat életében?
- Nagyobb tervek jelenleg tervezés alatt vannak. Jó lenne egy új lemez és persze hozzá kapcsolódóan koncertek.

- Mivel készültök a Metal Foreverre?
- A Metal Foreverre próbával készülünk és lelkiekben a Borovickára is edzünk:::))) A Harc! és a D.Ü.H. lemez dalaival készülünk, esetleg pár nagyon régi dallal is az évfordulónk kapcsán még mindig...

- Üzenjetek a fesztiválra készülőknek!
- A fesztiválra készülőknek azt üzenjük, hogy reméljük ismét megtöltjük a színpadot, videónak pedig azt a régebbi Csalomja videót ajánlanám ahol ez megtörtént..::)))
Iron Maidnem

- Mutassátok be a bandát öt mondatban!
- Az Iron Maidnem 1996-ban alakult. Ezután szorgalmas koncertezés kezdődött, melynek köszönhetően először Magyarországon jutottunk be a legrangosabb fesztiválokra, majd idővel Európa számos országában is visszatérő vendégek lettünk. Németországban rendszeresen koncertezünk és a legtávolabbi helyek, ahová eddig eljutottunk: Belgium és Norvégia. Ez nyilván annak is köszönhető, hogy a lehető legpontosabban igyekszünk megtanulni és előadni az Iron Maiden számait és emellett a színpadi látványra is adunk: a színpadon hatalmas Eddie-s paravánok vannak és a 2,5 méteres Eddie figuránk is meg szokott jelenni a műsor során. Emellett igyekszünk olyan Maiden számokat is játszani a kötelező sztenderdek emellett, melyeket az anyazenekar nem vagy csak nagyon ritkán szokott élőben játszani.

- Mi a következő  jelentősebb esemény/terv a csapat életében?
- Szeptember 28-án fogunk fellépni Budapesten a Club 202-ben, ahol 3 gitáros felállással fogunk játszani.

- Mivel készültök a Metal Foreverre?
- Óriási show lesz és válogatott ínyencségek :)

- Mutassatok egy videót, ami jól mutatja meg a zenekart!- Üzenjetek a fesztiválra készülőknek!
- Gyertek minél többen, mert jó buli lesz!

Vale of Tears

- Mutassátok be a bandát öt mondatban!
- A zenekar 1997-ben májusában, azaz már több 15 mint éve alakult, karcagi székhellyel, két gitár, basszusgitár, dob, ének és akkor még billentyű felállásban. A 15 év folyamán rengeteg sikeres koncertet adtunk Magyarországon és határainkon túl is olyan külföldi és hazai zenekarok társaságában, mint a Cannibal Corpse, Morbid Angel, Behemoth, Obituary, Fintroll, Remorse, Casketgarden, Dying Wish, Decadence, Megazetor, Christian Epidemic és szereztünk ez idő alatt felejthetetlen pillanatokat. 2 EP és 3 nagylemez jelent meg ezen időszak alatt, közben pedig elfogyasztottunk 2 dobost, 3 basszusgitárost, 1 ritmusgitárost és két billentyűst is :). Természetesen minden váltásnak meg volt az oka, de a lényeg, hogy a jó kapcsolat továbbra is fennmaradt a jelenlegi és ex-zenekari tagok között.

- Mi a következő  jelentősebb esemény/terv a csapat életében?
- (Megtalálni az örök fiatalság szérumát :), az öregedés ellenszerét vagy feltalálni az időgépet. Ezen dolgozunk jelenleg :))
Természetesen koncertezni, és ha a gyereknevelés mellett belefér, akkor új dalokat írni. Mostanában kevésbé voltunk fellelhetőek, így szeretnénk újra aktív részesei lenni a honi underground színtérnek.

- Mivel készültök a Metal Foreverre?
- A Foreverre egy 45 perces intenzív koncertprogrammal készülünk, melyet szeretnénk hasonlóan emlékezetessé tenni, mint az előzőek voltak.

- Mutassatok egy videót, ami jól mutatja meg a zenekart!- Üzenjetek a fesztiválra készülőknek!
- Mindig öröm itt játszani, így csak azt tudjuk üzenni mindenkinek, hogy érezzétek magatokat legalább annyira jól a 2 nap alatt, mint mi fogjuk. METAL FOREVER!

Eradication

- Mutassátok be a bandát öt mondatban! 
 
- A zenekar 2004-ben alakult Stigma néven, az Eradication nevet több tagcsere után 2009-ben vettük fel. Az első dalok még erősen a tagok black metal szeretetéből gyökereztek, az idő múlásával folyamatosan érezhető az átmenet a death metal felé, az utolsó megjelent anyagon pedig a technikás és brutal-death vonások is kibontakozni látszanak. Az Eradication sok „árapályt” átvészelt már, kitartás és összeforrottság jellemez bennünket – köszönhetően az évi 20-25 koncertnek és a rengeteg elismerésnek, amit a közönségtől és a zenészkollégáktól kapunk. Talán ennek a kitartásnak és folyamatos jelenlétnek köszönhetjük azt, hogy rengeteg nagyobb külföldi banda elő-zenekaraként képviselhettük a műfajt a fővárosban és vidéken egyaránt. Összességében ezek azok a tényezők, amik hosszú évek során a magyar deather közönség számára is elfogadottá, sőt szerethetővé tették az Eradication-t és zenéjét.

- Mi a következő jelentősebb esemény/terv a csapat életében? 
 
- Jelenleg erősen törjük a fejünket az új lemezen, megy az ötletelés a témákról, desgin-ról, esetleges klipforgatásról. A legjelentősebb pillanat természetesen az lesz, amikor az új dalok elnyerik megfelelő formájukat és egy tengerentúli underground kiadó gondozásában napvilágot látnak majd. Nagy öröm számunkra, hogy erről tényként nyilatkozhatok, viszont egyelőre nem szeretnék többet elárulni, a hírmorzsákat úgyis folyamatosan szórjuk majd szét. Ezen kívül minden koncert nagy esemény számunkra, hiszen szeretünk színpadon lenni és bulizni is a többi fellépővel és a közönséggel, az MFF-et ezért is várjuk nagyon.

- Mivel készültök a Metal Forever-re? 
 
- Oxigénsátorral, illetve egy komoly homeopátiás módszereken alapuló 2 hetes májregeneráló és közösségerősítő kúrán is részt veszünk a Nagycsalomja a Metal Zenéért Alapítvány jóvoltából. Mindez lehetőséget ad arra, hogy fizikailag és szellemileg is kellőképpen felkészültek legyünk egy olyan műsort adni, amivel megfelelhetünk annak a színvonalnak, amit pénteken és szombaton a barátaink bandái képviselni fognak. Én 2007-ben rengeteg kedves ismerőst találtam ’Csalomján’ és Oli személyében pedig egy igazi barátot. Mivel nagyon keveset találkozunk és így nem is tudunk annyit beszélgetni, mint azon a bizonyos nyáron, ezért nagyon várom, hogy újra együtt bulizhassunk vele. Új számot most nem viszünk, de az eddigi dalainkból a legsúlyosabbakat válogatjuk össze szombat estére és mivel az utolsó felvidéki bulink 2011 év végén volt Ipolyságon, biztos vagyok benne, hogy sok olyan dal el fog hangzani, amit a felvidéki közönség még nem hallott élőben!

- Mutassatok egy videót, ami jól mutatja meg a zenekart! 
 
- Az aktualitásoktól elrugaszkodva, most nem a Carcass című dalunkra készült koncert-anyagokból összevágott klipünket linkelném nektek, hanem egy dunaújvárosi koncertfelvételt, ami jól mutatja koncertjeink hangulatát, közvetlenségét. Szerintem mi egy jó koncertbanda vagyunk és fellépésről fellépésre fejlődünk. Sokan nem kedvelik a műfajt, de vannak olyan pillanatok amikor mégis elragadja őket a hév egy-egy energikus koncert láttán – szerencsére többen mondták már, hogy a mi bulijaink ilyenek. 
 


- Üzenjetek a fesztiválra készülőknek! 
 
- Mindenkinek csak ajánlani tudom a fesztivált és nem azért, mert éppen mi is játszunk. Ha nem fértünk volna be a programba akkor is ott lennék. Ha 2007 óta Oli ismét rávette magát arra, hogy megcsinálja, akkor biztosan van valami a háttérben. És tudjátok mik ezek a dolgok? Szerintem a rengeteg szép emlék, a rengeteg pozitív visszajelzés, a sok akkor kötött barátság. Ez egy óriási házibuli, ahol a fellépők és a közönség majdnem ugyanaz (bizony volt olyan, amikor a közönség fele a színpadon bulizott a fellépőkkel), nincsenek határok az emberek között, nincs irigység, nincsenek meddő viták, csak egy hétvége van, ahol imádott hobbinknak a metal zenének adózunk és ahol tényleg érezzük azt, hogy mennyire minden határon túli kapcsolatot képes kötni a zene az emberek között. Nagycsalomja pedig az a hely, ahol érezni az emberek vendégszeretetét, biztos vagyok benne, hogy nem csak Oli, hanem az egész falu készül erre az eseményre. Oli szervezőképességét és egyenességét ismerve ez a fesztivál ismét felejthetetlen lesz, szóval ha valaki jönne, velünk Székesfehérvár, vagy Budapest környékéről, az jelezzen nekem, bevesszük a kocsiba! :) Ott találkozunk! 
 
Üdv, 
Juszuf
Ot_kerdes_ot_valasz_zenekaronkent_II_resz
Írta:
9000Sanyi
2013. július 26., péntek, 23:05
Facebook:
Nightbreed Budapest - 2016.02.13., Supersonic
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2016. február 26., péntek, 07:33
Nightbreed 2015 - Ecsegfalva, 2015. július 4.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2015. július 22., szerda, 17:02
whitebacon interjú
Interjú, 9000Sanyi @ 2015. június 30., kedd, 06:27
whitebacon - It's All In Your Head (2015)
Kritika, 9000Sanyi @ 2015. június 26., péntek, 17:33
Interjú Olival a 2014-es - Metal Forever Fesztivál kapcsán
Interjú, 9000Sanyi @ 2014. július 4., péntek, 16:39
Koncertek
Totalitarian Black Attack
november 24.,
Supersonic - Blue Hell
Hellhammer Festival 2017: Winter Edition
december 5.,
Dürer Kert - Kisterem
Sólstafir, Myrkur, Árstídir
december 7.,
A38 Hajó
Angerseed, Nigromantia, Nemere
december 9.,
T-Boy Rock Klub
december 29.,
Dürer Kert
december 29.,
Strausz Ti Ti Tá
Septicflesh, Inquisition
január 7., 18:00,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render