A XIX. arlói Hellnes hétvége után...
Interjú Oláh Zsoltival a Remorse lelkével
- Kezdésképp foglald össze, milyen volt az idei Hellness hétvége?
- Szerintem igen hangulatos, változatos a legvégén dagonyázós..:)))
A látogatókat kellene inkább megkérdezni mert én álltalában szaladgálok ilyenkor...de úgy láttam azért volt feeling... :))

 

- Ez volt a 19., összefoglalnád a huszonegynéhány éves fesztiválsorozat történetét?
- Röviden? 1990-ben volt az első, aztán párszor elmaradt és most jött a 19., ...folyamatosan 19-20 metalzenekar, szerintem a fesztivál lényege abban rejlik, hogy nem sokat változott, a környezet is ugyanaz és nagyjából a méret is, szerencsére most kicsit többen voltunk.

- Gondolom vannak segítőid, de javíts ki, ha tévednék?
- Apróbb részletekben akadnak, elsősorban a kemping vezetője, Ipacs lászló, a helyi környezeti feltételek megteremtésében, a párom, Petra gondolkodik néha helyettem.. :)
A technika megszervezésében Sipce, a volt bőgősünk, a reklámtevékenységben Pál Feca és Andi, az alapok biztosításában ózdi zenész haverok (Zeller, a volt gitárosunk, Palkó) és cégek (Atomi próbaterem és stúdió) segítettek. A program megzervezése az én feladatom, a technikai lebonyolítását pedig együtt oldjuk meg a felsoroltakkal.
A kiállítások és a gyermekprogramok lebonyolításában az Ómi Városi Könytár és az Ózdi Muzeális Gyüjtemény dolgozói segitenek. Próbálom egy kézben tartani a dolgokat, bár ahogy idősebb leszek ez egyre nehezebb, viszont ez nem akkora rendezvény, hogy több ember kelljen hozzá.


- A Moby Dick fellépése elég nagy fegyvertény. Könnyen sikerült megszerezni őket?

- Smicivel beszéltem, ők szívesen jöttek mi pedig nagyon örültünk nekik... és szerencsére a közönség is.
Egész röviden ennyi. Szerintem szerencsés volt az időpont, de nagyon jól esett, hogy elvállalták ezt a kisebb színpados akciót is.

- Mennyi szervezési munkát igényelt a fesztivál levezénylése?
- Az egész nyaram ezzel és horgászattal telik... Peca közben átgondolom mit felejtettem el és reménykedem, hogy másnapig megmaradjon az emlék. :)))) Május 1-től szoktam kezdeni, bár feleslegesen nem szoktam ígérgetni, sok banda van a listán akiknek évek óta tartozom...

- Mennyire nehezíti, hogy a Remorse-szal fel is léptek ilyenkor?
- Számomra minimálisan, hiszen a cuccom fent van a színpadon és csak a megfelelő pillanatban kell ott lennem és pengetni. Az nem olyan nehéz. ::)))- Nyugtass meg, lesz huszadik Tóparti Rockparty, ugye?
- Jelenleg ugy néz ki, igen, mert a kemping vezetője is zenész és rockzene szerető, s tetszett neki az idei rendezvény. Így van ígéretem a jövőbeni folytatásra... no és a 20 kerek szám. Ha az meglesz, akkor ez már szerintem igazán nagy dolog. Nem sok fesztivál éli meg... rokkkkkkkkkkkk!

- Hogyan folyt a szervezés, a bandák kiválasztása?
- Rengetegen jelentkeznek minden évben, sokaknak tartozom, és persze sok a haver zenekar, akikkel csere koncerteket szervezünk. Ebből áll össze a történet. Sajna ma a legtöbb fesztiválra csak egy szűk, zárt kör jut be... és mindenki szívesen pengetne, ennek nálunk csak az 1 színpad szab határt.


- Térjünk rá kicsit a Remorse ügyeire. 27 éve alakult a csapat, összefoglalnád a sztorit?
- Huuu, hallod ez kemény dolog... szerintem ahhoz kevés lenne ez az interjú... de a lényeg, hogy jó ideje Thrasherkedünk, Soha nem adjuk fel, de lényegében egy adott szinten működik is a dolog. Megjelent 5 lemezünk, egy újrakiadás, sok demó, akadtak tagcserék is, de nyomjuk amíg bírjuk.. :)))

- Évi néhány koncerten kívül nem nagyon történik semmi látványos bandával. Ideje lenne már egy új lemeznek...
- Írodnak az új dalok folyamatosan, nálunk 2 lemez között folyamatosan elveszik egy lemeznyi anyag, de ez valahol jó is, hiszen így mindig 25-30 dalból választódik az a 11-12....
Lényegében ismét anyagiakon múlik a dolog, de lehet elkezdünk Neten kéregeteni. ::))) Ahogy olvastam, az USA-ban működik a dolog, pl.: Obituary... aztán majd kialakul.


- A nyáron játszottatok a FeZenen meg a RockParton is. Mesélnél?
- Szerencsére mindkét fesztivál jól sült el. Ezek a bulik tartják az emberben a lelket. Mi sosem leszünk nagy tömegeket megmozgató banda, de a thrashvéreink eljönnek mindig a bulijainkra, ha megtehetik és új erőt kapunk a színpadon tőlük... A Rockparton ott voltunk végig, nagyon élveztük, napközben Balaton fürdőzés és peca, este pedig Rock. Tökéletes összeállítás... olyan mint Arló, csak nagyban. ::)))
Megyünk jövőre is, ha lehet, akkor pengetni is.

- Tavaly összehoztatok egy Megadeth tribute csapatot Mikrodeth néven. Ez most szünetel, ha jól tudom. Valami újabb projekt a láthatáron?
- Sajna, Kossuth Lali ismételten elhagyta az országot és nem sok ember van, aki a Marty Friedmann szólókat egy ez egyben prezentálja, gondolkodunk a folyatáson... a Remorse berkein belül pedig felmerült már többször egy Thrash To All project gondolata....rengeteg feldolgozást tanultunk már meg kijönne belőle egy koncert program is ...nemtudom lenne-e értelme de majd kipróbáljuk::))

- Szinte mindenkinek van másik csapata a Remorse tagjai közül. Bemutatnád ezeket pár szóban?
- No, ha tudnám követni... :))) Nekem egyenlőre csak a Mikrodeth, az is elméletben, esetleg az Old Remorse, ami az évfordulók alkalmával aktív, Pecer (Szabó Peti) Borsod legfoglalkozatottabb bőgőse szerintem. :))) (Screen, Riff Raff, Mikrodeth, Damn Natural, Magic Spell) nemtom ebből mi aktív...
Igornak ott a Mytra neki az az élete, azzal fekszik, kel. Szerintem még a WC-n is van számítógépe a további munkálatokhoz.. :), ezen sokat vitázunk. Én nagyon Old vagyok lemezfelvétel ügyben, Ő meg az újdonságok mániákusa...
Parola a Decadence-ben nyomul már régóta és van egy Supergroup nevű rock klasszikusokat játszó bandájuk is. Kálmán viszont szabad idejében hamburgerezik, meg alszik szerintem. ::)))


- A hazai thrash képviselőjeként mit szólsz a néhány éve beindult "thrash-revivalhoz"?
- Örülök neki, mert akad pár igen jó csapat, például nagy kedvencünk a Havok nevű banda, rendszeresen hallgatom... de azért az Exodus új lemezét már nagyon várom...

- A visszatérő csapatok közül van, amelyiknek kimondottan örülsz? esetleg milyen új kedvenced van (nem kell feltétlenül csak thrash-ben gondolkodni!)?
- Mit értesz visszatérőnek? Szerintem a Thrash nagyjai nem tudnak tévedni: Exodus, Testament, Slayer, Anthrax, a Death Angel mondható visszatérőnek talán ők is igen jó albumokat készítenek.

- Zárásként megneveznél pár lemezt, ami megváltoztatta a zenéhez való hozzáállásodat?
- Az hogy metalosan gondolkodjunk még a suliban az Accept, Mötörhead, AC/DC, Twisted Sister és társainak köszönhető, de a gitárhoz való hozzáállásomat az első Thrash albumok változatták meg, próbáltam mindent leszedni kazettáról több kevesebb sikerrel: :)
Exodus: Bonded by Blood, Metallica első 3 albuma, Slayer: Reign in Blood, Testament: The Legacy, Anthrax: Among the living, ...de lenne még rengeteg....
Rock mindenkinek és szeretettel várunk mindenkit Arlóban!
A_XIX_arloi_Hellnes_hetvege_utan
Írta:
9000Sanyi
2014. október 16., csütörtök, 11:01
Facebook:
Metal Forever Fesztivál 2013 - Nagycsalomja (Szlovákia), 2013.08.2-3.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2013. augusztus 25., vasárnap, 12:03
Stardrive - Remorse - Stonedirt koncert - 2010.03.13. Karcag, Ifiház
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2010. március 17., szerda, 21:43
Vale of Tears - Illdisposed Inner Interest (2009)
Kritika, 9000Sanyi @ 2010. január 19., kedd, 17:19
Mytra - Ecotone (2007)
Kritika, 9000Sanyi @ 2008. november 10., hétfő, 20:19
Koncertek
Totalitarian Black Attack
november 24.,
Supersonic - Blue Hell
Hellhammer Festival 2017: Winter Edition
december 5.,
Dürer Kert - Kisterem
Sólstafir, Myrkur, Árstídir
december 7.,
A38 Hajó
Angerseed, Nigromantia, Nemere
december 9.,
T-Boy Rock Klub
december 29.,
Dürer Kert
december 29.,
Strausz Ti Ti Tá
Septicflesh, Inquisition
január 7., 18:00,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.011 seconds to render