Stoned Jesus, 5R6, Burning Full Throttle, Alone in the Moon, Acid Victoria, Polvere
2016.11.18. Dürer Kert - 041
A Stoned Jesus-t nagyjából egy éve láttam a Yukban. Akkor jelent meg a The Harvest című lemezük, azt turnéztatták. Azzal a bulival annyi az átfedés, hogy a kőbányai Burning Full Throttle akkor is fellépett.
Idén ismét erre járt az ukrán trió, s a tavalyi jól sikerült buli miatt mozgolódott bennem valami, hogy ott kellene lenni. Pláne, mikor kiderült, hogy olyan hazai előzenekarok lesznek, mint a Burning Full Throttle (köszi a meghívást srácok!), valamint az Acid Victoria, meg az Alone In The Moon. Szóval menni kellett, na!

Aztán persze az élet közbeszólt, s az út elején járó alter/grunge-t játszó Polvere trió műsorát lekéstem, csakúgy, mint az Acid Victoriát. Bocs, majd legközelebb!

Ahogy beértem a Dürer 041-nek keresztelt középső termébe, már szinte kezdte is a punkos, grunge-os garázsrock hangulatú műsorát az AitM. Mivel mostanság elég sokat hallgattam a bemutatkozó lemezüket, nagyon kíváncsi voltam mit tudnak élőben, hogy jön át az a hangulat, a dalok ereje a színpadról. Nos, azt nem mondom, hogy 100%-osan meggyőztek, de rajtuk tartom a szemem.
Ahogy a lemezen is éreztem, talán kicsit a kevesebb, néha több elvét szem előtt tartva ütősebbek lehetnének a dalok.

A buli fénypontját a Chino kollégának ajánlott Digital Holocaust jelentette, de a lendület és az erő ott volt az egész buliban.
Ahogy említették készülnek az új dalok a kettes lemezre, szóval kíváncsi vagyok. Meg igyekszem majd egy önálló koncertre is eljutni.


A BFT jött, látott és győzött, írhatnám, ha röviden akarnék fogalmazni.
Bővebben fogok azért, nyugi. Szóval, tavaly volt az első személyes találkozásom a zenekarral, pont a mai felállás első bulijainak egyikén. Az akkor még érezhető bizonytalankodásnak mára nyoma sincs, összeért a négyes. Csabi frontemberként remekül telesített.
Az olyan dalokkal meg nem nagyon lehet tévedni, mint az első lemezes nyitó No man's Land/Hellhound/Why? trió, de a folytatásban is olyan színpadra való, élőben is megdörrenő tételek jöttek, mint a River of Tears vagy a 3:36.


Nagy hiányérzetet okozott volna a No Sleep till Mexico kihagyása, lévén ennek kapcsán ismertem meg a bandát, s ez a dal örök kedvenc marad. A “No Sleep Till Dürer Kert”-re módosított refrén is jópofa volt.
Új dalt is kaptunk a Woodoo Garden képében, ami már elsőre is tetszetős, bár egyelőre még nem érzem olyan erősnek, mint a lemezes számaikat.
A The One To Blame és a Desert Monster zárta a fellépésüket, amire már jócskán megtelt a terem is. Ráadásul jól is szólt a buli! Megérdemlik a figyelmet, ajánlom a BFT-t mindenkinek lemezen és élőben egyaránt!


Egy huszárvágással helyet cserélt a két ukrán csapat. Egyértelmű, hogy a Stoned Jesus a honi stoner/doom undergroundban nagy népszerűségnek örvend, így nem csoda, hogy szépen megtelt a Dürer 041 névre hallgató terme.
A csapat természetesen jól szólt, de valahogy most kevésbé talált el a nagyjából egy órás programjuk.
Az erős kezdés - a tavalyi lemez címadójával nyitottak - után még kaptunk két dalt a lemezről. Szerencsére nem maradt ki a Here Come the Robots. Nekem ez a dal jön be valahogy a leginkább.


Meg kell hagyni, erősségük az elszállós jammelés, kaptunk is ebből jócskán, nem is kell csodálkozni azon, hogy mindössze hét daluk fért a műsorba.
Azért a lelkesedés mindkét részről megvolt, a közönség láthatóan a trió kezéből evett. A legnagyobb sikert a Seven Thunders Roar albumos I'm the Mountain elszállása aratta, de a záró Electric Mistress sem volt kispálya.
A Stoned Jesus koncertet egyszer mindenkinek felírnám, aki kicsit is érdeklődik a stoner/doom/pszichedelikus zenék iránt.


A buli után szó szerint kiürült a terem. A csere egyértelmű vesztese a turné vendégzenekara, a szintén ukrán 5R6 volt.
A számomra legalábbis totál ismertelen ötös már jó későn - jóval éjfél után - kezdhette meg műsorát. Nem túlzok, az első számnál velem együtt két néző várta őket, valamint a merch-ben és a keverőpult mögött ülők, meg az ajtónálló. Azért az első szám végére visszaszállíingózott a közönség, s 25-30 fő hallgatta az alteres, grunge-os, progos dalaikat. Igazság szerint nehéz kategorizálni az olyan dalokat, mint a TV Snow, a Vermin vagy az Owls. Mindegyik különböző, vannak benne direktebb, emlékezetesebb részek, de megtalálhatók az elszállósabb témák is. A vokál is eléggé változatos, bár nem okozott különösebb meglepetést.
Érdekes egyveleget játszanak mindenesetre, szóval, ha legközelebb erre járnak, kár lenne kihagyni őket.

A minfesztivált összefoglaló filmecskét pedig ajánlom figyelmetekbe:Összefoglalva, nagy pacsi és gratuláció az eMOTIV aRTS-nak a teltházat eredményező remek szervezésért, valamint köszi Ivanics Anna és Kálmánfi Szabolcs rendelkezésünkre bocsátott fotóit és a videót!
Stoned_Jesus_5R6_Burning_Full_Throttle_Alone_in_the_Moon_Acid_Victoria_Polvere
Írta:
9000Sanyi
2016. november 30., szerda, 10:38
Facebook:
Acid Victoria - Massive Ejaculation EP (2016)
Kritika, 9000Sanyi @ 2016. március 13., vasárnap, 16:58
Stoned Jesus, Greenleaf, Burning Full Throttle, Karaul - 2015.09.17. Kvlt, Budapest
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2015. szeptember 21., hétfő, 08:38
Stoned Jesus interjú
Interjú, 9000Sanyi @ 2015. szeptember 17., csütörtök, 08:20
Stoned Jesus - The Harvest (2015)
Kritika, 9000Sanyi @ 2015. augusztus 25., kedd, 14:36
Koncertek
The Necrobreed Alliance Tour 2017
április 24., 19:00,
Dürer Kert - Room 041
Coming Home Tour 2017 - Part II.
április 25.,
Barba Negra
Confessions Tour 2017
április 30.,
Kvlt
Head Job European Tour 2017
május 7.,
Dürer Kert
Lacuna Coil, Infected Rain
május 7.,
A38 Hajó
Darkened Nocturn Slaughtercult
május 13.,
Supersonic - Blue Hell
Bornholm, Nothgard
május 20.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.011 seconds to render