Keep Floyding
2017. július 20. Showbarlang
Mivel tombol a szünidő, a csemeték a nagyszülőknél, minden adott volt, hogy Életem Párjával közösen tudjunk koncertre menni. A választás a Showbarlangban zenélő közös kedvencünkre, a Pink Floyd örökségét magas szinten ápoló Keep Floyding aktuális bulijára esett. (Köszi Gergő a lehetőséget!)
Nem vagyok nagy tribute koncertre járó, de a Keep Floyding zenekart mindig szívesen nézem meg. Idén ez már a harmadik találkozásunk volt, de minden buli kicsit más és nem csak a helyszínek miatt.


A csapatról az A38-as bulijuk kapcsán leírtakat csak ismételni tudnám, így inkább azzal nem untatnék sekit. A lényeg, hogy a Pink Floyd repertoárt világszínvonalon tolmácsolják, és nem elhanyagolható, hogy koncertről koncertre változatos a programjuk.
Az általam idén látott három koncert programjában mindössze a rendszeresen a ráadásban sorra kerülő három dal szerepelt.

Nem elemezném a bulit, inkább néhány benyomást osztanék meg veletek.
A hangzás, a fények a szokásos magas színvonalat hozták és természetesen a zenekar eőadásába sem lehet belekötni. Most ugyan hiányzott Haáz Imre szaxofonos, de a többiek igazán kitettek magukért. Az A38-as koncerten éreztem némi izgalmat, ami érthető is, itt viszont egy lelazult, jókedvű banda játszott. Valahogy mintha több lett volna a mozgás (na, azért nem szántották fel a színpadot most sem!), több az összenevetés. Amúgy is profin és lazán hozzák a PF témákat, de most ezt hatványozottabban éreztem. Mintha a hőség sem zavarta volna a bandát.
Ki kell emelni a vokalista lányok teljesítményét, akik most - nekem legalábbis úgy tűnt - a szokásosnál nagyobb teret kaptak, amit ki is használtak. Külön megsüvegelendő Edina teljesítménye, aki annak ellenére is kitartott, hogy hamarosan anyai örömök elé néz.


A műsorba a legutóbbi David Gilmour szólólemez In Any Tongue c. dala is bekerült, kedvet is csinált, hogy meghallgassam a teljes lemezt. Talán a friss Roger Waters album valamelyik dala is sorra kerül valamikor…

Nem volt most a szokásos teltház, de a jelenlévők hangulatán ez nem látszott. A banda pedig többször is megköszönte, hogy a Marilyn Manson buli helyett őket választottuk.


A ráadásban a szokásos Wish You were Here - Comfortably Numb - Run like Hell triót kaptunk. Ez méltó lezárása volt a koncertnek, ami számomra most a több, általam kevésbé ismert dal ellenére is működött. Mit mondjak, ha szeretitek vagy valamit is jelent számotokra a Pink Floyd munkássásga, akkor a Keep Floyding-ot legalább egyszer nézzétek meg, megéri!
Keep_Floyding
Írta:
9000Sanyi
2017. augusztus 1., kedd, 12:34
Facebook:
Keep Floyding az A38-on - 2017. február 16.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2017. március 17., péntek, 10:18
Pink Floyd - A Saucerful of Secrets (1968)
Kritika, Nagaarum @ 2014. október 9., csütörtök, 17:49
Pink Floyd: Live At Pompeii
Kultúra, Nagaarum @ 2014. május 10., szombat, 18:36
Dark Millennium - Diana Read Peace (1993)
Kritika, boymester @ 2013. december 2., hétfő, 23:10
Roger Waters - The Wall - 2013.08.25. Budapest, Puskás Ferenc Stadion
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2013. augusztus 28., szerda, 16:12
Koncertek
The Poodles, Degreed, Swissmayd
szeptember 19., 20:00,
Barba Negra Track
Darkness Enthroned Festival
szeptember 21.,
Dürer Kert
Arkona, Dalriada
szeptember 28.,
Barba Negra
Apocalypse Over Europe Tour
szeptember 30.,
Barba Negra
Vindictive Miscreant Tour 2018
október 8.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Kamelot, Leaves Eyes
október 9.,
Barba Negra
Repulsion For Humanity Tour
október 10.,
Dürer Kert
október 11.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.032 seconds to render